Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Irlavas laukums nav nekāds cukurs...

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Irlavas laukums nav nekāds cukurs...
Irlavnieki paši uz sava laukuma
Foto: www.ntz.lv

Portāls Sportacentrs.com jau informēja par to, FK "Irlava" vērsās Latvijas Florbola savienībā (LFS) ar iesniegumu, kurā lūdza atļaut savas komandas pusfināla mājas spēles aizvadīt Irlavas sporta zālē. Kā šodien mūs informēja FK "Irlava" prezidents Artis Zalmanis, atbilde pagaidām nav saņemta, tādēļ sestdien un, visticamāk, arī svētdien "Telms/Energokomplekss" un "RTU/Inspecta" tiksies Spuņciema sporta hallē.

Portāls Sportacentrs.com šodien telefoniski aptaujāja piecus populārus un ļoti meistarīgus spēlētājus, lai uzzinātu viņu viedokli par to, kā tad tas ir – spēlēt florbolu Irlavas sporta zālē?

Ainārs Juškēvičs (RTU/Inspecta): "Ir tikai apsveicami, ka tādā miestā kā Irlava uzcelta jauna un moderna sporta zāle, kur iespējams nodarboties ar florbolu, bet vismaz man nezināmu apstākļu dēļ tur tikusi ieklāts šim sporta veidam ļoti nepiemērots grīdas segums. Es vēl pieļauju, ka uz tādas grīdas var florbolu var spēlēt zemākā līmenī, piemēram – jaunieši, bet, ja ir jāspēlē ar tādiem ātrumiem un tehniku, kāda ir virslīgā, no florbola tur maz kas paliek. Ir tā, ka neslīd ne bumbiņa, ne nūjas lāpstiņa, nav iespējams izdarīt normālu piespēli - atliek spēlēt pa gaisu, pie tam traumu iespējams gūt pat bez pretspēlētāju darbības. Kad man piedāvāja spēlēt Irlavas komandā, es atteicos tieši šī laukuma seguma dēļ, arī paši Irlavas spēlētāji ir atzinušies, ka spēlēšana tajā laukumā viņiem nesagādā prieku. Ja irlavnieki grib, lai pie viņiem florbols attīstās, domāju, kā būs jāmeklē risinājumi, ko darīt ar šo grīdas segumu.".

Ivars Jēkabsons (Rubene): "Vienu reizi esmu spēlējis Irlavas sporta zālē, un jāsaka, laukums tur ir diezgan specifisks – par tādu lietu, kā par metiena vilkšanu pa grīdu ir jāaizmirst. Jau pirms spēles komandai jānoskaņojas, ka jāspēlē būs pavisam citādāk. Tajā pašā laikā gribu teikt, ka grīda ir gluda, bumbiņa pa to ripo, pie tam pilnīgi vienādi apstākļi ir abām komandām, tiesa, mājinieki ir vairāk pieraduši pie tāda seguma, kas viņiem varētu būt zināma priekšrocība. Katrā ziņā ir tā, ka, ja gribi florbolā ko sasniegt, tev ir jāspēj uzvarēt uz visiem laukumiem. Nekādu īpašu problēmu Irlavas sporta zāles seguma sakarā es nesaskatu.".

Mārtiņš Rajeckis (Lekrings): "Uz Irlavas laukuma esmu aizvadījis vienu spēli un atzīšos, ka tajā mačā man nekas nesanāca – ne piespēle, ne metiens, ne sitiens. Spēlēšana tur ir pavisam savādāka, nekā uz koka vai sintētikas segumiem. Cēsīs, Pūces ielā, ir mazā zāle, kur mēs reizēm spēlējam florbolu. Tur ir gumijas segums, bet pat uz tāda kontrolēt bumbiņu ir vieglāk, nekā Irlavas sporta zālē. Ja nekļūdos, Somijas čempionātā šosezon bija noteikums, ka pilnīgi visas spēles jāaizvada tikai uz sintētikas segumiem, iespējams, ka uz to būs jātiecas arī mums. Protams, tas, ka pusfināli nenotiks Irlavā, savā ziņā ir mīnuss sporta veida popularizēšanai, tomēr spēles kvalitāte gan no tā ievērojami iegūs.".

