Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"CelTik/Lekrings" notur līderpozīcijas

"CelTik/Lekrings" notur līderpozīcijas
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien Talsos Hipolīzings Florbola virslīgā savā starpā tikās abas patreizējās turnīra tabulas līdervienības. Laukuma saimnieki "Talsi/Triobet" sīvā cīņā tomēr nespēja uzveikt "CelTik/Lekrings", piekāpjoties visā spēlē ar 7:8.

Pirms spēles prognozēt šī mača iznākumu bija pagrūti, jo komandu spēku samērs ir līdzīgs un spēles gaitu var ietekmēt pat vissīkākās nianses. Talsu komandas vājākā vieta ir pirmās maiņas ievērojamais pārākums gan meistarībā, gan spēles laika ziņā, salīdzinājumā ar pārējo komandu, turpretim "CelTik/Lekrings" lielākoties līdz šīm vienlīdz labi izmantojuši visas trīs maiņas. Tāpat pirms spēles bija skaidrs, ka spēles gaita un rezultāts ļoti lielā mērā būs atkarīgs no vārtsargu dueļa Blinds – Bundzenieks iznākuma. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē sezonas sākumā Cēsīs mazrezultatīvā spēlē ar rezultātu 3:1 pārāki bija mājinieki. Arī turnīra tabulā pirms šīs spēles "CelTik/Lekrings" bija par diviem punktiem vairāk kā talsiniekiem, kā arī vēl viena spēle rezervē.

Ierodoties jaunuzceltajā Talsu 2.vidusskolas hallē, priecēja gan atmosfēra, gan sanākušo fanu pulks - brīvas vietas gandrīz nemanīja un pat prasījās papildus sēdvietas vismaz uz šo - līderu dueli Florbola virslīgā.

Viesi apliecina savu favorīta statusu

Uzreiz, jau spēles trešajā minūtē, rezultātu atklāja laukuma saimnieki, kad pēc Jāņa Jansona piespēles vārtus guva Artis Raitums. Pēc gūtajiem vārtiem, laukuma saimnieki nonāca mazākumā, un "CelTik/Lekrings" sāka izdarīt favorītu cienīgu spiedienu. Tomēr pēc viena no metieniem, bumbiņa nonāca pie laukuma saimnieku vārtu sarga Anda Blinda, kurš ar precīzu piespēli izvirzīja ātrajā uzbrukumā Kristianu Lisovski, kurš, lieliski iepauzējot, guva vārtus mazākumā, panākot jau 2:0. Skatītāji sāka jau skandēt tradicionālo "malači, malači," bet talsinieku prieki bija īsi, jo viesi drīz vien prata izmantot vairākumu, kad, pēc Aigara Belasova piespēles, vārtus ar metienu no distances guva Mārtiņš Rajeckis.

Pāris sekundes vēlāk vārtu priekšā Rancāns atrada Bērtuli, un viesi jau izlīdzināja rezultātu - 2:2. Turpinājumā ļoti pārliecinoši notikumu gaitu laukumā kontrolēja šīs spēles favorīti no Cēsīm, un talsinieki ik pa mirklim tikai spēj izrauties pretuzbrukumos. Vienā no tiem, spēles septītajā minūtē, laukuma saimnieki izmantoja nedaudz neveiklu spēlētāju nomaiņu viesu komandā, tiekot pie labas metiena pozīcijas, bet "CelTik/Lekrings" vārtos pārliecinoši nospēlēja Bundzinieks.

Savu favorītu statusu viesi apliecināja atlikušajā perioda laikā, kad vairākas reizes komandu no vārtu zaudējuma bija spiests glābt Andis Blinds, bet Mārtiņš Rajeckis trāpīja pa vārtu stabu, viesiem esot vairākumā. Pec vairākām laukuma saimnieku kļūdām un neprecizitātēm, viesu vārtu guvums beidzot nobrieda, kad 12. minūtē Laugalis izvirzīja vadībā "CelTik/Lekrings" komandu, pēc Rajecka piespēles. 16. minūtē labā situācijā lai izlīdzinātu rezultātu nonāca laukuma saimnieki, un no tribīnēm kāds iekliedzās: "šāviens!". Tomēr nakāds šāviens nesekoja, metienam nolūztot. Perioda izskaņā abas komandas nospēlēja droši, un devās atpūtā pie rezultāta 3:2 par labu viesiem.

