Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Kur tagad ir pēdējo gadu jaunatnes pasaules čempionātu zvaigznes? (2. daļa)

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Kur tagad ir pēdējo gadu jaunatnes pasaules čempionātu zvaigznes? (2. daļa)
Anglija šogad svinēja savu pirmo pasaules U-20 triumfu

Foto: AFP/Scanpix

Šī ir otrā rakstu sērija, pirmā daļa ar čempionātiem no 2001. līdz 2007. gadam tika publicēta pirms nedēļas, 13. jūnijā (links uz rakstu). 11. jūnijā beidzās Dienvidkorejā notiekošais Pasaules U-20 čempionāts, ko pirmoreiz izcīnīja Anglijas jaunatnes izlase. Nav šaubu, ka fani ar īpašu interesi sekos šī turnīra labākajiem spēlētājiem arī turpmāk viņu karjerās, kā tas arī ir noticis iepriekšējos gados. Sportacentrs.com piedāvā apskatīt U-20 čempionātus no 2009. gada līdz 2015. gadam, pievēršot uzmanību to spilgtākajiem spēlētājiem. 

Iekavās pie spēlētājiem tiks norādīti viņu mači pieaugušo izlasē

FIFA Pasaules U-20 čempionāts 2009

Gala pozīcijas

1. Gana (1. tituls)
2. Brazīlija
3. Ungārija
4. Kostarika

Šajā čempionātā, kas notika Ēģiptē, rekordi tika gāzti cits pēc cita - visvairāk gūtie vārti, visvairāk pārdotās biļetes uz spēlēm, kā arī pirmo reizi Āfrikas valsts triumfēja. Proti, ne mājiniece Ēģipte, bet gan Gana, kas finālā pret Brazīliju aizvadīja 83 minūtes ar 10 spēlētājiem līdz uzvarēja pēcspēles sitienu sērijā (0:0, 11m 5:4). Šis triumfs apturēja Dienvidamerikas dominanci uz U-20 skatuves, šī kontinenta valstīm (Argentīnai un Brazīlijai) uzvarot pēdējos četrus Pasaules čempionātus.

Par lielu pārsteigumu parūpējās Kostarika un Ungārija, kas abas sasniedza pusfinālu. Ungāri turnīru sāka ar apkaunojošu sagrāvi pret Hondurasu (0:3), bet tas neatturēja no uzvaras grupā un veiksmīgas sērijas izslēgšanas spēlēs. Tikmēr Kostarika knapi izkļuva no grupas, paliekot trešā, kamēr starp trešajā vietām bija ceturtā, pēdējā, kas tiek tālāk. Tomēr tur Centrālamerikas valsts negaidīti sakāva mājinieci Ēģipti (2:0), izslēdza AAE (2:1), pusfinālā gan piekāpjoties Brazīlijai (0:1), kam grupā cieta 0:5 zaudējumu.

Turnīra labākie spēlētāji

1. Dominiks Adija
2. Alekss Teikseira
3. Žulianu

Dominika Adijas (20) sniegums turnīrā bija gandrīz vai pielīdzināms Lionelam Mesi pirms četriem gadiem un nav šaubu, ka pēc šī U-20 čempionāta ganietis bija viens no karstākajiem jaunajiem futbolistiem pasaulē. Viena no stiprākajām Itālijas ''Serie A'' komandām ''Milan'' Adiju izvēlējās nopirkt, samaksājot gandrīz pusotru miljonu norvēģu klubam ''Fredrikstad''. Milānā gan āfrikānis sevi nespēja pierādīt, pavadot četrus gadus īrēs līdz par brīvu pārgāja uz Kijevas ''Arsenal''. Šobrīd 27 gadus vecais Adija spēlē Taizemes klubā ''Nakhon Ratchasima''.

