Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Līderu divcīņa Talsos

Līderu divcīņa Talsos
Foto: Uvis Igalis, www.florbolazinas.lv

Šodien Hipolīzings Latvijas vīrslīgas čempionātā florbolā vīriešiem tiks aizvadītas četras spēles, taču lielākā interese noteikti būs par līgas līderu cīņu – "Talsi/Triobet" savā laukumā uzņems "CelTik/Lekrings".

"Talsi/Triobet" - "CelTik/Lekrings", mača sākums 15:00

Aktīvā florbola nedēļas nogale šodien piedāvās arī īstu saldoēdienu pašreizējo līgas līdervienību dueli starp Talsu un Cēsu komandām. Talsu florbolisti kā vienmēr piekopj uzbrūkošā tipa florbolu, kurā dominanti spēlē komandas pirmā maiņa un it sevišķi uzbrukuma trio Jansons – Raitums – Lisovskis. Par to nepielūdzami liecina statistika – "Talsu" pirmā maiņa savākusi 75% no visiem komandas punktiem, bet Artis Raitums un Jānis Jansons šobrīd ieņem attiecīgi otro un trešo vietu čempionāta rezultatīvāko vīru sarakstā. Lai gan komanda pagaidām var justies salīdzinoši droši tabulas otrajā vietā, 2008. gada nogalē aizvadītās spēles vieš bažas. Tajās tika izmocīta uzvara pret pastarīti "ASK/Lielvārde", zaudēts sestās vietas komandai "Kurši", tāpat arī pagājušajā kārtā tikai ar lielām pūlēm pagarinājumā pieveikti igauņi. Pavisam nesen talsinieki saņēmuši ne tikai papildinājumu komandas nosaukumā, bet arī pastiprinājumu treneru korpusā, kā konsultantu Uldim Fīrmanim piesaistot nu jau arī florbola aprindās pazīstamo hokeja treneri Gintu Bikaru.

Līdzīgi kā "Talsi/Triobet" arī "CelTik/Lekrings" pēdējās spēlēs demonstrējusi nestabilu sniegumu, kā rezultātā tika piedzīvots pirmais zaudējums sezonā un līdzīgā spēlē tikai pašā galotnē izmocīta uzvara pār "Jõgeva SK Tähe", tiesa tas netraucē atrasties tabulas galvgalī. Arī ambiciozie cēsnieki ir parūpējušies par kādu papildinājumu savā sastāvā, no "Rīgas lauvas/LU" piesaistot Latvijas izlases aizsargu Ivo Preisu, kurš visticamāk mēģinās aizstāt mikrotraumu nomocīto pirmās maiņas aizsargu Mārtiņu Jarohoviču. Tomēr aizsardzībā problēmām Cēsu komandai nevajadzētu būt, jo visu sezonu lielisku sniegumu rāda Mārtiņš Druvkalns. No cēsiniekiem šajā spēlē gandrīz droši varam sagaidīt ātrus pretuzbrukumus, kas mīsies ar taktisku spēli.

Prognozēt šī mača iznākumu ir pagrūti, jo komandu spēku samērs ir līdzīgas un spēles gaitu var ietekmēt pat vissīkākās nianses. Talsu komandas vājākā vieta ir pirmās maiņas ievērojamais pārākums gan meistarībā, gan spēles laika ziņā, salīdzinājumā ar pārējo komandu, kas, iespējams, var nospēlēt zīmīgu lomu spēles galotnē - uzturot augstu tempu līderiem var pietrūkt spēka izšķirošajiem brīžiem. Turpretim "CelTik/Lekrings" lielākoties var vienlīdz labi izmantot visas trīs maiņas. Tāpat skaidrs, ka spēles gaita un rezultāts ļoti lielā mērā būs atkarīgs no vārtsargu dueļa Blinds – Bundzenieks iznākuma. Vien atliek piebilst, ka abu komandu pirmajā tikšanās reizē sezonas sākumā Cēsīs mazrezultatīvā spēlē ar rezultātu 3:1 pārāki bija mājinieki.

Triobet.com prognoze:

Talsi / Triobet uzvara: 4.00
Neizšķirts: 8.35
CelTik/Lekrings uzvara: 1.33

"RTU-INSPECTA" – "Rīgas lauvas/LU", mača sākums 17:00

Ievērojami pastiprinātā "RTU – INSPECTA" mērķtiecīgi virzās aizvien augstāk čempionāta tabulā, nu jau ieņemot piekto vietu un ar labām izredzēm pavisam drīz pakāpties arī uz ceturto pozīciju. Ieskatoties komandas sastāvā pēc papildspēku ierašanās no "Rīgas lauvas/LU", tas nepārprotami atgādina veco "Latvijas Avīzes" zelta maiņu, kas liekus komentārus florbola zinātājiem neprasa. Tāpat arī nozīmīgs papildinājums no "Rīgas lauvas/LU" komandas ir bezkompromisa cīnītājs Andrejs Cvetkovs un centra uzbrucējs Toms Rutkis, kuri kopā ar šosezon lielisku sniegumu demonstrējošo Mihaelu Kostusevu veido otrās maiņas uzbrukuma trio. Lai gan komandai vēl brīžiem raksturīga nestabilitāte, taču "RTU – INSPECTA" ir uz pareizā ceļa, lai ieviestu savā spēlē vajadzīgo noturību.

