Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Landmanis: "Tika apmānīti ļoti daudzi, kas noticēja amerikāņu projektam"

Emils Ozerinskis

Landmanis: "Tika apmānīti ļoti daudzi, kas noticēja amerikāņu projektam"
Māris Landmanis. Foto: LFF

Pirmdien akreditācijas procesam tika nodots apvienotā kluba "Leevon PPK" pieteikums dalībai Nākotnes līgas turnīrā. Apvienošanās notika ļoti strauji, jo nepilnu nedēļu pirms pēdējā termiņa no savām ambīcijām startēt valsts otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā atteicās amerikāņu bīdītais projekts FA "Jūrmala". Sarunā ar futbola žurnālistu Edmundu Novicki par amerikāņu piedzīvoto krahu pastāstīja Māris Landmanis.

2021. gadā "Leevon Saldus" komandai pievienojās amerikāņu futbolists Ēriks Frīdlanders, kuram pieder fitnesa aplikācija "RicFit". Pirms pērnās sezonas Frīdlanders kļuva par kluba ģenerālsponsoru, saldenieku spēles kreklus rotājot lielam "RicFit" logo. Savukārt pēc sezonas amerikāņa ambīcijas izauga līdz cīņai par Virslīgu, un tika panākta vienošanās par "Leevon Saldus" licences pārpirkšanu, lai veidotu jaunu komandu Jūrmalā. Frīdlanderam likās, ka spēs noorganizēt komandu bez Landmaņa palīdzības, taču realitātē caur "Zoom" platformu mēģinātā komandas organizēšana nobruka. Landmanis no savas perspektīvas pastāstīja, kādēļ FA "Jūrmala" spārni nolūza vēl pirms komandas pacelšanās gaisā.

"Vienošanās ar amerikāņiem sastāvēja no divām daļām. Pirmā bija "Leevon Saldus" licences pārņemšana ar nosacījumu, ka viņi veido jaunu klubu - FA "Jūrmala". Otrā daļa paredzēja, ka es iesaistos procesos un palīdzu veidot komandu un kārtot papīru lietas. Laikam ejot, viss izvērtās tā, ka viņi pateica, ka mani pakalpojumi nebūs nepieciešami un paši visu darīs. Ar Jūrmalas domi un stadiona atbildīgajiem pat nevienā tikšanās reizē nepiedalījos," skaidroja "Leevon" saimnieks Landmanis.

"Tas bija Ērika personīgais ego. Viņam šķita, ka pats visu spēs, lai gan teicu, ka viņam zināšanu Latvijas futbola lauciņā nav vispār. Aiz muguras bija investori, nevis viņš visu ņēma uz sevi. Investori uzstāja, ka mani vajadzētu pie komandas organizēšanas, bet Ērikam bija gala vārds. Viņš uzstāja, ka meklēs savus cilvēkus," šķiršanos no iecerētā projekta ieskicēja Landmanis. "Janvāra beigās saņēmu zvanu no paša Ērika. Viss! Viņi Jūrmalā nespēj atrast kopēju valodu. Investors pateicis, ka naudu nedos. Treneris jau Jūrmalā sēž dzīvoklī un gaida piekto datumu, kad sāksies treniņprocess. Viss sastāvs ir salasīts. Džeki gaida pirmo satikšanos, lai parakstītu līgumus un sāktu darboties. Tajā pašā laikā spēlētāju viesnīca ir izremontēta, lai futbolisti varētu ierasties un dzīvot," atklāja no amerikāņu projekta nost nobīdītais Landmanis.

Kamēr būtu bijis jākārto lietas ar Jūrmalas pārstāvjiem, Ēriks Frīdlanders atradās ASV.

Lai gan varētu padomāt, ka Landmanis ar licences pārošanu labi nopelnījis, tā nebūt realitātē nav: "Vienošanās bija tāda, ka naudu par licences pārdošanu es saņemu tajā brīdī, kad Jūrmalā ir nospēlēta pirmā čempionāta spēle. Tā kā pie sasistas siles esmu es nevis viņi. Pie pirmā līguma parakstīšanas bija neliela summiņa, kas ir salīdzinoši smieklīga. Tā aizgāja pagājušās sezonas parādu dzēšanā, visu pat nenodzēšot. Realitātē tika apmānīta ļoti liela cilvēku daļa, kas ticēja tam, ka tas viss projekts varētu izdoties."