Tikmēr U-20 vicečempionam Aleksam Teikseram (0) pēc turnīra zvanīja Doņeckas ''Shakhtar'', kur viņš pāris gadu laikā kļuva par vienu no līderiem. 2015. gadā brazīlietis kļuva par vienu no pieprasītākajiem spēlētājiem Eiropā, kad viņš iesita 22 vārtus 15 Ukrainas Premjerlīgas spēlēs, kā arī guva dubli pret Madrides ''Real'' Čempionu līgā. Lai arī bija daudz spekulāciju par pievienošanos ''Liverpool'', Teiksera pārsteidza futbola pasauli un devās uz Ķīnu par 50 miljoniem eiro.

Savukārt Žuliano (12) uzreiz prom no sava kluba nesteidzās un izcīnīja ''Copa Libertadores'' ar ''Internacional'', tiekot atzīts par vērtīgāko turnīra spēlētāju. Tas tikai viņa vērtību cēla, un 2011. gadā brazīlietis devās uz Ukrainas ''Dnipro'' par 11 miljoniem eiro. Pēc trīs gadiem Žuliano topošo Eiropas līgas finālisti pameta, atgriežoties Brazīlijā. Savukārt aizvadīto sezonu spēlējis Sanktpēterburgas ''Zenit'', un, neskatoties, ka krievu komanda izstājās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, Žuliano kļuva par Eiropas līgas dalīti rezultatīvāko spēlētāju.

Citas uzlecošās zvaigznes turnīrā

Viens no Kostarikas U-20 izlases atslēgas spēlētājiem Diego Estrada (4) piesaistīja interesi no abiem Portugāles galvaspilsētas milžiem ''Sporting'' un ''Benfica'', bet pāreja uz Lisabonas komandām tā arī nenotika. Tomēr 2011. gadā Estradam bija iespēja parādīt sevi Eiropā, kad parakstīja līgumu ar Spānijas ''Real Zaragoza'', bet jau pēc sezonas to pameta, nereizi pirmajā komandā nespēlējot. Šobrīd viņš ir atgriezies mājās un pieder Kostarikas ''Sapirssa''.

Čempionvienības Ransfords Osei (2), kuru 17 gadu vecumā atzina par vienu no 50 aizraujošākajiem talantiem, cik ātri atgādināja par sevi U-20 turnīrā, tik pat strauji norietēja. Viņš neizcīnīja vietu Izraēlas ''Maccabi'', kamēr pēc tam izgāzās Nīderlandē, Spānijā, Dienvidāfrikā, kā arī savas dzimtās pilsētas klubā ''Asante Kotoko''. Šobrīd Osei ir brīvais aģents.

Ungārijas U-20 kapteinis Vladimirs Komans (36) bija viens no talantīgākiem ''Sampdoria'' jauniešiem un lieliski sevi parādīja 2010. gadā Eiropas līgā, kad ar ''Sampdoria'' palika trešie grupā. 2012. gada janvārī pievienojās ''Monaco'', kas tobrīd spēlēja ''Ligue 2'', bet lai arī cik daudzsološa likās pāreja sākumā, Komans nospēlēja tikai pussezonu līdz devās uz Krasnadoru. Šobrīd spēlē ''Adanspor'', ar ko aizvadītajā sezonā pameta Turcijas Augstāko līgu.

Tāpat kā pārējiem šajā sarakstā, arī Ku Dža Čhols (59) futbola virsotnes nav sasniedzis, lai arī gribētos sacīt, ka karjera līdz šim bijusi veiksmīgākā. 2011. gadā pievienojās ''Wolfsburg'', kur kā rezervists aizvadīja trīs sezonas līdz pameta klubu priekš citas Bundeslīgas komandas ''Mainz 05''. Nepārliecinot par savām spējām, atkal mainīja Vācijas klubus un pievienojās ''Augsburg'', kur nu ir kļuvis par vienu no komandas labākajiem spēlētājiem. 2015.
gadā ar Dienvidkorejas izlasi izcīnīja sudrabu Āzijas kausā.

