Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Regulārās sezonas uzvarētājiem jāatgūstas no šoka, "Pārgaujai" – no sagrāves

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Regulārās sezonas uzvarētājiem jāatgūstas no šoka, "Pārgaujai" – no sagrāves
Klēģers vakar spēlēja epizodiski, bet Rajeckis centīsies tikt pie 600. punkta
Foto: Floorball.lv

Šodien Kocēnos pulksten 13:00 un Valmierā pulksten 17:00 tiks aizvadītas ceturtās spēles Elvi florbola līgas pusfinālos. "Triobet/Ulbroka" komandai jāatgūstas no dramatiskās neveiksmes trešajā spēlē, bet "Pārgaujai" – no pamatīgajiem zaudējumiem pēdējās divās spēlēs.

"Pārgauja" (#6) – "Lielvārde/FatPipe" (#2)
Pulksten 13:00 Kocēnos un Sportacentrs.com
Stalbes komanda pirmajā spēlē emociju spārnota pēc pirmās iekļūšanas pusfinālā, tika pie panākuma arī pirmajā pusfināla spēlē, viesos papildlaikā apspēlējot pašreizējos valsts čempionus. Otrajā spēlē līdzvērtīgi izdevās nospēlēt mača pirmo trešdaļu, bet otrajā laukuma saimnieki veica izšķirošo izrāvienu, kas nodrošināja komfortablu panākumu ar 10:4.

Vakar abas komandas aizvadīja trešo cīņu, sacenšoties Kocēnu sporta namā. Lielvārdes komanda sāka vareni, nepilnu piecu minūšu laikā gūstot trīs vārtus, tādējādi ieliekot stabilus pamatus uzvarai visā spēlē. "Pārgaujas" komandai vairākumā izdevās vienus vārtus atspēlēt un izveidot vēl vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, kas gan palika neizmantotas un par to nācās samaksāt ar ceturtajiem ielaistajiem vārtiem. Trešajam periodam spēki vairs nepietika un "Lielvārde/FatPipe" tika pie pārliecinošas 9:3 uzvaras. Pēc šīs spēles Lauris Ābols pakāpās uz septīto vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, par vienu punktu apsteidzot "Rubenes" pārstāvi Ivaru Jēkabsonu. Viņa komandas biedram Mārtiņam Rajeckim karjeras laikā pašlaik izdevies tikt pie 599 punktiem un pastāv gana liela varbūtība, ka komandas kapteinis sasniegs apaļu jubileju gaidāmajā mačā.

Sērijā pašlaik ar 2:1 vadībā izvirzījušies "Lielvārde/FatPipe" florbolisti un Stalbes komanda pirmo reizi šosezon sērijā nonākuši iedzinēju lomā, tādēļ būs interesanti pavērot kā mainīsies viņu spēle laukumā. Trešajā mačā čempioniem epizodiski palīdzēja Gints Klēģers, bet Mikus Valpēters tā arī nenovilka garo treniņtērpu, visu maču paliekot uz rezervistu soliņa. Vai šie spēlētāji dosies laukumā šodien, jau no pulksten 13:00 varēsim vērot arī Sportacentrs.com tiešraidē.

"FBK Valmiera" (#4) – "Triobet/Ulbroka" (#1)
Pulksten 17:00 Valmierā un Sportacentrs.com
Pašlaik ļoti spraigi izvēršas sērija starp regulārās sezonas uzvarētājiem un Valmieras florbolistiem, kuri pirmo reizi aizspēlējušies līdz pusfinālam. Valmierieši jau pirmajā mačā viesos tika pie uzvaras, pārņemot sava laukuma priekšrocības, kas šai komandai ir ļoti svarīgas, jo pie panākumiem izdevies tikt 10 no pēdējām 11 spēlēm. Arī otrajā spēlē bija vērojama līdzvērtīga spēkošanās, kurā panākumu izcīnīja Ulbrokas florbolisti, tādējādi līdzsvarojot rezultātu uz tablo.

Piektdienas vakarā abas komandas tikās Valmierā, kur bija vērojama ļoti spraiga spēkošanās ar dramatisku galotni. Pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts, bet trešā perioda pirmajā minūtē viesi guva divus vārtus, ieliekot gana stabilus pamatus panākumam. Tuvojās spēles izskaņa un šķita, ka uzvara tiešām neizpaliks, bet pašā spēles izskaņā mājinieki spēja ne tikai panākt izlīdzinājumu, bet arī izvirzīties vadībā, kad pēdējā minūtē precīzi meta Mārtiņš Kājiņš. Pēdējās sekundēs valmierieši divas reizes iemeta arī tukšos vārtos, nodrošinot panākumu ar 8:5.

Valmierieši spēles gaitā palika bez aizsarga Edvarda Kažmera, taču šķiet, ka savainojums nav tik nopietns, lai šodienas mačā viņam būtu jāpaliek rezervē. Slimības dēļ nespēlēja Kaspars Janēvičs. Ulbrokiešiem visi vadošie spēlētāji ir gatavi cīņai un šodien dosies laukumā, lai censtos līdzsvarot rezultātu sērijā un atgūtu sava laukuma priekšrocības. Spēles sākums pulksten 19:00 un maču tiešraidē translēs arī Sportacentrs.com.

     [+] [-]

, 2017-03-26 12:01, pirms 8 gadiem
Speles sakums 19:00?????? Vai 17:00????

  +1 [+] [-]

, 2017-03-26 12:38, pirms 8 gadiem
18.00