Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Irlavnieki nav samierinājušies ar LFS lēmumu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Irlavnieki nav samierinājušies ar LFS lēmumu
Irlavnieki pagaidām neziņā...
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Jau ziņojām par to, ka 3. martā notikušajā Latvijas Florbola savienības (LFS) Valdes sēdē tika izskatīts florbola kluba "Irlava" iesniegums ar lūgumu atcelt 29.08.2009. pieņemto lēmumu par Irlavas sporta laukuma neatbilstību vīriešu Virslīgas izslēgšanas spēļu pusfināliem un fināliem. Toreiz irlavnieku lūgums netika atcelts, bet nu, kad "Telms/Energokomplekss" florbolisti iekļuvuši pusfinālā, izskatās, ka jautājums tiks aktualizēts vēlreiz.

Pagājušā gada 29. augustā notika LFS Valdes sēde, kurā cita starpā tika vērtēta vīriešu Virslīgas komandu mājas spēļu zāļu atbilstība standartiem. Kā Irlavas sporta zāles trūkums tika atzīts nepiemērotais grīdas klājums, tāpēc Valde nolēma atļaut tur spēlēt regulāro čempionātu, astotdaļfinālu un ¼ finālu, bet aizliegt spēlēt ½ finālus un finālus.

Kad šī gada 3. martā notikušajā LFS Valdes sēdē tika izskatīts FK "Irlava" iesniegums ar lūgumu atcelt 29.08.2009. pieņemto lēmumu par laukuma neatbilstību izslēgšanas spēļu pusfināliem un fināliem, diskusijas laikā atklājās, ka jau iepriekš Irlavas sporta laukuma jautājums bija skatīts kompleksi, tas ir – galvenais kritērijs lēmuma pieņemšanā nebūt nebija segums, bet gan nepietiekamais skatītāju sēdvietu skaits un tribīņu izvietojums pusfinālu un finālspēļu norisei. Pamatojoties uz šiem apstākļiem Valde nolēma atstāt spēkā savu pagājušā gada 29. augusta lēmumu par Irlavas sporta zāles atbilstību LČ spēlēm un precizēt tā paskaidrojošo daļu: ņemot vērā nepietiekamo skatītāju sēdvietu skaitu un izvietojumu (pusfinālu un finālu spēlēm jānotiek sporta zālēs, kur ir vismaz 350 sēdvietu).

Nu jau ir pagājušās vairāk nekā trīs diennaktis, kopš irlavnieki ceturtdaļfinālā uzvarēja FK "Rīga" un zināms, ka pusfināliem viņiem jātiekas ar "RTU/Inspecta", tomēr Latvijas Florbola savienības mājas lapā pusfināla kalendārā vieta, kur būtu jābūt ierakstītai "Telms/Energokomplekss" mājas spēļu zālei, joprojām ir tukša. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonākusi informācija, ka FK "Irlava" plāno vērsties Latvijas Florbola savienībā ar iesniegumu, kurā lūgs tomēr atļaut savas pusfināla mājas spēles aizvadīt Irlavas sporta zālē.

Irlavnieki ir interesējušies par iespējām kā savu mājas spēļu laukumu īrēt Spuņciema sporta zāli, tomēr tas esot visai problemātiski, jo Spuņciemā zāle ir ļoti noslogota, pie tam – vai tur ir 350 sēdvietu skatītājiem? Tik daudz skatītāju vietu noteikti nav Rīgas Olimpiskā centra mazajā zālē, kur jau sestdien esot paredzēta pirmā pusfinālspēle starp "RTU/Inspecta" un "Telms/Energokomplekss"...

Irlava nepretendējot uz finālspēļu rīkošanu, pat ja būtu nopelnīta tāda iespēja, bet pusfinālus "Telms/Energokomplekss" tomēr gribētu aizvadīt savu līdzjutēju klātbūtnē. Bez tam nebūtu prāta darbs radīt papildus izdevumus vienam no saviem galvenajiem atbalstītājiem – Tukuma novada pašvaldībai, kurai, lai arī Irlavā ir uzcelta jauna sporta zāle, tagad vēl nāktos apmaksāt Spuņciema laukuma īri...

Kur Irlavas komandai būtu jāaizvada savas pusfināla mājas spēles?