Labākie vārtu guvēji

#SpēlētājsValstsVārti
1.Dominiks Adija (20)Gana8
2.Vladimirs Komans (36)Ungārija5
3.Salomons Rondons (61)Venecuēla 4
+4... 4

FIFA Pasaules U-20 čempionāts 2011

Gala pozīcijas

1. Brazīlija (5. tituls)
2. Portugāle
3. Meksika
4. Francija

Pēc sešu gadu pārtraukuma pasaules U-20 čempione atkal bija Brazīlija, kas pat bez jaunatnes izlases labākā spēlētāja Neimāra nebija apturama. Neaizmirstamākais šajā turnīrā noteikti ir pats fināls, kur Oskars iesita visus savas komandas vārtus pret Portugāli, kaldinot uzvaru papildlaikā (3:2), viņš kļuva par otro spēlētāju vēsturē pēc Džefrija Hērsta, kurš guvis hat-trick Pasaules kausa finālā. Interesanti, ka viņš to paveica pret vārtsargu Miku, kas pirms tam finālturnīrā vēl nebija ielaidis.

Tikmēr mājiniece Kolumbija ar milzīgu fanu atbalstu nespēja pārvarēt ceturtdaļfinālu, neskatoties uz izcilo spēli no ''Porto'' daudzsološā talanta Hamesa Rodrigesa un Maikla Ortegas. To izslēgusī Meksika sarūgtināja arī Franciju cīņā par medaļām (3:1). Kamēr Ziemeļamerikas izlasei šis bija otrais labākais U-20 finišs, Francija nekad vēl nebija tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu, vairumu turnīru gan izlaižot. Nevar nepieminēt arī Gvatemalas jauniešus, kas savā pirmajā pasaules U-20 čempionātā sasniedza izslēgšanas spēles, zaudējot topošajai finālistei Portugālei (0:1).

Turnīra labākie spēlētāji

1. Henrike
2. Nelsons Oliveira
3. Hohe Enrikess

Ceturto gadu pēc kārtas gan zelta bumbu, gan zelta buci saņēma viens spēlētājs, Henrike (0) atšķirībā no iepriekšējiem pēc turnīra nesaņēma daudz piedāvājumu no lielajiem Eiropas klubiem un palika ''Sao Paulo''. 2012. gada janvārī gan brazīlietis bija tuvu Kaspara Gorkša bijušajam klubam QPR, bet neiegūta darba atļauja transfēru liedza. Tā Henrike arī vēl nav pametis dzimto valsti, ik pa laikam mainot klubus. Nevar gan aizmirst, ka viņam ir 26 gadi, un nekas nav beidzies.

Savukārt Nelsons Oliveira (16) ir mūžam perspektīvais portugāļu uzbrucējs. No ''Benfica'' akadēmijas absolventa daudz tika gaidīts turnīrā, un viņš nelika vilties, bet to nevar teikt par turpmāko karjeru. 7 gadu laikā Oliveira ar ''Benfica'' uzspēlēja tikai 24 reizes, iesitot vien trīs vārtus. Lielāko laiku pavadīja nesekmīgās īrēs. 2016. gadā Portugāles čempiones pacietība bija beigusies, un tā pārdeva uzbrucēju, kam šī gada augustā paliks 26 gadi, Noridžas ''City''.

Arī bronzas bumbas ieguvēju meksikāni Horhi Enrikesu (8) spoža karjera nav sagaidījusi. Viņš vēl arvien nav pametis savu pirmo klubu ''Guadalajara'', ar ko 2015. gadā uzvarēja Meksikas kausu. Savukārt ar izlasi ieguva zelta medaļu 2012. gada Olimpiskajās spēlēs.