Oskars Fīrmanis (RTU/Inspecta): "Man daudz kur ir nācies spēlēt florbolu, bet jāsaka, ka uz tik īpatnēja laukuma seguma, kāds tas ir Irlavas sporta zālē, līdz šim to vēl nebiju darījis. Šosezon mana komanda Irlavā aizvadīja divas spēles, bet piešauties pie tā laukuma tā arī man tā arī neizdevās – tur ir ļoti grūti kontrolēt bumbiņu un izdarīt precīzu piespēli un metienu. Esmu runājis arī ar Irlavas džekiem, kuri ieteica nemēģināt izdarīt vairāk par divām – trim piespēlēm pēc kārtas, jo bumbiņa drīz vien var aizlidot pilnīgi neparedzamā virzienā. Tur vairāk jāspēlē pa gaisu, tāpēc nav daudz iespēju veidot kombinācijas, kas spēli padara mazāk skatāmu. Tieši šodien par Irlavas laukuma segumu runāja ar vienu vārtsargu, kurš arī izteicās, ka bumbiņa pēc atsitiena pret grīdu tur var pēkšņi uztaisīt tādu rikošetu, ka pat neiedomāsies. Sintētiskie segumi visur ir kaut cik atšķirīgi – tajā pašā Lielvārdē arī laukums ir diezgan īpatnējs, tomēr to ne salīdzināt nevar ar Irlavu.".

Alvis Dāle (FK Rīga): "Cik zinu, tad daudziem tas laukums neliekas īpaši piemērots florbola spēlēšanai. Taču, ja esi profesionāls un meistarīgs spēlētājs, tad tev ir jāmāk spēlēt uz jebkura seguma. Pats nebiju īpaši priecīgs, ka irlavniekiem ļāva tur spēlēt ceturtdaļfinālu, bet, padomājot rūpīgāk, ir jāsaprot, ka visiem apstākļi ir vienādi. Ļoti maz no irlavniekiem paši tur trenējas, tāpēc arī viņiem tas laukums nav nekāds cukurs. Ja tagad pusfinālā "RTU/Inspecta" spēlētāji domā, ka ir spēcīgāki, tad lūdzu - parādiet to arī pretinieku laukumā! Sezonas laikā jau ir tik daudz dažādu laukumu, pie kuriem jāpiešaujas un kuri katrs ir savādāks (Stalbe, Irlava, Lielvārde, Cēsis). Katrs laukums ir specifisks un lielmeistariem jāprot tiem pielāgoties.".

Ko irlavniekiem vajadzētu mēģināt mainīt?

  • 44

  • 149

  • 19




     [+] [-]

, 2010-03-24 23:13, pirms 14 gadiem
Brāļi Fīrmaņi taču spēlē RTU. Ķekavā spēlē Repke.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-24 23:16, pirms 14 gadiem
kaadeelj gan viniem buutu kas jaamaina?! tikai taadeel ka dazi "krutaaki" dzeki negrib pielaagoties citu laukumiem! ja esi profesionaals tad ir jaaprot speeleet dazaados apstaaklos.

     [+] [-]

, 2010-03-24 23:17, pirms 14 gadiem
Kosmoss rakstīja: Brāļi Fīrmaņi taču spēlē RTU. Ķekavā spēlē Repke.
Paldies par labojumu... Es patiesībā gribēju zvanīt Ķekavas Repkem, bet sajaucu. Tas ir Fīrmaņa komentārs.
Ja Oskars Repke šo lasa, varbūt viņš varētu atsūtīt savu viedokli man uz PM - es to labprāt pievienotu.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-24 23:22, pirms 14 gadiem
un kādu cirku irlavieši tagad taisa, ja pašiem nepatīkt tur spēlēt???

  +3 [+] [-]

, 2010-03-24 23:25, pirms 14 gadiem
Domāju, ka Irlavai šāds variants-spēlēt irlavā ir ļoti labs gajiens jo tada veida viņiem būtu labas iespejas kārtīgi un līdzīgāk pacīnīties ar RTU

     [+] [-]

, 2010-03-25 00:03, pirms 14 gadiem
Federācijai būs ziepes!Kaut ko atļauj,kaut ko neatļauj-paši īsti nesaprot ,ko un kā pamatot!Neatļauj spēlēt Irlavā,kur nav nepieciešamais sēdvietu skaits(vismaz 350 sēdvietas),bet atļauj spēlēt ROCā,kur pēdējā 1/2 spēlē bija tikai 276 sēdvietas!Kundziņ,vienīgi Tu vari izbeigt šo ārprātu!Cik esmu dzirdējis ,tad LFS esot spēcīgi juristi?Juristi?Spēcīgi?Rakstīšu vēlāk-palika slikta dūša...