  • 92

  • 20

  • 10

  • 16


     [+] [-]

, 2010-03-17 23:11, pirms 14 gadiem
Irlava jau sāk atgādināt Stalbes Balodi. Tagad sāks čīkstēt par lietām, kas jau sen izrunātas. lfs vajadzētu pārstāt locīties kā priedēm vējā, tapēc jau arī rodās visi šie apstrīdētāji un pozitīva lēmuma gadījumā līdzīgu iesniegumu skaits tikai palielināsies. Tā kā bērnudārzā

  +3 [+] [-]

, 2010-03-17 23:28, pirms 14 gadiem
pareizi cīnās par savām tiesībām. Ja jau LFS nepatīk mazais vietu skaits Irlavā, tad kāpēc Rīgas OC var notikt 1/2fināli pie tik maz skatītāju vietām?
Slēpts komentārs: Nigerguy

  +6 [+] [-]

, 2010-03-18 02:12, pirms 14 gadiem
Kas vainas finalam irlava? Man liekas ideali. (:

  +5 [+] [-]

, 2010-03-18 07:57, pirms 14 gadiem
Notīrīt sniegu un rubīt laukā.!!!!Irlavā taču pļavu pietiek......

     [+] [-]

, 2010-03-18 09:49, pirms 14 gadiem
Pareizi ir: Kārtībai jābūt.
Katrā federāijā ir bardaks, kāda valsts, tādas struktūras ...

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 10:02, pirms 14 gadiem
LFS augusta sēdes protokolā par Irlavas laukuma trūkumiem minēts:neatbilstošs tablo(!) +neatbilstošs segums(?).Par tablo-Pēteris(ceru,ka visi florbola gudrinieki zina,kādu amatu viņš ieņem LFS) irlavniekiem atvainojās(biju klāt šajā brīdī),jo bija iedomājies,ka tablo ir tāds,kā Jaunpilī(kur kādreiz spēlēja Irlavas komanda).Tātad ,vismaz šis iemesls bija jāatsauc no augusta lēmuma.Bet tas nav izdarīts!Par segumu-ja visu sezonu,1/8,1/4 var spēlēt,tad kas segumam pēkšņi mainās pie 1/2?Kā zināms,Irlavas komandā vairākums ir leģionāri,treniņi notiek Spuņņciemā.Tātad viņi nav necik daudz labākā situācijā kā visi citi.Protams,arī man personiski šis segums nepatīk(esmu uz tā spēlējis),bet,ja reiz vispār ļauj uz tā spēlēt,tad nav nozīmes,cik lielā mērā.Ja LFS grib būt principiāli,tad nevajag ļaut spēlēt nevienu oficiālo spēli!Līdz ar to,arī šis nav arguments,kurš nav atcelts augusta lēmumā.Bet tad pēkšņi parādās tribīņu iemesls.Principā,arī piekrītu,ka projektētājs kreizī uzprojektējis,vienā galā ar kolonām pa vidu(neiet runa pat par sēdvietu skaitu).Bet būsim reālisti.Ja uz 1/4 no Rīgas bija ~15 līdzjutēji,tad RTU līdzi atbrauks nu 30-40(viens autobuss) līdzjutēji.Mājinieki šajā gadījumā,domāju,saspiedīsies kur nu būt,bet viesiem ļaus sēdēt tribīnēs.Kopumā tāpat skatītāju skaits nebūs lielāks par 100-120.Tā kā kopumā,neredzu problēmas.Šeit drīzāk būtu jādod savs skatījums juristiem.Vienam gan es piekrītu,fināls jāspēlē vispār neitrālā laukumā.Un līgas vadošajām komandām nav jāuztraucas,kurā laukumā spēlēt,jo tajās spēlē izlases veči ar milzīgu pieredzi un profesionālām iemaņām.Viņi tak vinnēs jebkurā gadījumāRuna ir par komandu skatītājiem(mājinieku līdzjutējiem vairāk)Dēļ viņiem tiek dibināti klubi,veidotas komandas,tiek spēlēts.Un spēlētāji gaida no viņiem vētrainu atbalstu.Ne visi braukt gribētāji var doties komandai līdz izbraukumos(it sevišķi bērni)-dosim viņiem iespēju līdzi just mājās.

     [+] [-]

, 2010-03-18 10:36, pirms 14 gadiem
Irlavas komandas vadibai ieteiktu uzprasit ari saviem speletajiem,kur vini veelas speeleet pusfinaalu.Cik zinu,liela dalja tieshi labaak Spunjciemaa,nevis Irlavaa.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 14:03, pirms 14 gadiem
šitā komanda jau tiešām baigi dibināta... paši uz haļavu tika augstākā līgā!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 14:39, pirms 14 gadiem
bāc bāc bāc......argumenti ir un būs visādi, bet tāpat pati sakne ir JŪSU idēlais grīdas segums, un tas arī VISS....varat teikt ko gribat, bet tas segums ir viens liels sū.s!!!gribu dzirdēt kaut no viena REĀLA spēlētāja, ka viņš grib spēlēt uz tādu segumu???
Uz to segumu nevis uzvar stiprākais, bet uzvar haļava, tāpat kā tas gadījās Telmam pret Rīgu!!!