Citas uzlecošās zvaigznes turnīrā

Viens no veiksmīgākajiem talantiem 2011. gada U-20 čempionātā Danilu (15) pievienojās ''Porto'', kur jau otrajā sezonā izcīnīja pamatsastāva vietu un triumfēja otrreiz līgā. Lieliskais sniegums palīdzēja viņam iekļūt arī Brazīlijas pieaugušo izlasē. 2015. gadā jau pie durvīm klauvēja Eiropas čempione Madrides ''Real'', kas Danilu nopirka par vairāk kā 30 miljoniem eiro. Lai arī Spānijā viņam stabilu vietu pirmajā komandā nav izdevies noturēt, viņš ir rakstījis vēsturi ar galvaspilsētas klubu un divreiz pēc kārtas pacēlis Čempionu līgu.

Kolumbijas talants Maikls Ortega (0) ar tik iespaidīgu CV nevar lepoties, lai arī pēc turnīra devās īrē uz Leverkūzenes ''Bayer'', kas varēja pussargu nopirkt pēc divu gadu nomas. Tas gan nenotika un viņš atgriezās Kolumbijā, kur spēlē arī šobrīd.

Savukārt Aleksandrs Lakazets (11), kurš U-20 turnīrā parādīja apbrīnojamu spēju pilnībā izmainīt spēli, nākot laukumā no rezervistu soliņa, pēdējās sezonās ir eksplodējis un kļuvis par vienu no Eiropas pieprasītākajiem uzbrucējiem. Lionas ''Olympique'' akadēmijas absolvents vēl arvien spēlē dzimtajā pilsētā, lai arī katru vasaru tiek spekulēts par viņa pāreju uz kādu no vadošajiem Eiropas klubiem. 2014./15. gadā Lakazets kļuva par rezultatīvāko un arī tika atzīts par labāko ''Ligue 1'' spēlētāju, priekšā Edinsonam Kavani un Zlatanam Ibrahīmovičam. Interesanti, ka jau trīs sezonas pēc kārtas francūzis pārspējis 20 vārtu barjeru ''Ligue 1'', kas ir kaut kas tāds, ko pat tikko minētā superzvaigzne Ibrahīmovičs nav paveicis.

Mika (0) turnīrā uzstādīja jaunu rekordu, neielaižot 575 minūtes pēc kārtas un noturot vārtus sausā līdz pat finālam. Ar šī snieguma palīdzību viņš izpelnījās līgumu ar ''Benfica'', kā pirmajā komandā nekad tā arī neuzspēlēja. Aizvadītajā sezonā pievienojās ''Sunderland'', kur kļuva par trešo vārtsargu. Varbūt šosezon būs galvenais rezervists, zinot, ka pirmais komandas vārtsargs ir devies prom.

Labākie vārtu guvēji

#SpēlētājsValstsVārti
1.HenrikeBrazīlija5
Aleksandrs LakazetsFrancija5
Alvaro VaskessSpānija5
4.Luiss MurjelsKolumbija4
Nelsons OliveiraPortugāle4

FIFA Pasaules U-20 čempionāts 2013

Gala pozīcijas

1. Francija (1. tituls)
2. Urugvaja
3. Gana
4. Irāka

Divus gadus iepriekš pirmoreiz pārvarot ceturtdaļfinālu, Francija spēja spert soli vēl tālāk un uzvarēja visā turnīrā, kļūstot par pirmo Eiropas čempioni šajā gadsimtā.

2013. gads jaunatnes futbolā gan paliek atmiņā ar faktu, ka vairāki favorīti ne tikai izkrita negaidīti ātri turnīrā, bet pat nekvalificējās, proti, Dienvidamerikas grandi čempione Brazīlija un Argentīna netika uz čempionātu, kā arī eiropieši Vācija, Itālija un Nīderlande. Pārsteigums arī bija, kad Dienvidkoreja pēcspēles sitienu sērijā aizsūtīja Kolumbiju mājās jau astotdaļfinālā, ko nepārvarēja arī Portugāle.