Smagā situācijā finansiālo apstākļu dēļ nonākusi bijusī "Latvijas Avīze/LU", kas pēdējā brīdī izglābās no izputēšanas, un ar pirmās līgas komandas „Rīgas lauvas" atbalstu, mainot nosaukumu uz "Rīgas lauvas/LU", turpina dalību Hipolīzings florbola virslīgā. Tiesa gan komandu skārušas nopietnas problēmas ar sastāva noturēšanu, jo to viens pēc otra pamet bijušie līderi. Kā nozīmīgākie zaudējumi jāmin tieši Ata Blinda, Andreja Cvetkova, Edgara Dzeguzes un Remāra Vikāņa pāriešana uz "RTU – INSPECTA", kā arī Māra Zicmaņa un Ivo Preisa pievienošanās cēsniekiem. Ar komandu gan turpina strādāt treneris Normunds Zvejnieks.

"RTU – INSPECTA" viennozīmīgi ir šīs spēles favorīti. "Rīgas lauvas/LU" sastāvā ir izdarītas lielas korekcijas un komanda praktiski savākta no jauna, atstājot dažus vecos kadrus, tādēļ nāksies ļoti mobilizēties, lai spētu izrādīt cienīgu pretestību.

Triobet.com prognoze:

RTU-INSPECTA uzvara: 1.10
Neizšķirts: 8.30
Rīgas Lauvas/LU uzvara: 10.00

"Kurši" – "FK Valmiera", mača sākums 17:00

Šosezon, nedaudz par pārsteigumu visiem florbola zinātājiem, diezgan stabilu sniegumu rāda Liepājas "Kurši". Neskatoties uz sliktāko iemesto/ielaisto vārtu attiecību visā Hipolīzings florbola virslīgā, komanda ar 16 punktiem 12 spēlēs atrodas sestajā vietā. Lai gan liepājniekiem neilgā laika periodā nācies atzīt pretinieku pārākumu divās ļoti principālās spēlēs pret tabulā zemākās vietās esošajām komandām (tajā skaitā ar negaidīti lielu astoņu vārtu starpību zaudēts „Jõgeva SK Tähe”), taču par to, ka ar "Kuršiem" jārēķinās katram pretiniekam liecina fakts, ka liepājnieki spējuši sagādāt otro zaudējumu čempionāta vicelīderiem no Talsiem, savās mājās uzvarot ar 6:5. Viens no komandas lielākajiem stūrakmeņiem līdzšinējo uzvaru kaldināšanā ir bijis "Kurši" rezultatīvākais spēlētājs Raitis Bušs, kā arī komandas aizsardzības balsts Gints Siliņš.

Pēdējā aizvadītajā komandas spēlē Ķekavas sporta namā "FK Valmiera" līdzīgā spēlē, ar spēles gaitai neatbilstoši lielu pārsvaru piekāpās "Ķekavas" florbolistiem. Jācer šī spēle nebūs iedragājusi valmieriešu pārliecību par saviem spēkiem un Liepājā viņi cīnīsies ar pilnu atdevi. Savu pēdējo spēli "FK Valmiera" sastāvā, pirms atgriešanās "Rubene" rindās, tieši pret liepājniekiem, aizvadīs izīrētais uzbrucējs Jānis Peičs. Kā ievērojams mīnuss valmieriešiem noteikti jāmin leģionāra Romāna Družiņinska prombūtne arī gaidāmajā spēlē pret "Kuršiem".

Abām komandām iegūt kādu punktu šajā mačā ir ļoti svarīgi, lai spētu sekmīgi nosargāt iegūtās pozīcijas tabulā. Cīņa solās būt līdzīga, taču par nelieliem favorītiem jāuzskata mājinieki "Kurši", kuriem, visticamāk, palīdzot skaļajiem atbalstītājiem un mājas sienām, vajadzētu iegūt pārsvaru. Vai liepājnieku treneris Mārtiņš Krūms būs atradis pareizos risinājumu, kā tikt galā ar valmieriešiem, redzēsim jau pavisam drīz.