     [+] [-]

, 2010-03-18 15:18, pirms 14 gadiem
raimisss rakstīja: bāc bāc bāc......argumenti ir un būs visādi, bet tāpat pati sakne ir JŪSU idēlais grīdas segums, un tas arī VISS....varat teikt ko gribat, bet tas segums ir viens liels sū.s!!!gribu dzirdēt kaut no viena REĀLA spēlētāja, ka viņš grib spēlēt uz tādu segumu???
Uz to segumu nevis uzvar stiprākais, bet uzvar haļava, tāpat kā tas gadījās Telmam pret Rīgu!!!
Rīgu!!!

haljava??/

NU veciit kas tad riigaa bija ?? otraa speee 2-6 arii haljava?? Padoma ko raksti berninj!

  -1 [+] [-]

, 2010-03-18 15:25, pirms 14 gadiem
Annu rakstīja: Irlavas komandas vadibai ieteiktu uzprasit ari saviem speletajiem,kur vini veelas speeleet pusfinaalu.Cik zinu,liela dalja tieshi labaak Spunjciemaa,nevis Irlavaa.
Ceru ka orentējies sportā. Tad paņem un intereses pēc paprasi, kur sportists gribētu spēlēt- uz sūdīgāka seguma, bet pie pilnām tribīnēm ar līdzjūtējiem, vai labāka segumā, bet tukšās tribīnēs? Ja tu saprastu, kādu dzinuli iedod skaļš atbalsts, tad tu diez vai te tā murgotu!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 15:29, pirms 14 gadiem
Nez kapēc tad Irlavas vadībā cīnās par laukumu ANNU? Domā, ka viņi nav konsultējušies ar treneri, kapteini un spēlētājiem?

     [+] [-]

, 2010-03-18 15:47, pirms 14 gadiem
Ēēē bāc berniņ, dēliņ vai vnk klauniņ raichuu, lasīt māki??? izlasi ko rakstīju, teicu, ka uz tādu segumu uzvar nevis stiprākais, bet haļava......tākā ja tev ir vairāk ka 15 gadi, tad jau izdomāsi!!
shajā gadījumā neko nesaku kura komanda stiprāka vai vājāka, vnk saku ka tas segums ir sū.s!!!
Un tgd tik pasakat ka tas segums ir labs????

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 16:04, pirms 14 gadiem
kipis73 rakstīja: Ceru ka orentējies sportā. Tad paņem un intereses pēc paprasi, kur sportists gribētu spēlēt- uz sūdīgāka seguma, bet pie pilnām tribīnēm ar līdzjūtējiem, vai labāka segumā, bet tukšās tribīnēs? Ja tu saprastu, kādu dzinuli iedod skaļš atbalsts, tad tu diez vai te tā murgotu!!!
Kas man man tagad te vaardos tev nosaukt,kuri speletaji tishi no Irlavas komandas veelas speelet citur ,nevis Irlavas laukumaa?Man piemeeram, absoluuti vienalga,kur juus spelejat. Un te tikai uzrakstiju,ko esmu dzirdejis no jusu komandas speletajiem(vismaz daziem) .Un tici man,orienteejos sportaa un ja buutu Irlavas speletaajs visdrizak tur ari gribeetu speeleet,bet shoreiz nemurgoju,kaa tu atljaavies pateikt Jaa,un shajaa pusfinaala paarii bushu par Irlavu,ja kas.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-18 16:34, pirms 14 gadiem
Šeit nav runa,kas patīk Annai,Kipim,spēlētājiem vai vēl kādam.Runa ir par LFS attieksmi!Ja ļauj spēlēt,tad ļauj līdz galam!Ja neļauj,tad neļauj neko!Pīle arī nevar peldēt dīķī,ja viena kāja ūdenī,otra-krastā.Un par haļavām,lūdzu,nevajag!Jebkurš metiens(gols) pēc būtības ir haļava.Neviens nevar 100% paredzēt,kur pēc mirkļa lidos bumbiņa-2 mm tur-bumbiņa vārtos,2 mm uz otru pusi-vārtu stabiņš.tas pats attiecībā pret vārtsargu(Rīgas gadījumā pa aizsarga kāju,un bumbiņa vārtos).Tāds ir sports!Sauksim to labāk par veiksmi.Bet fakts paliek fakts-3 uzvaras izcīnīja Irlavas komanda(pie tam divu spēļu summā arī uz laba seguma).Un citiem paliek bail.Izskatās,ka arī LFS.