  +3 [+] [-]

, 2010-03-25 02:00, pirms 14 gadiem
Gribētu dzirdēt arī Freimaņa komentārus par to laukumu un vai viņš pie tā jau ir pieradis.
Tas ka Telmam pašam nepatīk spēlēt uz tā seguma nav nekāds brīnums, kam patiktu, bet tomēŗ viņi vairāk ir apraduši ar to segumu un RTU tehniskajiem puišiem grūtāk parādīt savas prasmes Irlavā būtu.

  +4 [+] [-]

, 2010-03-25 08:25, pirms 14 gadiem
Forma rakstīja: un kādu cirku irlavieši tagad taisa, ja pašiem nepatīkt tur spēlēt???
nevis irlavieši, bet irlavnieki

  +5 [+] [-]

, 2010-03-25 08:49, pirms 14 gadiem
Forma rakstīja: un kādu cirku irlavieši tagad taisa, ja pašiem nepatīkt tur spēlēt???
Mēs jau nezinām - vai kluba vadības un spēlētāju viedokļi sakrīt. Domāju, ka pašiem spēlētājiem neviens nekā neprasa - ne jau viņu ambīcijas te tiek apmierinātas...
Slēpts komentārs: NeilPryde

     [+] [-]

, 2010-03-25 11:03, pirms 14 gadiem
NeilPryde uz identiska seguma domāju, ka Pasaules chempi nespēlēja gan, izskata zinja varbut bija līdzigs.......
Bet par to, ka komandas no mazajām pilsētām nekur negaida un tiek likti visādi šķēršļi piekrītu par visiem 110% !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-25 14:42, pirms 14 gadiem
jamaina segums. un japarbuve tribines. vel varetu kubu halles grieztos un baseinu pagalma.
vissur tomer vajag lidzekljus

  +3 [+] [-]

, 2010-03-25 16:22, pirms 14 gadiem
raimisss rakstīja: NeilPryde uz identiska seguma domāju, ka Pasaules chempi nespēlēja gan, izskata zinja varbut bija līdzigs.......
Bet par to, ka komandas no mazajām pilsētām nekur negaida un tiek likti visādi šķēršļi piekrītu par visiem 110% !!!
liekas ka spaanijaa tas bij, speeleej.

un veel, nekur nau teikts kaadam, ar kaadu sliidiibu/berzi jaabuut segumam, ir tikai teikts ka koka vai sinteetisks.
un ja runaajam par seedvietaam, tad logiski buutu prasiit atbilstoshi apdziivotas vietas lielumam, dizhpilseetaa 270 vietas nevar aizpildiit, a redz Irlavaa vaig 350 vietas, tas paraada tikai attieksmi. aamen.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-25 22:12, pirms 14 gadiem
upīīti, vai gadījumā neesi radinieks Kundziņam? Tas arī vienmēr čīkstēja, ka visi viņam dara pāri
Olimpiskajā centrā ir tāda lieta kā pārvietojamās tribīnes. Varbūt varēji painformēt, ka vēlies veikt tur inventarizāciju

  +2 [+] [-]

, 2010-03-25 23:43, pirms 14 gadiem
Speciāli komentatoram!1)neesmu Kundziņam radinieks2)nečīkstu,bet gribu taisnību un vienādu attieksmi pret jebkuru komandu no LFS puses3)ja lēmumu pamato ar 350 vietām,tad ROCā Tu vari bīdīt,stumt,izstiept,klonēt tās tribīnes kā gribi,bet uz spēlēm vairāk par 276 vietām NEBIJA!4)ja Tev ir pilnīgi vienalga,kādus lēmumus pieņem LFS,tad Tev nav vieta starp cilvēkiem,kuri grib florbola attīstību.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-26 12:47, pirms 14 gadiem
Kas tad nu? Vai ta nezinat ka sliktam dejotājam kurpes spiež,atradušies baigie profi. Īstam florbolistam nekas netraucē.

     [+] [-]

, 2010-03-27 07:49, pirms 14 gadiem
kipis jau nav sūdīgs!