Triobet.com prognoze:

Kurši uzvara: 2.15
Neizšķirts: 5.00
FK Valmiera uzvara: 2.17

"FK Bauska" – "Ķekava", mača sākums 18:00

"FK Bauska" kluba situācija pēc veiksmīgākā sezonas sākuma pēdējo gadu laikā (četras uzvaras pēc kārtas), mainījusies uz diametrāli pretējo pusi – astoņās aizvadītajās spēlēs piedzīvojot septiņus zaudējumus. Taču šīs neveiksmes vēl pagaidām neliedz zemgaliešiem atrasties tabulas septītajā pozīcijā. Ja baušķeniekiem neizdosies pēc iespējas ātrāk ieviest uzlabojumus savā spēlē un it sevišķi par komandas agrāko trumpi uzskatītajā aizsardzībā, tad iekļūšana izslēgšanas spēlēs ir zem lielas jautājuma zīmes. Komandas līderi, jau pāris sezonas, ir nemainīgi – pasaules čempionātos pieredzi krājušie Māris Akmentiņš un Andis Levītis.

Turpretim ķekavieši pirms divām dienām, lieliski aizvadot spēles galotni, pieveica valmieriešus un ir apņēmības pilni turpināt uzvaras gājienu. Par mača favorītu jāuzskata tieši Ķekavas florbolistus, kuri, turpinot spēlēt ātru florbolu un piekopjot pretuzbrukumu taktiku, sagādās nopietnas problēmas pēdējā laikā caurajai baušķenieku aizsardzībai. Pāris sezonas atpakaļ "FK Bauska" bija izteikta mājas laukumu komanda un, ja baušķenieki spēs pienācīgi noskaņoties spēlei, ievirzot to sev labvēlīgā gultnē, tad tieši sava laukuma priekšrocības var nopietni palīdzēt sagādāt pretestību ķekaviešiem.

Triobet.com prognoze:

FK Bauska uzvara: 2.85
Neizšķirts: 6.65
Ķekava uzvara: 1.62

1 2 50 komentāri
Slēpts komentārs: ask 2000

  +3 [+] [-]

, 2009-01-11 12:17, pirms 15 gadiem
I am basketball rakstīja: Un šitas bij jāliek pie galvenajām ziņām?
Tu aizbrauc uz Talsiem, tad arī sapratīsi, kāpēc šī ziņa ir galvenā!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 12:20, pirms 15 gadiem
I am basketball rakstīja: Kas Talsos ?
Tu lasīt māki?

Ps. Spēli starp RTU-INSPECTA un RL/LU tiešraidē testa režīmā varēs vērot : florbolazinas.lv
un spēli starp Talsiem un Celtiku ierakstā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 12:40, pirms 15 gadiem
Veiksmi Talsiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 12:49, pirms 15 gadiem
Cerams talsi panjems!

  +8 [+] [-]

, 2009-01-11 13:01, pirms 15 gadiem
Toto gan ir labs! Triobet sponsors un pieņem likmes!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-11 13:54, pirms 15 gadiem
Likme uz hand.Talsi +3 (1,45)ir vislabākā dāvana . Talsu uzvara ar koef. 4 visai reāla ,jo Cēsīm nespēlēs I.Laiviņš un M Jarohovičs,kas ir visai svarīgi pamatspēlētāji!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-11 14:02, pirms 15 gadiem
Es šeit pasakas nerakstu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-01-11 15:18, pirms 15 gadiem
9. min 2:2 .Talsiem vārtus guva Raitums un Lisovskis

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 15:19, pirms 15 gadiem
Betnessy rakstīja: 9. min 2:2 .Talsiem vārtus guva Raitums un Lisovskis
Kur var redzet onlain?

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 15:25, pirms 15 gadiem
15.min 2:3

  +3 [+] [-]

, 2009-01-11 15:30, pirms 15 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 15:31, pirms 15 gadiem
20. min 2:3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-11 15:40, pirms 15 gadiem
Lekrings pirmo periodu aizvadīja ar nospiedošu pārsvaru ,tikai Talsu pirmā pagaidām ir pārāka ...pār cēsinieku jebkuru maiņu ,bet ar vienu maiņu jau visu spēli nenospēlēsi..!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-11 15:57, pirms 15 gadiem
3-4 Lekrings vadībā

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 15:57, pirms 15 gadiem
26.min 3:4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-11 16:07, pirms 15 gadiem
Raitums nerealizēja soda metienu 32.min

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 16:07, pirms 15 gadiem
3:4

     [+] [-]

, 2009-01-11 16:13, pirms 15 gadiem
Raitums ..,,grēku izpirkšana,, 4:4 33.min
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-01-11 16:16, pirms 15 gadiem
gan jau ...izturēs!

     [+] [-]

, 2009-01-11 16:18, pirms 15 gadiem
Partraukums 4:4
Talsi otrajā periodā spēli izlīdzināja gan pēc iniciatīvas ,gan rezultāta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 50 komentāri