Laukuma saimnieki pārņem iniciatīvu

Otrais periods iesākās ar to, ka viesi nonāca mazākumā, tomēr talsinieki to zimantot nespēja. "Neiemet tu, iemet tev" atkal nostrādāja, kad ātrajā uzbrukuma viesu vadību nostiprināja Toms Rīsmanis, pārspējot Andi Blindu šodien jau ceturto reizi. Spēles septītajā minūtē "CelTik/Lekrings" rupji pārkāpa noteikumus pret laukuma saimnieku komandas kapteini Jāni Jansonu, tomēr talsinieki ilgi negaidīja un spēja izmantot to mirkli, kamēr viesi vēl kārtojās aizsardzībā. Vārtus talsinieku labā guva Dailis Skudrītis pēc Daneka Baloža piespēles.

11. minūtē ļoti rupji atkal pret Jansonu nospēlēja viesi, kurš laukumu pameta klibodams. Tomēr noraidījumam no tiesnešu puses nesekojot, Jansons drīz vien atgriezās laukumā un spēli turpināja skatītāju atbalstīts. Laukuma saimnieki lēnām sāka pārņemt spēles iniciatīvu savās rokās (un nūjās), kā rezultātā viesi tikai ar noteikumu pārkāpumu apturēja Arti Raitumu, un tika piešķirts bullītis. Cēsinieki laukumā sūtīja otro vārtu sargu Ervīnu Apini, kurš plašākai publikai gan zināms kā R-Viss. Raitums pārāk ilgi vilcinājās un nespēja realizēt izgājienu, tomēr jau nākamajā uzbrukumā tieši Raitums pārspēj Bundzenieku pēc Skudrīša piespēles.

Spiedienam turpinoties vairākas izdevības neizmantoja talsinieki. Vispirms Lisovskis meta paaris centimetrus gar labo augšējo stūri, bet mirkli vēlāk, tas pats Lisovskis, pēc Frīmaņa piespēles, nonāca pilnīgi brīvs pie tukšiem vārtiem un atkal raidīja bumbiņu garām vārtiem. Otrais periods nosledzās ar rezultātu 4:4.

Trīs vārti nepilnās divās minūtēs un uzvar viesi

Izsķirošās 20 minūtes sākās ar ātriem viesu vārtiem, kad precīzs bija Ivo Preiss, bet laukuma saimnieki nepalika atbildi parādā. Vispirms, perioda trešajā minūtē, Bundzenieks brīnumainā kārtā tikai ar ķiveri atvairīja talsinieku metienu, bet ceturtajā minūtē, ar ātrām un precīzām piespēlēm, Lisovskim vārtus izkārto Jansons un Raitums - 5:5.

Turpinoties talsinieku ofensīvai, šķita, ka viesu komandas spēlē jūtams apjukums. Talsu komanda spēja izkārtot vairākus metienus pa viesu vārtiem, bet allaž vārtos pārliecinoši darbojās Bundzenieks. Tomēr kārtību viesu komandas spēlē bija spiests ieviest Aigars Belasovs, kurš, ar savu reidu caur talsinieku aizsardzību, izkārtoja vārtu guvumu Ģirtam Laugalim. Spēles galdiņš pat nepaspēja nosaukt vārtu guvēju, kad viesi guva septītos vārtus - rezultatīvs bija Toms Rīsmanis. Vēl pēc divdesmit sekundēm asototos vārtus guva Ivo Preiss, kas šķita jau kā nokdaunds talseniekiem.

Laukuma saimnieki pieprasīja minūtes pārtraukumu un pēc tā atkal saņēmās, galvenokārt skatītāju atbalstīti. "Talsi/Triobet" pielietoja presingu un ilgi laukumā uzturējās pirmā maiņa, tomēr tas attaisnojās jau 52. minūtē, kad vārtus guva Māris Āboltiņš. Vēl pēc divām minūtēm pie sava pirmā vārtu guvuma šodien tika komandas kapteinis Jānis Jansons. Spēles izskaņā laukuma saimnieki vēl nomainīja vārtu sargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet izlīdzināt rezultātu nespēja.

Uzvarētāju labā trīs punkti (0+3) Aigara Belusova kontā, bet zaudētājiem rezultatīvākais bija Artis Raitums, kura kontā šodien divi vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Hipolīzings Florbola virslīga, 11.janvāris

"Talsi/Triobet" - "CelTik/Lekrings"
7:8 (2:3, 2:1, 3:4)

Metienu skaits:
34:30

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +7 [+] [-]

, 2009-01-11 17:12, pirms 15 gadiem
Ja uzvarētu Talsi, tad līdz regulārās sezonas jebkura no lidera trio varētu izvirzīties pirmajā vietā, bet tagad es domāju, ka celtik noturesies pirmaja vieta lidz regularas beigam!

