Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Sportisti dāvā frisbija diskus

Andrejs Siliņš

ViA Valmiera Frisbija klubs sadarbībā ar SEB bankas Studenta Banku dāvina profesionālos frisbija diskus Valmieras un Valmieras rajona skolām, tādējādi veicinot sporta veidu daudzveidību un jauniešu aktīvā sporta dažādību skolās.

Sabiedrībā ir aktuāls jautājums par jauniešu sportisku un veselīgu dzīvesveidu. Bieži vien ir dzirdams, ka skolēni daudz vairāk sava brīvā laika pavada pie datora, ir kūtrāki uz sportu un ne vienmēr skola spēj piedāvāt to sporta veidu, kuru jaunietis vēlas spēlēt.

Kopumā frisbija diski tiks dāvināti 14 Valmieras un Valmieras rajona skolām - Valmieras Valsts ģimnāzijai, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijai, Valmieras Viestura vidusskolai, Valmieras 5. vidusskolai, Valmieras 2. vidusskolai, Mazsalacas vidusskolai, Rūjienas vidusskolai, Naukšēnu vidusskolai, Burtnieku Ausekļa vidusskolai, Jura Neikena Dikļu pamatskolai, J. Endzelīna Kauguru pamatskolai, Matīšu pamatskolai, Rubenes pamatskolai un Vaidavas pamatskolai -, tādejādi veicinot skolēnu interesi par aktīvu dzīvesveidu, dodot iespēju uzsākt nodarboties ar jaunu sporta veidu.

„Mēs priecājamies, ka SEB bankai ir iespēja atbalstīt šī sporta veida attīstību Valmierā un Valmieras rajonā. Frsibijs ir aktīva komandas spēle, kura veicina savstarpējo cieņu, atbildību un pastāvīgumu jauniešu vidū, kā arī pilnveido sporta stundas skolās” atzīst SEB bankas Jauniešu projektu vadītāja Natālija Jermolajeva.

ViA Valmiera Fribija klubs (VVFK) 2008.gada maijā īstenoja projektu “Frisbija dienas Valmierā”, kas tapa pateicoties Valmieras novada fonda, SEB bankas un Valmieras pilsētas pašvaldības finansiālajam atbalstam. „Pēc semināra izveidojās lielisks kontakts ar ieinteresētajiem sporta skolotājiem” teic projekta īstenotājs, VVFK biedrs Ernests Gabrāns, „tāpēc nolēmām spert vēl vienu soli tuvāk, lai šis sporta veids būtu viena no sporta stundu sastāvdaļām mūsu pilsētā un tās rajonā.”

Frisbijs ir jauns sporta veids, tas Latvijā ienācis sākot ar 2000.gadu, ViA Valmiera Fribija klubs (VVFK) dibināts 2008.gada februārī, un tas apvieno frisbija spēles cienītājus Valmierā. Kluba galvenais darbības mērķis ir popularizēt frisbija sporta veidu un piedalīties dažāda mēroga sporta pasākumos. 2007./2008. gada Latvijas Čempionātā frisbijā VVFK komanda 12 komandu konkurencē ieguva devīto vietu.

Informāciju sagatavoja
ViA Valmiera Frisbija klubs

     [+] [-]

, 2008-10-16 13:47, pirms 16 gadiem
būtu labāk tos diskus kādai suņu patversmei dāvinājuši, būtu suņukiem kāds prieciņš ';