Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"RTU/Inspecta" vēlreiz nomētā irlavniekus, sērijā jau 2:0

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" vēlreiz nomētā irlavniekus, sērijā jau 2:0
"RTU/Inspecta" uzbrucējs Atis Blinds šodien izcēlās ar trim goliem un trim rezultatīvām piespēlēm
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šovakar „RTU/Inspecta” un „Telms/Energokomplekss” aizvadīja jau otro Hipolīzings Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas pusfinālspēli. Arī šajā mačā izpaudās nenoliedzams Rīgas komandas pārsvars, kas studentiem ļāva svinēt uzvaru ar 9:5, bet sērijā izvirzīties vadībā ar 2:0.

Sērijas otrajā spēlē rezultāts tika atklāts vēl ātrāk, nekā vakar – jau 2. minūtes sākumā rīdzinieks Toms Rutkis piespieda Irlavas komandas vārtsargu Māri Roni meklēt bumbiņu savu vārtu tīklā – 1:0. Līdz pirmajām pārtraukumam Mārtiņš Karnītis un Atis Blinds panāca jau 3:0.

Otrās trešdaļas sākumā "Telms/Energokomplekss" spēlētāji Edijs Hammers un Niklass Nords ar precīziem metieniem rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 3:2. Tiesa, irlavnieku veiksmes brīdis ātri vien beidzās, jo perioda turpinājumā vārtus guva tikai studenti – divreiz Artis Raitums, kā arī pa reizei Kristians Lisovskis un Ainārs Juškēvičs, panākot jau 7:2.

Kad 46. minūtē Atis Blinds iemeta vēl vienu golu (8:2), likās, ka "RTU/Inspecta" uzvara jau kabatā, tomēr nē... Spēles izskaņā irlavnieki Jānis Anis, Niklass Nords un Edgars Malahovskis triju minūšu laikā gruva trīs vārtus, panākot diezgan cerīgo 5:8, kā arī piespiežot mājiniekus ņemt pusminūtes pārtraukumu. Pauze rīdziniekiem acīmredzami nāca par labu – 59. minūtē Atis Blinds guva savus jau trešos vārtus šajā mačā, vienlaicīgi nofiksējot spēlēs galarezultātu – 9:5.

Tieši "RTU/Inspecta" uzbrucējs Atis Blinds kļuva par sērija 2. mača rezultatīvāko spēlētāju – trīs vārti un trīs piespēles. Tā ir viņa labākā spēle, kopš viņš atgriezies laukumā pēc traumas sadziedēšanas. "Telms/Energokomplekss" rindās ar rezultativitāti izcēlās Pēteris Freimanis, kurš pats gan vārtus neguva, toties izdarīja piecas piespēles.

Pēc spēles portāls Sportacentrs.com sazinājās ar Ati Blindu un lūdza pastāstīt savus iespaidus par aizvadīto maču. Atis izteicās, ka šodienas spēle notikumu attīstības ziņā ļoti atgādināja vakardienas tikšanos. Viņš uzskata, ka Rīgas komandas panākumu atslēga slēpjas labākā fiziskajā sagatavotībā, pie kā pirms izslēgšanas spēlēm ticis īpaši piestrādāts.

Runājot par notikumiem mača izskaņā, kad irlavnieki guva trīs vārtus pēc kārtas, Atis atklāja, ka divi viņa komandas spēlētāji bija guvuši mikrotraumas, tāpēc nācies izmainīt spēlētāju virknējumus. Savu iespaidu atstājis arī lielais rezultāta pārsvars. Lai vai kā, ne uz brīdi neesot radušās šaubas, ka "RTU/Inspecta" šovakar varētu neuzvarēt.

Sportacentrs.com palūdza Atim Blindam arī viņa viedokli par to, kur būtu jānotiek sērijas trešajai spēlei, jo pagaidām tās vieta vēl nav zināma, bet FK "Irlava" mēģina panākt, lai Latvijas Florbola savienība šo maču atļautu aizvadīt Irlavas sporta zālē. Šajā jautājumā Atis bija ļoti kategorisks, teikdams, ka spēle būs pietiekami svarīga, tāpēc tai ir jānotiek standarta izmēra laukumā ar florbolam piemērotu segumu, kāds noteikti nav Irlavā. Atis uzskata, ka nav iespējams normāli spēlēt florbolu uz Irlavas gumijotā laukuma seguma jeb tā sauktās "dzēsenītes", kur nūja ķerās gan piespēlējot, gan izdarot metienu, bet, kad jāvada bumbiņa, nūjas kāts mēdz iedurties vēderā.