     [+] [-]

, 2010-03-18 16:49, pirms 14 gadiem
Annu rakstīja: Kas man man tagad te vaardos tev nosaukt,kuri speletaji tishi no Irlavas komandas veelas speelet citur ,nevis Irlavas laukumaa?Man piemeeram, absoluuti vienalga,kur juus spelejat. Un te tikai uzrakstiju,ko esmu dzirdejis no jusu komandas speletajiem(vismaz daziem) .Un tici man,orienteejos sportaa un ja buutu Irlavas speletaajs visdrizak tur ari gribeetu speeleet,bet shoreiz nemurgoju,kaa tu atljaavies pateikt Jaa,un shajaa pusfinaala paarii bushu par Irlavu,ja kas.
Nepūlies, nesauc man tos dažus spēlētājus, es viņus zinu, tāpat kā tevi!!! Tici man, neviens no viņiem Irlavā nevēlas spēlēt dēļ seguma, bet personīgu iemeslu dēļ !!!

Es īstenībā pats arī pusfinālu vērotu citā zālē, vienkārši nēesmu pārliecināts, ka sorganizēsies uz turieni vismaz 40 līdzjūtējus (Tikai tapēc)

     [+] [-]

, 2010-03-18 16:58, pirms 14 gadiem
raimisss rakstīja: Ēēē bāc berniņ, dēliņ vai vnk klauniņ raichuu, lasīt māki??? izlasi ko rakstīju, teicu, ka uz tādu segumu uzvar nevis stiprākais, bet haļava......tākā ja tev ir vairāk ka 15 gadi, tad jau izdomāsi!!
shajā gadījumā neko nesaku kura komanda stiprāka vai vājāka, vnk saku ka tas segums ir sū.s!!!
Un tgd tik pasakat ka tas segums ir labs????
eu 16 gadiigais kur ir rkastitis ka segums ir perfekts??? Viss sen jauir izrunaats par un ap tos egumu! var vienreiz samierinaties !!! Ko var murgot visu laiku! Nevies par to segumu nav sajuusmaa un na vbijis! cik reizes ir jasaka un jaatkaarto! cik reizes jasak ka nav labaakaas kvalitaates segums !!!! Taka ziidainji!

  -1 [+] [-]

, 2010-03-18 17:08, pirms 14 gadiem
Par Tevi raichu var tikai iesmiet.....pirms iesaisties diskusijās ieteiktu Tev 10 reizes pārlasīt jau esošos ierakstus un tad sākt baurot!!!

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:31, pirms 14 gadiem
Ak, jaunieši..
Argumenti jau jums interesanti, bet nolikums tomēr paliek nolikums.
Tas jums neko neizsaka? Kādēļ šī diskusija radusies tikai tagad, nevis pirms sezonas?

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 22:53, pirms 14 gadiem
Šo jautājumu izskatīja valdes sēdē augustā,neiet runa par Nolikumu.Klubā to uzzināja tikai sezonas laikā,jo LFS valde,lūk,izskatot klubam tik svarīgu jautājumu,neuzskatīja par pienācīgu uz šo sēdi uzaicināt kluba pārstāvi!Fui Pētersonam!Nemāk strādāt šī valde.Būtu vismaz atsaukuši pretenzijas pret tablo!Sezonas laikā biju uz spēlēm ROCā.Tur spēles aizvada ar šaha pulksteni(pārspīlējums nav tālu no patiesības) uz galdiņa.AUGSTĀKAJĀ līgā!!!!Gribēšu redzēt,kā būs ar to un skatītāju vietām uz 1/2!Ceru,ka tajā zālē tomēr spēles nenotiks.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 23:42, pirms 14 gadiem
kipis73 rakstīja: Nepūlies, nesauc man tos dažus spēlētājus, es viņus zinu, tāpat kā tevi!!! Tici man, neviens no viņiem Irlavā nevēlas spēlēt dēļ seguma, bet personīgu iemeslu dēļ !!!

Es īstenībā pats arī pusfinālu vērotu citā zālē, vienkārši nēesmu pārliecināts, ka sorganizēsies uz turieni vismaz 40 līdzjūtējus (Tikai tapēc)
Interesantakais ir tas, ka Irlava pret Rigu uz dzeseniites nejutaas komfortabli, bet pret RTu ciinaas ar visaam "4traam" lai speletu tur, jo bus prieksrociba attiecibaa pret tehniskaaku komandu - ka nekaa vienreiz jau uzvilka uz desas...