"Kur viss nojuka? Pēdējā brīdī investors saprata, ka ar to komandu, kas tur visu menedžē, būs daudz problēmu, ja jau sākotnēji nespēj atrast kompromisus. Investors labāk zaudē līdz šim iztērēto nevis samaksā vēl licences naudas, spēlētāju algas un visu pārējo. Iespējams ar lieliem līdzekļiem viņi nemaz nevarētu uzreiz tikt Virslīgā. Galvenā problēma bija tā, ka ziemas periodā, kad Jūrmalā aktīvi jārunā ar visām iesaistītajām pusēm, Ēriks pats nebija uz vietas. Viņš Amerikā apmeklē kaut kādas konferences. Saredzu, ka bija nepareizs galvenā vadītāja menedžēšanas stils un piegājiens," izskaidrojumu FA "Jūrmala" kraham deva Landmanis.

"Leevon" priekšnieks arī iezīmēja, ka amerikāņi bija uzbūvējuši nepamatotas sapņu pilis: "Sākotnēji visi viens otram patika, bet šķiet, ka amerikāņi pārprata. Viņi domāja, ka Jūrmalā visu dos par velti. Infrastruktūra par brīvu, akadēmijas maksa nebūs, un vēl Jūrmala naudu dos, lai viņi startētu. Pirmā kļūda bija tā, ka viņi neizprata realitāti. Tev kā jaunam projektam pašam būtu jāiet ar pirmajiem soļiem. Jānāk ar saviem nosacījumiem un jāskatās, ko otra puse var dot pretī. Bija pārpratums. Amerikāņiem šķita, ka viņi ir atbraukuši un viņiem tiks viss iedots."

"Leevon" līdzjutēji. Foto: LFF

No apvāršņa pazūdot amerikāņiem, Landmanim strauji nācās meklēt risinājumus, ko iesākt ar atpakaļ rokās iekritušo Nākotnes līgas licenci: "Ejot cauri visiem iespējamajiem scenārijiem, uzrakstīju Jurijam. Saku - esi gatavs Pirmajai līgā? Joka pēc... joks pa jokam, sazvanījāmies. Sapratām mūsu realitātes un mūsu situācijas. Stratēģiski skatoties, licence atgriežas manās rokās. Man nav ne komanda, ne finansējuma. Ir tikai licence un piecas dienas laiks līdz akreditācijas noslēgumam. Ar saviem cilvēkiem nospraudām, ka līdz piektdienai ir jāsavāc vairāk nekā puse no nepieciešamā budžeta startam Pirmajā līgā. Šajā krīzes situācijā, pateicoties atsaucīgiem cilvēkiem, ceturtdienas pusdienā mums jau tas bija izdevies."

"Sēdāmies pie viena galda mana puse un "Pa Pāris Kausiem" puse. Sarunas gaitā sapratām, ka viņiem ir kaut kas tāds, kas nav mums. Mums savukārt ir kas tāds, kas nav viņiem. Saliekot to visu kopā, mums izveidojās ļoti foršs projekts. Centīsimies iekurināt lielu haipu, lai mājas spēles LNK Sporta parkā būtu pārpildītas. Uz tā bāzes iegūs arī "Leevon" bērnu skola Rīgā. Caur šo kluba atpazīstamību vairosim bērnu skaitu skolā un šo bērnu mīlestību pret sportu. Lai viņiem ir degsme nākt uz treniņiem un lai viņi gribētu sevi redzēt lielās komandas rindās un vēl kaut kur tālāk un augstāk," par pirmdien izziņoto apvienošanos klāstīja Landmanis.