Latvijas Hipolīzings florbola vīriešu Virslīga, 21. marts

"RTU/Inspecta" - "Telms/Energokomplekss" ––11:2 (3:2, 7:0, 2:5)

Metienu attiecība:
36:27 (14:7, 16:9, 6:11)
Rezultatīvākie:
"RTU/Inspecta" – Atis Blinds 6 (3+3), Artis Raitums 3 (2+1), Ainārs Juškēvičs 2 (1+1), Toms Rutkis 2 (1+1).
"Telms/Energokomplekss" – Pēteris Freimanis 5 (0+5), Niklass Nords 2 (2+0).

Pusfināla spēļu pāri:

RTU/InspectaTelms/Energokomplekss2:0
LekringsRubene2:0

Pusfināla spēļu kalendārs:

DatumsLaiksMājiniekiViesiVietaRezultāts
20.03.15:00RTU/InspectaTelms/EnergokomplekssRīgas OC11:2
20.03.20:00LekringsRubeneCēsis12:4
21.03.18:00LekringsRubeneCēsis9:4
21.03.19:00RTU/InspectaTelms/EnergokomplekssRīgas OC9:5
27.03.?Telms/EnergokomplekssRTU/Inspecta?
27.03.18:00RubeneLekringsKocēni
*28.03.?Telms/EnergokomplekssRTU/Inspecta?
*28.03.18:00RubeneLekringsKocēni
*31.03.?RTU/InspectaTelms/EnergokomplekssRīgas OC
*31.03.20:00LekringsRubeneCēsis

.*Ja būs nepieciešams...

Izmantotie resursi:
floorball.lv



  +4 [+] [-]

, 2010-03-21 21:16, pirms 14 gadiem
Cik tad Irlavā iedzīvotāju?Viņi visu laiku nespēlē skaitliskā mazākumā?

  -1 [+] [-]

, 2010-03-21 22:07, pirms 14 gadiem
šitas ir labs - Argars Malahovskis

     [+] [-]

, 2010-03-21 23:06, pirms 14 gadiem
Atis uzskata, ka nav iespējams normāli spēlēt florbolu uz Irlavas gumijotā laukuma seguma jeb tā sauktās "dzēsenītes", kur nūja ķerās gan piespēlējot, gan izdarot metienu, bet, kad jāvada bumbiņa, nūjas kāts mēdz iedurties vēderā.

Tieši tā tas laukums ir mēsls
Smieklīgi jūs irlavnieki esat ar savu stīvēšanos un plēšanos par savu mīļo laukumu.. Neticu arī ka tāda grīda ir iff sertificēta

  -2 [+] [-]

, 2010-03-22 08:25, pirms 14 gadiem
Rattamahata rakstīja: Tieši tā tas laukums ir mēsls
Smieklīgi jūs irlavnieki esat ar savu stīvēšanos un plēšanos par savu mīļo laukumu.. Neticu arī ka tāda grīda ir iff sertificēta
ja kaads ir meesls , tad tas esi tu.
laukums ir sertificeets, tagad jau kashtjis ir par seedvietu skaitu, un smiekliigi esiet juus klaigaataaji, jo esiet paarbaidiijushies ka kaadi lauku puikas njems un samizos kaa mazos, taa kaa beernudaarzaa uzvedaas visi, un liekas ka visvairaak padejot traucee tas kas starp kaajaam krataas.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-22 08:39, pirms 14 gadiem
NeilPryde rakstīja: ja kaads ir meesls , tad tas esi tu.
laukums ir sertificeets, tagad jau kashtjis ir par seedvietu skaitu, un smiekliigi esiet juus klaigaataaji, jo esiet paarbaidiijushies ka kaadi lauku puikas njems un samizos kaa mazos, taa kaa beernudaarzaa uzvedaas visi, un liekas ka visvairaak padejot traucee tas kas starp kaajaam krataas.
Uz ko tad sertificēts tas tavs laukums? Domāju, ka tikai uz krievu nacionālo spēli kaļimbaba. Saki paldies, ka jums tur regulāro vēl atļauj spēlēt. Paši esat iegrābušies ar to segumu, kāpēc citiem vēl jācieš?

  -1 [+] [-]

, 2010-03-22 08:47, pirms 14 gadiem
Lekringam un Bauskai netraucēja segums uzvarēt...

  -1 [+] [-]

, 2010-03-22 08:56, pirms 14 gadiem
Laukumiem nav norādīts - kāda seguma jābūt. Latvijā arī ir vairāki veidi - koks, linolejs un dažāda tipa sintētiskie laukumi. Katra komanda tomēr piešaujas pie sava laukuma. Vai tad Irlavas komandai spēlējot Rīgā nebija problēmas ar laukumu - droši vien ka bija, jo bumbiņa metienā un sitienā savādāk lido (augstāk vai zemāk, vai vairāk uz vieniem vai otriem sāniem). Vispareizāk būtu ka katrai komandai atļautu savas mājas spēles aizvadīt uz sava laukuma, kas nenoliedzami dod lielas priekšrocības.

