Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

Vācija iekļūst pusfinālā, spāņi brauc mājās

Vācija iekļūst pusfinālā, spāņi brauc mājās
Vācijas izlases futbolists Aškans Dežagahs
Foto: Scanpix Sweden

Pirmdienas vakarā Eiropas U-21 čempionātā futbolā tika aizvadītas pēdējās B apakšgrupas spēles. Spānija ar 2:0 pārspēja Somiju, savukārt Vācija cīnījās neizšķirti 1:1 ar Angliju, kā rezultātā pusfinālā bez angļiem vietu nodrošināja arī vācieši.

Atgādinām, ka, ar 2:0 pārspējot Spāniju, iepriekšējā kārtā vietu pusfinālā jau bija nodrošinājuši Anglijas izlases futbolisti, savukārt somiem pēc zaudējuma 0:2 pret vāciešiem vairs nebija cerību turpināt cīņu par čempionu titulu. Savukārt sarežģītā situācijā bija nonākusi viena no turnīra galvenajām favorītēm - Spānija. Proti, spāņiem pēdējā spēlē vajadzēja pārliecinoši pārspēt somus un jācer, ka vācieši pārliecinoši piekāpsies angļiem.

Spāņi uzvar, taču pusfinālā pelnīti iekļūst Vācija
Spānijas futbolisti savu pamatuzdevumu paveica, ar 2:0 pārspējot grupas pastarīti Somiju. Šajā spēlē spāņi brīžiem beidzot demonstrēja to spēli, kādu no viņiem bija gaidījuši līdzjutēji, taču, tā teikt, šis sniegums nāca par vēlu. Pirmajā puslaikā, precīzi sitot no 10 metriem, spāņus vadībā izvirzīja Barselonas "Espanyol" kluba aizsargs Marks Torehons, savukārt otrajā puslaikā Pedro Leons ar teicami izpildītu soda sitienu dubultoja Spānijas izlases pārsvaru. Taču uz ko vairāk spāņi, lielā mērā "pateicoties" somu vārtsargam Jukam Lehtovaram, nebija spējīgi - 2:0. Nu Spānijas izlasei bija jācer, ka Vācija būs piekāpusies Anglijai vēlams ar trīs vārtu starpību.

Tomēr spāņi no Halmstadas saņēma bēdīgu vēsti. Proti, elpu aizraujošā spēlē vācieši pret angļiem izcīnīja vēlamo punktu (1:1), un tieši šīs abas vienības no B grupas kvalificējās turnīra pusfinālam. Vācieši lieliski uzsāka spēli, piektajā minūtē izvirzoties vadībā, kad pēc Boatenga piespēles vārtus guva Gonzalo Kastro. Līdz pārtraukumam angļi gan spēja izlīdzināt rezultātu - pēc stūra sitiena vārtus ar galvu guva Džeks Rodvels. Jāpiemin, ka šīe bija Vācijas izlases pirmie ielaistie vārti šajā turnīrā. Spēles turpinājumā labas izdevības izcelties bija abām vienībām, taču rezultāts, kas apmierināja abas vienības, līdz spēles beigām nemainījās.

Šo piektdien Anglija pirmajā pusfinālā pulksten 19:15 Gēteborgā spēlēs pret A grupas otro vietu, savukārt Vācija pulksten 21:45 Helsingborgā tiksies ar A grupas pirmo vietu. Vācieši un angļi savus pretiniekus uzzinās otrdienas vakarā, kad A grupā tiks aizvadītas pēdējās spēles.

Eiropas U-21 čempionāts, B grupa

Vācija - Anglija 1:1 (1:1) (Kastro 5 - Rodvels 29`)
Somija - Spānija 0:2 (0:1) (Torehons 29`, Pedro Leons 55`)

B grupas tabula

VKomandaSUNZVP
1.Anglija32105:27
2.Vācija31203:15
3.Spānija31112:24
4.Somija30031:60