"Pa Pāris Kausiem" fani. Foto: LFF

Kopumā 38 minūtes garo sarunu ar Māri Landmani futbola žurnālists Edmunds Novicikis publicējis sava "Patreon" konta abonentiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-07 14:16, pirms 3 mēnešiem
Tad jau izklausās, ka kopumā viss atrisinājies diezgan labi, ņemot vērā, kā bija sākumā

  +2 [+] [-]

, 2024-02-07 14:51, pirms 3 mēnešiem
Visi žurnālisti tik mīksti palikuši, neko neuzraksta, bet galvenais abonēt pateronus, delfus utt..

Ejiet taču pie sava darba devēja un sakiet, ka maksā par maz!!!

  +2 [+] [-]

, 2024-02-07 15:19, pirms 3 mēnešiem
Interesanti, vai nebija iespēja Mārim Landmanim pašam runāt ar to ASV investoru par naudas piesaisti Leevon Saldus projektam apejot Ēriku?

  +9 [+] [-]

, 2024-02-07 15:19, pirms 3 mēnešiem
Neko jaunu nepateica, labāk būtu atreferējuši PPK vakardienas preses konferenci.. Saldū runā, ka Leevon gribēja no domes izspiest UEFA līmena stadionu. Atšuvuši, jo vietējiem nedodot spēles laiku, bet tā vietā klubs uz savu galvu savelkot legionārus no āfrikām utt, kurus par velti jāizguldot, jāuzturot sporta skolas kompleksā utt.

  +3 [+] [-]

, 2024-02-07 15:26, pirms 3 mēnešiem
Internetaa nesen uzduuros vairaakam vakanceem no uznemuma "jūrmala ventures", direktora, sporta direktora utt. Intereses peec papētīju, uznemums registrets tikai 14 janvarii, domaaju, o forsi, bus jauna komanda latvijaa? Cik saprotu šis ir refereets uz to pašu jurmalu Interesanti, ka vakances veel ir aktivas😂
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2024-02-07 15:33, pirms 3 mēnešiem
Caur šo kluba atpazīstamību vairosim bērnu skaitu skolā un šo bērnu mīlestību pret sportu. Lai viņiem ir degsme nākt uz treniņiem un lai viņi gribētu sevi redzēt lielās komandas rindās un vēl kaut kur tālāk un augstāk," par pirmdien izziņoto apvienošanos klāstīja Landmanis.

Pie šiem bērniem viņš pieskaita arī tos noskatītos Āfrikas jauniešus?

  +2 [+] [-]

, 2024-02-07 15:41, pirms 3 mēnešiem
Magelaans rakstīja: Neko jaunu nepateica, labāk būtu atreferējuši PPK vakardienas preses konferenci.. Saldū runā, ka Leevon gribēja no domes izspiest UEFA līmena stadionu. Atšuvuši, jo vietējiem nedodot spēles laiku, bet tā vietā klubs uz savu galvu savelkot legionārus no āfrikām utt, kurus par velti jāizguldot, jāuzturot sporta skolas kompleksā utt.
Nu tagad varēs Saldus līksmot 3.līgā, jo tie vietējie spēlētāji augstāk par varbūt 2.līgu pašlaik neturētu. Jau iepriekš ar savējiem gandrīz uzreiz izlidoja no nākotnes līgas, covid atnāca un izglāba, pēc tam jau nāca investori. Viss jau ok, Saldus nav nekāda mega pilsēta, kam par katru varīti vajag laba līmeņa futbola klubu, ja plusā grib vēl tajā redzēt vietējos, tad tas galīgi nav iespējams tuvākajos gados.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-07 15:42, pirms 3 mēnešiem
Bezmaksas info par TikTok investoru ';

     [+] [-]

, 2024-02-07 16:07, pirms 3 mēnešiem
Magelaans rakstīja: Neko jaunu nepateica, labāk būtu atreferējuši PPK vakardienas preses konferenci.. Saldū runā, ka Leevon gribēja no domes izspiest UEFA līmena stadionu. Atšuvuši, jo vietējiem nedodot spēles laiku, bet tā vietā klubs uz savu galvu savelkot legionārus no āfrikām utt, kurus par velti jāizguldot, jāuzturot sporta skolas kompleksā utt.
Nu normāla situācija, ja negrib tad nedod, bet neviens jau neaizliedz prasīt. Varēs tagad Saldus spēlēt 3. līgā.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-07 16:10, pirms 3 mēnešiem
Suro rakstīja: Visi žurnālisti tik mīksti palikuši, neko neuzraksta, bet galvenais abonēt pateronus, delfus utt..

