Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Rēzekne": "Mūsu pilsētā futbols visos laikos ir raisījis skatītāju interesi"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Rēzekne": "Mūsu pilsētā futbols visos laikos ir raisījis skatītāju interesi"
Ar bumbu "Rēzeknes" spēlētājs Aleksandrs Macuks
Foto: Ritvars Raits

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 16 šīs sezonas komanda.lv 1.līgas klubiem, piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. "Rēzekne" atklājusi, ka vēl pirms sezonas bijis skaidrs - sportiskā ziņā šī sezona būs sarežģīta, jo tika nolemts likt uzvaru uz jauniešiem. Savukārt, komentējot līdzjutēju lielo interesi, "Rēzeknes" pārstāvji attrauc, ka tā tas ir bijis vienmēr.

Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
Sezonas sākumā komandai un treneru štābam tika izvirzīts mērķis- vieta pirmajā sešiniekā, kas ar mainīgām sekām tika sasniegts. Līdzjutēji noteikti gaidīja no komandas cīņu par iekļūšanu Virslīgā, bet mēs jau pirms sezonas sākuma pieņēmām lēmumu dot iespēju Rēzeknes jaunajai futbola paaudzei pierādīt savas spējas laukumā. Tas bija mūsu kopīgs lēmums, tāpēc apzinājāmies, ka šī sezona būs smagāka par iepriekšējo. Vilšanos noteikti sagādāja daži sāpīgi un negaidīti zaudējumi, kā arī vairākas sagrāves, kas radīja negatīvu spriedzi. Iemesli ir apzināti un pie tiem noteikti strādāsim nākamajā sezonā!

Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, līmenis)? Vai attaisnojas spēlēšana bez Virslīgas dublieru klātbūtnes?
Turnīra līmenis noteikti ir uzlabojies, izlīdzinājies komandu sagatavotības līmenis. Šogad nebija izteiktu pastarīšu un rezultātus daudzās spēlēs bija grūti prognozēt, kas noteikti paaugstināja arī interesi pret turnīru. Uzskatu, ka šāda līmeņa sacensības ir laba platforma jauno spēlētāju sagatavošanai. Allaž negatīvi uztvēru dublieru komandu dalību. Uzskatu, ka 1.līgas čempionātā jāpiedalās komandām ar līdzīgiem mērķiem un uzdevumiem, nevis jārisina Virslīgas klubu lokālie mērķi, proti, spēļu prakses nodrošināšana rezervistiem vai traumētajiem spēlētājiem utt.

Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?
Šobrīd zināms, ka nākamā gada komandas budžets paliks šī gada līmenī. Kas attiecas uz pārējo, tad pilnīgas skaidrības nav. Noteikti ceram, ka spēsim saglabāt esošos spēlētājus ierindā un sastāvu neskars kardinālas pārmaiņas, ceram arī uz kādu pastiprinājumu. Kas attiecas uz treneru štābu, tad domājams, ka izmaiņu nebūs arī šajā ziņā, bet galīgais lēmums tomēr būs jāpieņem Rēzeknes Domes un Sporta pārvaldes vadībai.

Papildus jautājums tieši Rēzeknes komandai: kas bija galvenie iemesli, kāpēc Jums izdevās kļūt par apmeklētāko komandu 1.līgā, kaut arī rezultāti pasliktinājās?
Rēzeknē allaž futbols ir ticis plaši apmeklēts. Nedomāju, ka tas ir kāds mārketinga vai reklāmas nopelns, vienkārši līdzjutēji un sporta entuziasti ir uzticīgi šim sporta veidam. Rēzeknē futbols visos laikos ir izraisījis skatītāju interesi, par to viņiem izsakām vislielāko pateicību. Kā arī, izmantojot iespēju, izsakām pateicību arī jūsu portālam par Pirmās līgas plašu atspoguļošanu!

Atbildes iesniedza "Rēzeknes" komandas galvenais treneris Romāns Ščavinskis, norādot, ka šīs pārdomas par aizvadīto sezonu lielā mērā sakrīt arī ar kluba vadības kopējo nostāju.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-18 09:15, pirms 8 gadiem
Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?
Šobrīd zināms, ka nākamā gada komandas budžets paliks šī gada līmenī. Kas attiecas uz pārējo, tad pilnīgas skaidrības nav.

Vai tas nozīmē,ka arī nākošsezon Rēzekne par virslīgu necīnīsies?Lasot starp rindām, es to tā saprotu.

     [+] [-]

, 2015-11-18 10:45, pirms 8 gadiem
Nevajadzēja pagājušo gadu pārdod vietu virslīgā....Kauns

  +2 [+] [-]

, 2015-11-18 12:28, pirms 8 gadiem
Vai drīkst uzzināt cik īsti tas "augstākais apmeklējums pirmajā līgā" ir skaitliskajā izteiksmē...?!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-11-18 15:08, pirms 8 gadiem
Lido rakstīja: Vai drīkst uzzināt cik īsti tas "augstākais apmeklējums pirmajā līgā" ir skaitliskajā izteiksmē...?!?
Atbrauc uz Rezekni un paskaitiVienmēr lielā cieņā ir futbols šai pilsētā!

     [+] [-]

, 2015-11-18 15:34, pirms 8 gadiem
SC jau nu varēja tad pielikt klāt info kāda tad bija FA Rēzekne spēļu apmeklētība!!!

  +3 [+] [-]

, 2015-11-18 16:13, pirms 8 gadiem
Par 1.līgas apmeklētības statistiku būs atsevišķs raksts, kad LFF nopublicēs pēdējās kārtas vienas spēles protokolu, kurš aizkavējies. Rīt būšot.

     [+] [-]

, 2015-11-18 16:32, pirms 8 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Par 1.līgas apmeklētības statistiku būs atsevišķs raksts, kad LFF nopublicēs pēdējās kārtas vienas spēles protokolu, kurš aizkavējies. Rīt būšot.
Paldies - gaidīšu!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-18 19:14, pirms 8 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Par 1.līgas apmeklētības statistiku būs atsevišķs raksts, kad LFF nopublicēs pēdējās kārtas vienas spēles protokolu, kurš aizkavējies. Rīt būšot.
Edmund, tu protokolus ņem no fsm.lff.lv?

     [+] [-]

, 2015-11-18 21:21, pirms 8 gadiem
Dark Eagle rakstīja: Edmund, tu protokolus ņem no fsm.lff.lv?
Jā.