Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Brenu varonis, "Palmeiras" "Maracana" stadionā izrauj uzvaru "Copa Libertadores"

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Brenu varonis, "Palmeiras" "Maracana" stadionā izrauj uzvaru "Copa Libertadores"
Mača varonis Brenu, svinot vārtu guvumu. Foto: AP/Scanpix.ee

Šovakar vienā no pasaules slavenākajiem stadioniem "Maracanã" noslēdzās 2020. gada "Copa Libertadores" turnīrs. Finālā tikās divas Brazīlijas lielākās pilsētas Sanpaulu komandas - "Santos" un "Palmeiras", un, pateicoties 85. minūtē uz maiņu nākušā Brenu vārtu guvumam kompensācijas laika devītajā minūtē, savu otro Dienvidamerikas stiprākā klubu turnīra titulu 5000 skatītāju klātbūtnē izcīnīja "Palmeiras".

2020. gada "Copa Libertadores" turnīrs ar kvalifikācijas spēlēm sākās jau 2020. gada janvāra vidū, tātad vairāk nekā pirms gada. Protams, Covid-19 epidēmija uz turnīru atstāja lielu iespaidu, kā rezultātā no 13. marta līdz 16. septembrim turnīrā bija pārtraukums. No septembra komandas vispirms pabeidza grupu turnīru, bet no novembra beigām līdz janvāra sākumam divu spēļu summā aizvadīja trīs izslēgšanas spēļu kārtas. Līdz ceturtdaļfinālam turnīrā bija palikušas pa trim Brazīlijas un Argentīnas komandām, kā arī pa klubam no Urugvajas un Paragvajas, bet pusfinālā pārstāvētas bija vien abas Dienvidamerikas labākās futbola valstis - Brazīlīja un Argentīna.

Izloze lēma, ka abos pāros valstu klubi tiksies savā starpā. "Santos", pēc 0:0 pirmajā mačā otrajā spēlē savā laukumā ar 3:0 ierādīja vietu Buenosairesas "Boca Juniors", bet otrā pārī leģendārā "River Plate" atbildes spēlē gandrīz atspēlējās no 0:3, bet tomēr ar 2:3 divu spēļu summā atzina "Palmeiras" pārrākumu. Rezultātā pirmo reizi kopš 2006. gada finālā tikās divas komandas no Brazīlījas, turklāt mačs notika leģendārajā "Maracanã" stadionā Riodeženeiro.

Komandas gandrīz visu spēli aizvadīja ļoti piesardzīgi, kā jau šādiem fināliem tas ir raksturīgi. Līdz pirmajam sitienam vārtu rāmī bija jāgaida veselas 77 minūtes, kad "Santos" Pitukas sitienu lieliski atvairīja "Palmeiras" vārtsargs Vevertons. Šķita, ka mačs ievilksies arī papildlaikā, taču par varoni kļuva spēlētājs, kurš visu mūžu spēlējis Brazīlijas zemākajās līgās un vien šosezon pirmo reizi debitēja Brazīlijas A sērijā.

25 gadus vecais Brenu devās laukumā vien 85. minūtē. Pirms četrām dienām viņš bija guvis savus pirmos vārtus A sērijā, taču jau šovakar Brenu piedzīvoja, iespējams, savas dzīves labāko mirkli. Kompensācijas laika devītajā minūtē
viņš saņēma centrējumu no partnera, un neatvairāmi raidīja bumbu tālākajā vārtu daļā - 1:0!

Spēle ievilkās līdz pat 15. kompensācijas laika minūtei, tomēr "Santos" vairs atspēlēties nespēja. "Palmeiras" pa visu maču izdarīja tikai vienu sitienu vārtu rāmī, tomēr ar to pietika otra prestižākā klubu turnīra pasaulē kausa izcīnīšanai.

Pēdējo 10 gadu "Copa Libertadores" kausa izcīņas fināli

GadsČempioneFinālisteRezultāts
2020Palmeiras (Brazīlija)Santos (Brazīlija)1:0
2019Flamengo (Brazīlija)River Plate (Argentīna)2:1
2018River Plate (Argentīna)Boca Juniors (Argentīna)5:3*
2017Grêmio (Brazīlija)Atlético Lanús (Argentīna)3:1*
2016Atlético Nacional (Kolumbija)Independiente del Valle (Ekvadora)2:1*
2015River Plate (Argentīna)Tigres UANL (Meksika)3:0*
2014Atlético San Lorenzo (Argentīna)Nacional Asunción (Paragvaja)2:1
2013Atlético Mineiro (Brazīlija)Olimpia Asunción (Paragvaja)2:2 (4:3 11m s. s.)*
2012Corinthians (Brazīlija)Boca Juniors (Argentīna)3:1*
2011Santos (Brazīlija)Atlético Peñarol (Urugvaja)2:1*

* - divu spēļu summā

     [+] [-]

, 2021-01-31 04:32, pirms 3 gadiem
WTF!!!
Kas tas par teikumu:

"Izloze lēma, ka abos pāros valstu klubi tiksies savā starpā."

Izloze lēma? Kā izlozi sauc vārdā (dzīvs radījums taču, ja jau lemj) - Anna Marija vai varbūt Jēkabs Toms?

Valstu klubi tiksies savā starpā? Nu kas tas par nakts murdziņu un ko tas īsti nozīmē?Ja būtu - katras valsts - tad skaidrs, ka maradonieši kaujas savā starpā, bet pelēni - viens ar otru. Uzrakstītajā variantā šis teikums nenozīmē pilnīgi neko, tā vienkārši ir papīra smērēšana.