Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Rīgas Futbola skolas jauniešiem Baltijas līgā zelts

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīgas Futbola skolas jauniešiem Baltijas līgā zelts
Rīgas Futbola skola. Foto: LFF.

Sestdien Rīgā risinājās Baltijas Jaunatnes futbola līgas (BYFL) fināls U-15 vecuma grupai, kurā Rīgas Futbola skola uzvarēja Kauņas kluba "Žalgiris" akadēmijas komandu.

Spēles gaitā rīdzinieki atspēlēja divu vārtu deficītu, kad vārtus guva Deniss Deņisovs un Toms Daniels Bole. Pēc 2:2 neizšķirta uzvarētājs noskaidrojās pēcspēles sitienu sērijā, un tajā pārāki bija laukuma saimnieki.

Rīgas Futbola skola iepriekš savā apakšgrupā ierindojās otrajā vietā, vēlāk ceturtdaļfinālā pārspēja Viļņas BFA no Lietuvas, bet pusfinālā apspēlēja arī pirmā posma otras apakšgrupas uzvarētāju Klaipēdas FM no Lietuvas.

Abas finālistes spēkiem mērojās arī grupu turnīrā, kad pārāki ar 4:1 bija Kauņas pārstāvji. Viņi pēc uzvaras grupā vēlāk izslēgšanas spēlēs pārspēja Vīmsi MRJK no Igaunijas un FS "Metta" jauniešus.

Sacensības, kā ierasts, risinājās divās vecuma grupās – U-16 (2008. dz.g.) un U-15 (2009. dz.g.). Katrā no vecuma grupām spēkiem mērojās pa četrām labākajām komandām no trim Baltijas valstīm saskaņā ar iepriekšējā gada valstu čempionātu rezultātiem attiecīgajā vecuma kategorijā. Katrā no vecumiem komandas bija sadalītas divās apakšgrupās pa sešām komandām katrā, kas savā starpā aizvadīja viena apļa turnīru. Pēc tam pa četrām labākajām katras apakšgrupas komandām piedalījās izslēgšanas spēļu turnīrā, kur notika cīņa divu spēļu summā.

U-16 grupā neviena no Latvijas pārstāvēm netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Kā ziņots, pirmajā BYFL sezonā 2022. gadā spēkiem mērojās pa četrām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām U-15 vecuma grupā, kad otro vietu izcīnīja FS "Metta", bet pērn turnīrs paplašinājās, klāt nākot arī U-16 vecuma grupai. Tajā zeltu ieguva FS "Metta", bet U-15 konkurencē SK "Super Nova" ierindojās otrajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija