Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Frisbija izlase turpinās pret šveiciešiem, meksikāņiem un ķīniešiem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Frisbija izlase turpinās pret šveiciešiem, meksikāņiem un ķīniešiem
Foto: Latvijas Frisbija savienība

Anglijā notiekošā pasaules U-20 frisbija čempionāta otrajā dienā Latvijas jauktā frisbija izlase Birmingemā piedzīvoja zaudējumus pret Franciju un Austriju. Otrdien Latvija uzsāks cīņu jaunizveidotajā grupā, turpinot cīņu par iekļūšanu turnīra astotdaļfinālā.

Latvijas izlase dienas ievadā ar 6:15 atzina Francijas pārākumu, kam sekoja 7:15 zaudējums Austrijai.

“Mēs esam uzlabojuši sniegumu kā komanda, ar katru spēli kļūstam labāki,” teica Latvijas rezultatīvākā spēlētāja pēc trim spēlēm Marina Raba (5 punkti un 2 rezultatīvas piespēles).

Tu Latvija nonākusi G grupā, kur spēkosies ar Šveici, Meksiku un Ķīnu. Divas no četrām komandām turnīru turpinās astotdaļfinālā, kamēr pārējās sadalīs 9.-16. vietu.

Šodien 11.30 pēc Latvijas laika mūsu jaunieši spēkosies ar Meksikas vienaudžiem, bet pulksten 16.30 – Šveici. Spēle ar Ķīnu paredzēta trešdien.

“Domāju, ka šī ir lieliska iespēja uzspēlēt ar šādām valstīm. Gribam pieradīt, ka esam sīksti un spēks, ar ko jārēķinās,” teica Raba.

Čempionātā kopumā startē 16 jauktās izlases, 15 puišu valstsvienības un 11 meiteņu komandas. Čempionāts Birmingemā noslēgsies sestdien.

Pasaules junioru čempionātos Latvijas izlase startējusi arī iepriekš, taču jauktajai izlasei šī ir debija.

Latvijas U-20 izlases sastāvs: Adrija Melānija Kalavanova un Kaspars Krauklis (abi kapteiņi), Evelīna Goldova, Marks Krebs, Pēteris Rozēns, Sevilla Sāra Smildziņa, Arsenijs Atorins, Rainers Plinte, Betija Abariņa, Tomass Lukševics, Elizabete Eglīte, Vitālijs Kuļešovs, Harijs Jurginsons, Oļegs Gusevs, Sandra Kirilova un Marina Raba.
Treneri: Jānis Bernāns, Ģirts Zaķis un Linda Gulbe.

Izmantotie resursi:
Latvijas Frisbija Federācija