Savukārt neaizmirstams ir Irākas stāsts. Āzijas valsts, kas vēl nekad nebija izkļuvusi no grupas, tur togad pat uzvarēja, esot kopā ar spēcīgajām Čīles un Ēģiptes vienībām. Izslēgšanas spēlēs visām trīs spēlēm bija vajadzīgs papildlaiks, arī pret Urugvaju pusfinālā, dienvidamerikāņiem uzvarot tikai pēc astotā pēcspēles sitiena.

Turnīra labākie spēlētāji

1. Pols Pogbā
2. Nikolass Lopess
3. Klifords Aboage

''Juventus'' pussargs Pols Pogbā jau pirms turnīra tika uzskatīts par talantīgāko sava vecuma futbolistu, un šis U-20 čempionāts to tikai apstiprināja. Nevienam nav noslēpums, ka Mančestras ''United'' izdarīja katastrofālu kļūdu, kad 2012. gadā nenoturēja Pogbu, kurš devās par brīvu uz Turīnas ''Juventus''. Itālijā viņš izcīnīja četras ''Serie A'' trofejas, trijās no sezonām tiekot iekļauts līgas simboliskajā komandā, kā arī sasniedza Čempionu līgas finālu, pēc kā francūzis tika iekļauts UEFA gada simboliskajā vienpadsmitniekā. Savukārt 2016. gadā Pogbā atgriezās Mančestrā par pasaules rekordu, summu, kas pārsniedza 100 miljonus eiro. Aizvadītajā sezonā ar ''United'' finišēja sestajā vietā Anglijas Premjerlīgā, kamēr uzvarēja Eiropas līgu.

Arī ''Roma'' jauneklis Nikolass Lopess (0) nelika faniem vilties turnīrā, bet pēc tā viņš tā arī nav spējis sasniegt potenciālu. Uzreiz pēc U-20 čempionāta viņš interesantā kārtā pameta Itālijas galvaspilsētas klubu, lai pievienotos ''Udinese'' par četriem miljoniem eiro. Tur viņš sevi nepierādīja, pavadot ilgāko laiku īrēs. 2016. gadā viņš atgriezās Dienvidamerikā, kur pievienojās Brazīlijas ''Internacional''.

Atšķirībā no iepriekšējiem diviem, no Ganas klubā spēlējošā un augumā samērā īsā Kliforda Aboages (0) nekas liels turnīrā gaidīts netika, tomēr pēc tā viņu iegādājās Spānijas ''Granada''. Pagaidām pirmajā komandā uzspēlējis vēl nav, bet nedrīkst aizmirst, ka viņš vēl ir tikai 22 gadus vecs.

Citas uzlecošās zvaigznes turnīrā

''Porto'' nopirka Kolumbieti Huanu Kintero (13) pēc U-20 turnīra, kur grupu spēlēs jauneklis tika saukts par labāko spēlētāju. Tika domāts, ka viņš būs nākamais supertalants, ko ''Porto''pēc pāris gadiem pārdos kādam no Eiropas spēcīgākajiem klubiem. Lai arī Kintero ir periodiski parādījis savas teicamās spējas, piemēram, 2014. gada Pasaules kausā, kad guva vārtus pret Kotdivuāru, viņš tā arī nav spējis sasniegt gaidīto potenciālu, lai arī vēl, protams, ir tikai 24 gadus vecs. Pēdējās divas sezonas aizvadījis nomās.

Ganas uzbrucēju Ebenezeru Asifua (1) pēc čempionāta novēroja ''Udinese'' skauti, lai arī likās, ka pāreja uz Itālijas klubu ir tuvu, tā nenotika. Ganietis gan uz Eiropu devās nedaudz vēlāk, kad parakstīja piecu gadu līgumu ar Vaņina ''Sion''. Šogad vasarā līguma termiņš iztecētu, tāpēc Šveices klubs jau janvārī atbrīvojās no Asifua, kurš pievienojās Francijas otrās līgas klubam ''Le Havre''.