Ejiet taču pie sava darba devēja un sakiet, ka maksā par maz!!!
Novickis tak nav spirtacentra algots žurnālists.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-07 16:18, pirms 3 mēnešiem
Magelaans rakstīja: Neko jaunu nepateica, labāk būtu atreferējuši PPK vakardienas preses konferenci.. Saldū runā, ka Leevon gribēja no domes izspiest UEFA līmena stadionu. Atšuvuši, jo vietējiem nedodot spēles laiku, bet tā vietā klubs uz savu galvu savelkot legionārus no āfrikām utt, kurus par velti jāizguldot, jāuzturot sporta skolas kompleksā utt.
Cilvēkiem vajag aizvērt acis kad sapņo - Saldus ar vietējiem nespēs nokļūt Virslīgā. Es dzīvoju Ventspilī un eju uz mājas spēlēm JFK Ventspils - spēlē visi vietējie neviena leģionāra - 14 komandu konkurencē JFK Ventspils vistiešākajā veidā 2023.g. izvilka 9.vietu ar visu to, ka FK Rīga Dinamo dabūja diskvalifikāciju - un JFK Ventspils izbraukuma spēlē dabūja tehnisko uzvaru 3:0. un tikai burtiski pēdējās piecās spēles ar visu tehnisko uzvaru JFK Ventspils no 12.vietas spēja izvilkt līdz 9.vietai un izkļuva no pārspēļu zonas.
Saldus problēma ir tajā, ka lai tur veidotu nopietnu klubu, kas spēlē Virslīgā vajag atbilstošu infrastruktūru - un cik var saprast, tad pašvaldība šobrīd nav gatava ieguldīt tam līdzekļus. Bet, lai Saldus komanda spētu tikt līdz Virslīgas līmenim komandas ziņā ir vai nu jāpiesaista leģionāri, vai arī Grobiņas stāsts, ka blakus ir liela pilsēta kā Liepāja kur var pasmelt šos vajadzīgos spēlētājus (Saldus pilsētai blakus ir Brocēni un Skrunda - tur neko īsti pasmelt nav iespējams). Un pat, ja tagad no kaut kurienes atrodas Saldus komandai super vietējie spēlētāji un viņi izcīna vietu Virslīgā - Virslīga neiedos akreditācijas licensi, jo Saldus futbola infrastruktūra neatbilst Virslīgas standartiem!
Stāsta beigas!

  +2 [+] [-]

, 2024-02-07 16:41, pirms 3 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Cilvēkiem vajag aizvērt acis kad sapņo - Saldus ar vietējiem nespēs nokļūt Virslīgā. Es dzīvoju Ventspilī un eju uz mājas spēlēm JFK Ventspils - spēlē visi vietējie neviena leģionāra - 14 komandu konkurencē JFK Ventspils vistiešākajā veidā 2023.g. izvilka 9.vietu ar visu to, ka FK Rīga Dinamo dabūja diskvalifikāciju - un JFK Ventspils izbraukuma spēlē dabūja tehnisko uzvaru 3:0. un tikai burtiski pēdējās piecās spēles ar visu tehnisko uzvaru JFK Ventspils no 12.vietas spēja izvilkt līdz 9.vietai un izkļuva no pārspēļu zonas.
Saldus problēma ir tajā, ka lai tur veidotu nopietnu klubu, kas spēlē Virslīgā vajag atbilstošu infrastruktūru - un cik var saprast, tad pašvaldība šobrīd nav gatava ieguldīt tam līdzekļus. Bet, lai Saldus komanda spētu tikt līdz Virslīgas līmenim komandas ziņā ir vai nu jāpiesaista leģionāri, vai arī Grobiņas stāsts, ka blakus ir liela pilsēta kā Liepāja kur var pasmelt šos vajadzīgos spēlētājus (Saldus pilsētai blakus ir Brocēni un Skrunda - tur neko īsti pasmelt nav iespējams). Un pat, ja tagad no kaut kurienes atrodas Saldus komandai super vietējie spēlētāji un viņi izcīna vietu Virslīgā - Virslīga neiedos akreditācijas licensi, jo Saldus futbola infrastruktūra neatbilst Virslīgas standartiem!
Stāsta beigas!
Nu normāli, ne visiem un neuzreiz nāks panākumi (lasi virslīga) bet ceļš ir iespējams kā parādīja Jelgava un tagad Grobiņa. Ja savilkti uzturami ārzemnieki no mana skatpunkta arī saprotams kāpēc tādu komandu negribētu atbalstīt pašvaldība, katram savs tā teikt.