     [+] [-]

, 2010-03-22 08:59, pirms 14 gadiem
vietējais4 rakstīja: Laukumiem nav norādīts - kāda seguma jābūt. Latvijā arī ir vairāki veidi - koks, linolejs un dažāda tipa sintētiskie laukumi. Katra komanda tomēr piešaujas pie sava laukuma. Vai tad Irlavas komandai spēlējot Rīgā nebija problēmas ar laukumu - droši vien ka bija, jo bumbiņa metienā un sitienā savādāk lido (augstāk vai zemāk, vai vairāk uz vieniem vai otriem sāniem). Vispareizāk būtu ka katrai komandai atļautu savas mājas spēles aizvadīt uz sava laukuma, kas nenoliedzami dod lielas priekšrocības.
Kā nav norādīts? Labrīt! Koks vai sintētika, citu variantu nav.

     [+] [-]

, 2010-03-22 09:03, pirms 14 gadiem
rozmari rakstīja: Kā nav norādīts? Labrīt! Koks vai sintētika, citu variantu nav.
Vai tad Irlavā nav sintētika?

     [+] [-]

, 2010-03-22 09:10, pirms 14 gadiem
Johnyb365 rakstīja: Vai tad Irlavā nav sintētika?
Bet vai tad tai sintētikai nav gumijas piejaukums? Gumija ir dabīgs materiāls un nav koks.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-22 09:20, pirms 14 gadiem
rozmari rakstīja: Bet vai tad tai sintētikai nav gumijas piejaukums? Gumija ir dabīgs materiāls un nav koks.
neesmu ķīmiķis - domāju, ka gumija nav dabīgs materiāls. Tāpat kokam pa virsu lej sintētisko laku...

  +1 [+] [-]

, 2010-03-22 09:44, pirms 14 gadiem
Smieklīga ir šī padarīšana ar laukumu. Ja laukums neatbilst playoff prasībām, tad neatbilst. Kurši un Rīga tiek nostādīta zaudētāju lomā attiecībā pret 1/2 un fināla dalībniecēm. Ok...Kurši zaudēja jau pirmajā stadijā un izdarīja to pārliecinoši. Bet tad kāda faka pēc ļauj komandai spēlēt par iekļūšanu 1/2 uz neatbilstoša un traucējoša seguma. Kāda starpība vai 1/4, 1/2 vai 1/64 fināls? Ja nedrīkst tātad nedrīkst! Tagad sanāk, ka uzvarējuši FK Rīgu irlavnieki vairs nedrīkst spēlēt uz tās gumijas...Runa ir par principiem un attieksmi pret komandām. Atruna izšķirošās spēles - vai tad 1/4 pret FK Rīgu bija mazāk svarīgs? Pateica, ka jāspēlē uz tās figņas un spēlējām.

     [+] [-]

, 2010-03-22 10:04, pirms 14 gadiem
[quote lyla]
Smieklīga ir šī padarīšana ar laukumu. Ja laukums neatbilst playoff prasībām, tad neatbilst.

Vai play-off spēlē pēc citiem noteikumiem, nekā regulārajā čempionātā?

  +1 [+] [-]

, 2010-03-22 12:31, pirms 14 gadiem
Florbolisti, Jus visi esat tik daudz cik esat. Priekš kam šādi cepties. Lai šo spēli popularizētu jāspēlē tur kur komandas spēlē savas mājas spēles.Latvijā nav neviena sertificēta florbola laukuma(t.i tablo, grīda, drošibas joslas u.t.t)Spēlēs finālā arī ir ļoti liela kļūda, kad tika noteikts neitrāls laukums, labāk būtu ja spēles notiktu abu finālistu laukumos.Vēl varētu būt, Ja varam atļauties tad katru spēli varētu spēlēt citā vietā.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-22 13:34, pirms 14 gadiem
lyla rakstīja: Smieklīga ir šī padarīšana ar laukumu. Ja laukums neatbilst playoff prasībām, tad neatbilst. Kurši un Rīga tiek nostādīta zaudētāju lomā attiecībā pret 1/2 un fināla dalībniecēm. Ok...Kurši zaudēja jau pirmajā stadijā un izdarīja to pārliecinoši. Bet tad kāda faka pēc ļauj komandai spēlēt par iekļūšanu 1/2 uz neatbilstoša un traucējoša seguma. Kāda starpība vai 1/4, 1/2 vai 1/64 fināls? Ja nedrīkst tātad nedrīkst! Tagad sanāk, ka uzvarējuši FK Rīgu irlavnieki vairs nedrīkst spēlēt uz tās gumijas...Runa ir par principiem un attieksmi pret komandām. Atruna izšķirošās spēles - vai tad 1/4 pret FK Rīgu bija mazāk svarīgs? Pateica, ka jāspēlē uz tās figņas un spēlējām.
tev bez masturbēšanas pie chill čata vajadzētu iemācīties arī florbolu spēlēt!!! Ko tad neuzvarēji pārliecinoši Telmu Rīgā uz sava seguma? Jeb rezultāts 7:8 un 6:2 tev liekās ,ka tu labāk nospēlētu uz citu seguma. Nu ir tas segums sūdīgs, bet parādi, ka esi mājās galvas tiesu pārāks? Sūdu, neko neparādiji!