Interesanti, ka Lisabonas ''Sporting'' audzēknis Bruma (0) pēc lieliskā U-20 turnīra izvēlējās doties uz Turciju ne kādu no Eiropas lielvalstīm. ''Galatasray'' viņš izcīnīja četras trofejas, ieskaitot Augstākās līgas 2015. gadā. Pēdējā sezonā Bruma sasita 11 vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, izpelnoties pāreju uz vienu no Eiropas visātrāk progresējošo komandu ''Leipzig'', kas ir arī Vācijas Bundeslīgas vicečempione. Kamēr vēl pieaugušo izlasē debitējis nav, 22 gadus vecais flanga uzbrucējs pārstāvējis pilnīgi visas Portugāles jaunatnes komandas, sākot no U- 15 kategorijas.

Talantīgais Džordžians Araskaeta (7) uz Eiropu ne pēc turnīra, ne arī vispār līdz šim brīdim devies nav, pavadot pēdējos trīs gadus Brazīlijas komandā ''Cruzeiro''. 2015. gadā viņš tika iekļauts Urugvajas sastāvā uz '"Copa America'', iegūstot prestižo desmito numuru, ko iepriekš vilka valsts izlases leģenda Diego Forlāns. Redzēs vai viņš spēs atgriezties valstsvienībā vai doties un pierādīt sevi Eiropā, visa karjera vēl priekšā.

Labākie vārtu guvēji

#SpēlētājsValstsVārti
1.Ebenezers AsifuaGana6
2.BrumaPortugāle5
Hesē RodigessSpānija5
4.Jaja SanogoFrancija 4
Nikolass KastiljoČīle 4
Nikolass LopessUrugvaja 4

FIFA Pasaules U-20 čempionāts 2015

Gala pozīcijas

1. Serbija (2. tituls)
2. Brazīlija
3. Mali
4. Senegāle

Šokējoši otro reizi vēsturē par čempioni kļuva Serbija. Emocijas virmoja gaisā pēc finālsvilpes spēlē pret Brazīliju, jo šis bija pirmais Serbijas globālais tituls kopš neatkarības iegūšanas. Bijušās Dienvidslāvijas valsts izslēgšanas spēlēs pieveica Ungāriju (2:1), ASV (0:0 11m 6:5), Mali (2:1), visas pēc pamatlaika. Arī finālā pret Brazīliju bija vajadzīgs papildlaiks, un tur Maksimovičs kļuva par varoni, kad pretuzbrukumā 118. minūtē sita precīzi.

Lai arī Brazīlija neieguva sesto titulu, kas to padarītu par vistitulētāko U-20 izlasi, tai nebija par ko bēdāties, jo dienvidamerikāņi paveica, ko vēlējās un uzlaboja Brazīlijas bildi futbolā, liekot aizmirst katastrofālo pieaugušās izlases pasaules čempionāta noslēgumu gadu iepriekš. Priecīgi tikmēr nevarēja būt kaimiņi no Argentīnas, jo izlase šokējoši izstājās jau pirmajā kārtā, kļūstot par sliktāko trešo vietu grupu spēlēs.

Jāpiemin, ka šī turnīra spēlētāji vēl ir jauni, dažiem tikai nesen palika 21.

Turnīra labākie spēlētāji

1. Adama Traorē
2. Danilu
3. Sergejs Milinkovičs-Savičs

Malī zvaigzne Adama Traorē (3) kļuva par pirmo spēlētāju kopš 2003. gada, kurš iegūst zelta bumbu, neuzvarot čempionātu. Interesanti, ka tas notika arī 1999. gadā, kad Malī identiski palika trešajā vietā un izlases pussargs Seidū Keita tika atzīts par labāko spēlētāju. Traorē pēc turnīra parakstīja līgumu ar ārkārtīgi strauji progresējošo ''Monaco''. Aizvadītajā sezonā viņš piecās spēlēs Monako komandas sastāvā iesita divreiz, kamēr janvārī devās īrē uz Portugāli, kur sevi nepierādīja ''Rio Ave'' sastāvā.