Izmantotie resursi:
uefa.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-23 03:13, pirms 15 gadiem
Spānija "fail" Īstenībā, liels pārsteigums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-23 10:03, pirms 15 gadiem
pēdēja laikā Spāņu jaunatnes izlases vairs nav tik spēcīgas,kādas bija agrāk,bet nu grupa arī stipra Hose kā Itālijai iet Konfederācijas kausā?aaa atceros no grupas netika laukā
, 2009-06-23 10:46, pirms 15 gadiem
Bojans nevienu golu neielika 3 spēlēs, cik saprotu...
, 2009-06-23 11:29, pirms 15 gadiem
labdien,
Bojanam arī vājš turnīrs, bet arī pati komanda ir švakāka. Refresh jau rakstīja, Spānijas jauniešu izlases pēdējā laikā nav tik spēcīgas, šī man liekas vispār ir švakākā pēdējos gados.
Angļi pēc uzvaras pār Spāniju tā plātījās savos forumos, it kā būtu jau turnīru vinnējuši, bet neredzu tur neko ārkārtēju, jo angļiem savukārt ir stiprākā u21 izlase pēdējo gadu laikā (salīdzinājumā ar viņu iepriekšējām izlasēm).
, 2009-06-23 13:37, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: labdien,
Bojanam arī vājš turnīrs, bet arī pati komanda ir švakāka. Refresh jau rakstīja, Spānijas jauniešu izlases pēdējā laikā nav tik spēcīgas, šī man liekas vispār ir švakākā pēdējos gados.
Angļi pēc uzvaras pār Spāniju tā plātījās savos forumos, it kā būtu jau turnīru vinnējuši, bet neredzu tur neko ārkārtēju, jo angļiem savukārt ir stiprākā u21 izlase pēdējo gadu laikā (salīdzinājumā ar viņu iepriekšējām izlasēm).
Katrai komandai ir stiprākas un vājākas paaudzes. Tāpēc jau nevajag izrādīt nepatiku [vai naidu?] pret angļiem. Un kur ir Holande/Nīderlande?
, 2009-06-23 15:02, pirms 15 gadiem
johoho rakstīja: Katrai komandai ir stiprākas un vājākas paaudzes. Tāpēc jau nevajag izrādīt nepatiku [vai naidu?] pret angļiem. Un kur ir Holande/Nīderlande?
Nīderlande (pēdējo divu u21 EČ finālturnīru uzvarētājkomanda ) šoreiz nekvalificējās. Par stiprākām/vājākām paaudzēm jau es neko neapstrīdu, Nīderlandes nekvalificēšanās to tikai apstiprina. Arī Latvijas izlases sasniegumi dažādās vecuma grupās ir mainīgi.
Un man nekas nav pret pašu Anglijas izlasi. Runa ir par to, ka lielai daļai angļu fanu attieksme ir "pirksti gaisā", par futbolu ārpus savas salas viņi spriež augstprātīgi un aplami. Pēdējā pērle, ko atceros, ir, ka viņu Championship esot 4. stiprākā līga Eiropā. Tieši pret tādiem faniem un viņu spriedumiem man ir antipātijas, ne jau pret visu viņu futbolu.
Džūds Belingems sitiena izdarīšanas brīdī. Foto: AFP/Scanpix
30

Angļi izglābjas: Belingems un Keins papildlaikā ieved to ceturtdaļfinālā

Šodien 2024. gada Eiropas čempionāta futbolā ceturtdaļfinālu sasniedza Anglijas izlase, kas atspēlējās pret Slovākiju un papildlaikā uzvarēja ar 2:1. Izlīdzinājumu 1:1 angļi panāca otrā puslaika kompensācijas laikā, bet papildlaika sākumā uzvaras vārti Harija Keina kontā.
Lučāno Spaleti. Foto: Reuters/Scanpix
2

Par spīti neveiksmīgam ''Euro 2024'' Spaleti saglabās Itālijas trenera amatu

Lai arī Itālijas futbola izlase sestdien izstājās no 2024. gada Eiropas čempionāta futbolā, šobrīd netiek izskatīta iespēja no galvenā trenera amata atbrīvot Lučāno Spaleti, pauda Itālijas Futbola asociācijas prezidents.
Kanādas valstsvienības futbolisti aizsardzībā. Foto: John Raoux/AP/Scanpix
5

Kanāda debijā Amerikas kausā izkļūst no grupas, Argentīna uzvar arī bez Mesi

Savā pirmajā Amerikas kausa izcīņas finālturnīrā ceturtdaļfinālu sasniegusi Kanādas valstsvienība, kura A grupas pēdējā spēlē spēkojās 0:0 pret Čīles futbolistiem.