     [+] [-]

, 2010-03-22 14:15, pirms 14 gadiem
Padomājiet paši kurš iegūst spēlējot uz tā sūda? vienīgie ieguvēji ir pārdesmit vietējie plastmasalus dzērāji jo kārtīgi irlavas līdzjutēji aizbrauks arī uz citu zāli savējos atbalstīt. UN spēlētāji no abām komandām jau nu noteikti nepriecājas spēlēt tur kur piespēles nevar padot un nūjas duras vēderā

  +1 [+] [-]

, 2010-03-22 14:30, pirms 14 gadiem
kipis73 rakstīja: tev bez masturbēšanas pie chill čata vajadzētu iemācīties arī florbolu spēlēt!!! Ko tad neuzvarēji pārliecinoši Telmu Rīgā uz sava seguma? Jeb rezultāts 7:8 un 6:2 tev liekās ,ka tu labāk nospēlētu uz citu seguma. Nu ir tas segums sūdīgs, bet parādi, ka esi mājās galvas tiesu pārāks? Sūdu, neko neparādiji!
Ķipi es nesaprotu kāda ir tava problēma? Aprobežotība vai arī lauku stūrgalvība??? Par ko tu man tagad brūc virsū? Izskatās, ka Telma uzlidošana necerētā augstumā tev pašam liek raut ķepā pie čata lodziņiem, jo ar to vien nodarbojies...un by the way...Nemīz ķipi...esmu drāzis irlavniekus dažādos salikumos - tavus drugānus no LAINETA IESKAITOT...gan uz dzēsenes, gan uz osc.

Ja neredzi būtību par ko rakstu - nav uzreiz jāiet uz konfrontāciju...

  +1 [+] [-]

, 2010-03-22 15:41, pirms 14 gadiem
lyla rakstīja: Ķipi es nesaprotu kāda ir tava problēma? Aprobežotība vai arī lauku stūrgalvība??? Par ko tu man tagad brūc virsū? Izskatās, ka Telma uzlidošana necerētā augstumā tev pašam liek raut ķepā pie čata lodziņiem, jo ar to vien nodarbojies...un by the way...Nemīz ķipi...esmu drāzis irlavniekus dažādos salikumos - tavus drugānus no LAINETA IESKAITOT...gan uz dzēsenes, gan uz osc.

Ja neredzi būtību par ko rakstu - nav uzreiz jāiet uz konfrontāciju...
Brūku tikai dēļ ''figņas''. Būtu pateicis neslēpjoties aiz nika, noņemtu cepuri tavā priekšā!

     [+] [-]

, 2010-03-22 16:47, pirms 14 gadiem
kipis73 rakstīja: Brūku tikai dēļ ''figņas''. Būtu pateicis neslēpjoties aiz nika, noņemtu cepuri tavā priekšā!
Pasaku vēlreiz - Laukums traucē, bet tas nemazina Irlavas komandas nopelnu 1/4 finālā. Bija jautri spēlēt. Tik daudz spēka, sviedru un brīvā laika iztērēts, ka tracina šādi "no malas" izteicieni. Negaidu no te'vis cildinošus vārdus par FK Rīgu. Esmu jau redzējis tavu nostāju. Paliksim pie tā. Tās bija labas 2 spēles Irlavā, kur jums veiksme bija sabiedrotā! Apsveicu. Es sitos līdz pēdējam un par saviem vārdiem atbildu. Ja ir figņa tad piedod bet par kaut ko citu nosaukt nevaru - figņa! Bet spēlēt tur var. Tas ir fakts un jo to dara biežāk, jo mazāk traucē. Bet vai tas ir skatāmi?!