Vicečempiones kapteinis Danilu (0) pagaidām pie tik spēcīga kluba līguma nav ticis, ''Braga'' balsta pussargs pēc turnīra devās nomā uz ''Valencia'', kam bija iespēja viņu nopirkt, bet tas nenotika. Nākamajā gadā pārbaudīja spēkus ''Benfica'', tomēr jau pēc pusgada devās citā īrē uz Beļģijas ''Standard Liege''.

Iespējams, sevi vislabāk līdz šim ir parādījis tieši bronzas bumbas ieguvējs Serbijas jaunatnes līderis Milinkovičs-Savičs (0), kurš pēc triumfa pasaules U-20 čempionātā pievienojās Romas ''Lazio''. Pēc teicamas pirmās sezonas, otrā bija vēl labāka, serbu pussargam esot neatņemamai sastāvdaļai piektās ''Serie A'' vietas komandai. Šobrīd ir spekulācijas par Milinkoviča-Saviča pievienošanos ''Liverpool''.

Citas uzlecošās zvaigznes turnīrā

Pussargs Andrija Živkovičs (5) pievienojās citam serbam Ļudomiram Fejsam Portugāles čempiones ''Benfica'' komandā. Tur pēdējā sezonā piedalījās 15 spēlēs, izdarot trīs rezultatīvas piespēles, kā arī izgāja uz gandrīz 20 minūtēm Čempionu līgas zaudējumā pret Dortmundes ''Borussia'' astotdaļfinālā.

Savukārt brazīlietis Bosčilia (0) pēc turnīra parakstīja līgumu ar ''Monaco'', ar ko aizvadītajā sezonā spēlēja 11 reizes, iesitot sešus vārtus, komandai pretēji visām prognozēm triumfējot ''Ligue 1''. Diemžēl sezonas otro pusi izlaida savainojuma dēļ, pārraujot ceļgala saites.

Marks Štendera (2) tikmēr arī pēc turnīra palika ''Eintracht Frankfurt'', ar ko aizvadītajā sezonā izcīnīja 11. vietu Vācijas Bundeslīgā. To viņam nācās izlaist gandrīz visu tieši tāda paša savainojuma dēļ, kāds ir Bosčilia, proti ceļgala saišu pārrāvuma. Iepriekš gan jaunais Štendera bija pamatsastāva spēlētājs.

Tomēr ne visi talantiem Eiropā viss izdevās, jo ASV vārtsargam Zekam Stefenam (0) neizdevās noturēties Vācijas ''Freiburg'' sistēmā pat kā trešajam vārtsargam, un viņš atgriezās Ziemeļamerikā. Šosezon spēlē Kolumbusas ''Crew'', kur gan līdz šim ielaidis 29 vārtus 17 spēlēs.

Labākie vārtu guvēji

#SpēlētājsValstsVārti
1.Viktors KovaļenkoUkraina5
Bence MervoUngārija5
3.Hani MuhtarsVācija 4
Marks ŠtenderaVācija 4
Adama TraorēMali 4
Andrē SilvaPortugāle 4

Izmantotie resursi:
Foto: Getty Images/FIFA.com
https://www.transfermarkt.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_...
FIFA U-20 World Cup Korea Republic 2017 - News...
Official Documents - Football Development -...

  -3 [+] [-]

, 2017-06-20 18:34, pirms 7 gadiem
Tak bija jau šāds raksts.

  +4 [+] [-]

, 2017-06-20 18:41, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Tak bija jau šāds raksts.
Ievadu vismaz izlasi

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 21:02, pirms 7 gadiem
Interesanti palasiit. Paldies par rakstu.