Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Jurans: "Patīk komandas atdeve un cīņasspars"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Jurans: "Patīk komandas atdeve un cīņasspars"
Sergejs Jurans

Sergejs Jurans intervijā krievu portālam championat.ru sniedz savu komentāru par to kā viņš vērtē sezonas sākumu, īpaši viņš izceļ savas komandas lielo atdevi un cīņassparu.

Sergejs Jurans, kurš vēl pirms divām sezonām strādāja Latvijas klubā "Ditton" par galveno treneri, tagad trenē Krievijas premjerlīgas klubu Jaroslavļas "Shinnik", kur spēlē divi Latvijas izlases futbolisti: Juris Laizāns un Igors Stepanovs. Piedāvājam ieskatu intervijā championat.ru portālam.

Pagaidām "Shinnik" ir atņēmis punktus tikai pagājušā gada medaļu ieguvējiem. Vai tā ir sakritība?
– Mēs visās spēlēs cenšamies spēlēt futbolu un cīnāmies līdz galam. Mums ir padevies ļoti smags starts. Trīs mači ar komandām, kuras kā uzdevumu ir izvirzījušas zelta medaļas iegūšanu, kā arī izbrauciens uz Vladivostoku. Pagrūti, ja godīgi. Bet nekas, neviens jau nesūdzas.

Kurš no grandiem - "CSKA", "Lokomotiv", vai "Zenit" - patika jums visvairāk?
– "Zenit". Ļoti labi apmācīta komanda. Komandā valda saskaņa un tā ir labi saspēlējusies.

Jūsu komanda pēc pirmajām četrām kārtām ir vairāk iepriecinājusi vai apbēdinājusi?
– Man patika kā puiši spēlēja mačos ar "CSKA" un "Zenit" komandām. Abos mačos izcīnījām neizšķirtus, kaut arī abos mačos bijām zaudētāju lomā, parādījām raksturu. Ne katra komanda, zaudējot pēc pirmā puslaika 0:2, it īpaši pret čempioniem, varētu izglābt spēli. Tomēr, protams, ka ir arī problēmas, jo šobrīdējais kolektīvs nav saspēlējies. Tomēr pats galvenais, ka puišiem ir raksturs. Gribētu arī atzīmēt, ka mēs uz laukuma nemokāmies, bet gan cenšamies spēlēt futbolu. Neviens viegli mūs neapspēlēs. Galvenais trūkums ir nepilnīga komplektācija, jo trūkst konkurences komandā. Atliek gaidīt maiju, kad plānojam pastiprināties.

Kā izturaties pret to, ka jūs sodīja ar 100 000 rubļu naudas sodu par jūsu kritiku tiesnešiem pēc mača Vladivostokā?
– Negribētu atgriezties pie šīs tēmas.

Bet tomēr...Vai neliekas nevajadzīgi tērēt emocijas bezjēdzīgi?
– Es saprotu - viss ir bezjēdzīgi... Bet klusēt es netaisos! Ja manu spēlētāju nones no laukuma uz nestuvēm[Juri Laizānu - aut. piebilde], bet tiesnesis pat neizsaka mutisku aizrādījumu pārkāpējam, es vienalga reaģēšu. Es nekad neesmu pametis savus spēlētājus. Nekad neesmu bijis flegmātiķis. Es uztraucos gan par rezultātu, gan par komandu. Savukārt, visām komitejām, kas atbild par šādiem pārkāpumiem, vajadzētu būt uzmanīgākām.

Vēl viena problemātiska tēma: valda uzskats, ka Jaroslavļas stadions ir visnekvalitatīvākais visā premjerlīgā?
– Tas ir fakts. Saprotams, ka mūsu laukums neatļauj spēlēt kvalitatīvu futbolu. Kurā gadsimtā mēs dzīvojam? Laiks jau būtu iemācīties veidot kvalitatīvus laukumus - lai līdzjūtējs atnākot uz stadionu gūtu baudu no spēles.

Tas var nokļūt pat tik tālu, ka "Shinnik" komandai var aizliegt aizvadīt spēles uz šī laukuma. Esat dzirdējis par ko tādu?
– To lai domā mūsu priekšnieki. Man ir grūti but atbildīgam vienlaicīgi gan par komandu, gan par laukumu. Ja mūs aizsūtīs uz kādu citu pilsētu un mums būs jāšķirās no mūsu atbalstītājiem, tad tas būs uz viņu sirdsapziņas...

Izmantoties resursi:
championat.ru

     [+] [-]

, 2008-04-10 14:48, pirms 17 gadiem
Jurans ir labs treneris, žēl ka vairs nav Dittonā (Daugavā)...

     [+] [-]

, 2008-04-10 16:18, pirms 17 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Jurans ir labs treneris, žēl ka vairs nav Dittonā (Daugavā)...

Shinnik ir augstāks līmenis un, manuprāt, tur vairāk maksā!

     [+] [-]

, 2008-04-10 16:50, pirms 17 gadiem
patīk viņa pieeja un skats uz futbolu! žēl, ka LV nebija tik augsts līmenis unu tādas naudas, lai viņš paliktu! tas tik nāktu mums par labu!