  +2 [+] [-]

, 2009-01-11 17:14, pirms 15 gadiem
zheeel, bet nekas, Talsi malači.
Slēpts komentārs: KarlizL

  +2 [+] [-]

, 2009-01-11 17:29, pirms 15 gadiem
Spēle laba!
Ceru, ka Talsi līdz sezonas beigām atradīs papildinājumu (mans viedoklis, ka papildinājums meklējams aizsarga pozīcijā), visi nosacījumi ir: sponsors ir!
Lekrings bija ņemams, spēlēja ar daudz kļūdām (tāpat kā Talsi), tomēr paveicās Lekringam (vienus vārtus guva pēc rikošeta)...
Gaidu sezonas izšķirošās spēles ar Talsu komandas piedalīšanos!!!

  -3 [+] [-]

, 2009-01-11 17:31, pirms 15 gadiem
Lekrings šoreiz Talsus vinnēja ne bez tiesnešu palīdzības!

     [+] [-]

, 2009-01-11 17:31, pirms 15 gadiem
kas RL/LU tas par Marcus Andersson?

  +2 [+] [-]

, 2009-01-11 17:31, pirms 15 gadiem
Betnessy rakstīja: Jāpateicas par milzīgu enerģiju un darbu A.Raituma mammmai ,kura ir Talsu 2.viduskolas direktore ,lai šī halle taptu .Vislabākā dāvana no dēla Arta Raituma ir šodienas teicamā spēle Talsu komandas sastāvā!
Viņa ir Ģimnāzijas direktore....ne 2. vidusskolā!

     [+] [-]

, 2009-01-11 17:35, pirms 15 gadiem
Betnessy rakstīja: Jāpateicas par milzīgu enerģiju un darbu A.Raituma mammmai ( Talsu 2.viduskolas direktorei) ,lai šī halle taptu .Vislabākā dāvana no dēla Arta Raituma ir šodienas teicamā spēle Talsu komandas sastāvā!
Vispār jau Arta Raituma mamma ir Tasu ģimnāzijas direktore,bet nekas paldies jau var pateikt par jauno halli pie ģimnāzijas.

     [+] [-]

, 2009-01-11 17:37, pirms 15 gadiem
laikam gan!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 17:40, pirms 15 gadiem
Neesmu no Talsiem...tāpēc esmu kļūdījies

     [+] [-]

, 2009-01-11 18:02, pirms 15 gadiem
man prieks par talsiem,bet par cesim lielaks. kaut ta speletu pleiofos. negribas atcereties.

  +3 [+] [-]

, 2009-01-11 18:19, pirms 15 gadiem
Betnessy rakstīja: Neesmu no Talsiem...tāpēc esmu kļūdījies
Tad jau Tev piedodams!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-11 19:26, pirms 15 gadiem
interesanti

  +2 [+] [-]

, 2009-01-11 19:50, pirms 15 gadiem
Forma rakstīja: kas RL/LU tas par Marcus Andersson?

Zviedru spēlētājs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-11 20:52, pirms 15 gadiem
Forumi Sezonas čats

  -3 [+] [-]

, 2009-01-11 23:07, pirms 15 gadiem
cerams Lekrings nepieļaus play-off kļūdas!!! Nu reāli uz zeltu spiež Celtik 28% Rubene 22% Talsi25% RTU 25%

     [+] [-]

, 2009-01-11 23:42, pirms 15 gadiem
Nu es gan teiktu, ka Lekrings 40 %, Talsi 30 %, RTU 20 % un Rubene 10 %

     [+] [-]

, 2009-01-12 08:00, pirms 15 gadiem
RTU nemaz nav izredžu ja tikšvaki spēlē pret RL/LU! Skumji, bet fakts! Tad jau vairāk domāju ka ķekava!

     [+] [-]

, 2009-01-12 11:21, pirms 15 gadiem
gars rakstīja: Nu es gan teiktu, ka Lekrings 40 %, Talsi 30 %, RTU 20 % un Rubene 10 %
nu nu rubenei 10 % ! Domaa ko rasti, redzeesi rubenei nekadi 10 % nebuus tici man!

  -2 [+] [-]

, 2009-01-12 16:25, pirms 15 gadiem
Čo ta neticu gan Bet nu, lai veicas