Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Vācijas U-21 futbolisti salauž Somiju

Vācijas U-21 futbolisti salauž Somiju
Vācijas izlase pēc gūtajiem vārtiem
Foto: Scanpix

Eiropas U-21 futbola čempionātā šodien B grupas spēlē Vācija ar 2:0 (0:0) pieveica Somiju. Vārtus Vācijas labā guva Benedikts Hevedess un Aškans Dejagahs.

Spēles sākumā bīstami momenti izveidojās somiem. Astotajā minūtē pēc izpildīta stūra sitiena vācieši bumbu izraidīja no sava soda laukuma, taču tā nokļuva pie Jukas Raitalas. Apmēram no 20 metru attāluma viņš spēcīgi uzsita pa vārtiem, tomēr pareizu pozīciju bija izvēlējies Manuels Noiers, sitienu atvairot.

Pirmā reālā Vācijas izdevība radās brīdī, kad pēc Sami Kediras piespēles Gonzalo Kastro sitiens lidoja nedaudz garām vārtu stabam. Lai gan cīņa pārsvarā notika laukuma vidusdaļā, somi biežāk kontrolēja bumbu un uzsāka uzbrukumus, savukārt vācieši bija spiesti aizsargāties. 27. minūtē ātru Mezuta Ezila pretuzbrukumu somi apturēja pie soda laukuma, un pēc brīža bīstams moments izveidojās pie Vācijas vārtiem, kad Jusi Vasara no 18 metriem pārsita tikai nedaudz pāri vārtiem.

Pēc kārtējā somu stūra sitiena Noiers izdarīja tālu piespēli uz laukuma otru pusi, cenšoties uzbrukuma smailē izvirzīt Ezilu, tomēr viņam klāt bija jau divi somu spēlētāji, un somu vārtsargs Ansi Jakola bumbu tvēra. Puslaika izskaņā rupiji pret somu vārtsargu nospēlēja Marko Marins, taču tiesnesis aprobežojās tikai ar dzelteno kartīti.

Otrais puslaiks sākās ar aktīvu vāciešu ofensīvu, taču biežāk spēlētāji saņēma brīdinājumus nekā izveidoja reālas vārtu gūšanas iespējas. Savu iespēju realizēt neizdevās Marselam Šmerceram, kura sitienu vārtu labajā apakšējā stūrī tomēr atvairīja Jakola.

57. minūtē Vācijas treneru štābs nomainīja Marinu, viņa vietā laukumā sūtot Enisu Ben-Hatiru. Jau pēc īsa brīža Ezils izpildīja bīstamu soda sitienu pavisam netālu pie soda laukuma, un tajā pirmais pie bumbas bija Benedikts Hevedess, kurš ar galvu to raidīja vārtos, izvirzot Vāciju vadībā ar 1:0. Pēc pāris minūtēm somi iekrita aizsardzībā, un divi Vācijas spēlētāji izskrēja pret vienu aizsargu. Ezils, paņemot uz sevi vārtsargu, izdarīja piespēli Dejagaham, kurš bija precīzs, paākot jau 2:0 Vācijas labā.

Uz maiņu uznākušā Tēmu Puki sitiens Noieram problēmas nesagādāja. Vācieši sāka spēlēt arvien atraisītāk, un 72. minūtē viņiem atkal bija lieliska vārtu gūšanas iespēja, taču Kastro sitiens bija par vāju, un Raitala bumbu izraidīja ārpus laukuma. Sekojošais stūra sitiens nebija bīstams.

Arī pēc Memeta Hetemaja un Raitalas sitieniem Noiers nospēlēja pārliecinoši. Lai gan spēles beigās somi centās atspēlēties, mainīt spēles rezultātu viņiem tā arī neizdevās. Vācija uzvarēja ar 2:0 un pagaidām ar četriem punktiem izvirzījās B grupas līderpozīcijā. Šodien otrajā grupas spēlē Anglija tiksies ar Spāniju.

Eiropas U-21 čempionāts, B grupa

Vācija - Somija 2:0(0:0) (Höwedes 59’, Dejagah 62’)

B grupas tabula

VKomandaSUNZVP
1.Vācija21102:04
2.Anglija11002:13
3.Spānija10100:01
4.Somija20021:40

Izmantotie resursi:
uefa.com

     [+] [-]

, 2009-06-18 21:21, pirms 15 gadiem
o! malaci!..svariiga uzvara

     [+] [-]

, 2009-06-18 23:39, pirms 15 gadiem
nu zjb... kas šodien... mellā diena...