     [+] [-]

, 2024-02-07 16:44, pirms 3 mēnešiem
fall in love rakstīja: Nu normāli, ne visiem un neuzreiz nāks panākumi (lasi virslīga) bet ceļš ir iespējams kā parādīja Jelgava un tagad Grobiņa. Ja savilkti uzturami ārzemnieki no mana skatpunkta arī saprotams kāpēc tādu komandu negribētu atbalstīt pašvaldība.
Jelgavai tak ir normāla infrastruktūra un akadēmija, tikai adminstratīvu problēmu dēļ Jelgava pāris sezonas nebija virslīgā.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-07 16:47, pirms 3 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Jelgavai tak ir normāla infrastruktūra un akadēmija, tikai adminstratīvu problēmu dēļ Jelgava pāris sezonas nebija virslīgā.
Nu jā, Saldum nebija ne snieguma, cik saprotu, lai domātu par virslīgu ne infrastruktūras, abu.

     [+] [-]

, 2024-02-07 17:12, pirms 3 mēnešiem
fall in love rakstīja: Nu normāli, ne visiem un neuzreiz nāks panākumi (lasi virslīga) bet ceļš ir iespējams kā parādīja Jelgava un tagad Grobiņa.
Es Tev piekrītu, bet te daži ir uzmetuši lūpu, ka teju Māris Landmanis ir aizvedis projām Saldus futbola komandu no Virslīgas sapņa. Tiem, kas nesaprot, ka pat, ja komanda uzvarētu Nākontes līgā un būtu tiesības pretendēt uz Virslīgu ar vai bez leģionāriem. Virslīga neļautu spēles aizvadīt Saldus pilsētā, jo futbola infrastruktūra neatbilst Virslīgas kritērijiem. M.Landmanis bija gājis runāt ar Saldus pilsētas domi runāt par iespējām pašvaldībai ieguldīt futbola infrastruktūrā, lai nākotnē, ja atkārtotos situācija, ka Saldus komanda nonāk līdz Virslīgas slieksnim, tad komanda varētu spēlēt Saldus pilsētā!

  +2 [+] [-]

, 2024-02-07 18:04, pirms 3 mēnešiem
Viss uz dullo. Kādu līmeni var gribēt no šādām komandām. Brīžiem šķiet, ka daudzi dzīvo vēl deviņdesmitajos gados, kad šādas lietas bija ikdiena.

  +2 [+] [-]

, 2024-02-08 08:29, pirms 3 mēnešiem
fall in love rakstīja: Nu jā, Saldum nebija ne snieguma, cik saprotu, lai domātu par virslīgu ne infrastruktūras, abu.
un kas no tā ir jaunajam veidojumam???

  +2 [+] [-]

, 2024-02-08 13:31, pirms 3 mēnešiem
tipiskais LV futbola stāsts....un iznākums...uzcept klubu ar kaut kādiem mistiskiem investoriem nav māksla...vai maz LV ir kāds kas sevi tiešām var dēvēt par futbola klubu...

     [+] [-]

, 2024-02-09 09:25, pirms 3 mēnešiem
Omamma rakstīja: un kas no tā ir jaunajam veidojumam???
Jaunais veidojums esot negadījums pēc apstākļu sakritības (tā rakstā) es jau neatbalstu, stadions esot lnk, sniegumu redzēs.