Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene" dodas cīņā pret Igaunijas izlases kandidātēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rubene" dodas cīņā pret Igaunijas izlases kandidātēm
Laura Gaugere
Foto: Floorball.lv

23.nov . 17:30

Team Eesti - Rubene

Elvi sieviešu florbola līgā šovakar tiks izspēlēta viena spēle, turklāt tā tiks aizvadīta ārpus Latvijas teritorijas – Igaunijas pilsētā Tartu šīs valsts izlases kandidātes uzņems spēcīgāko Latvijas florbola klubu "Rubeni".

Jau pavisam tuvu ir brīdis, kad starts tiks dots kārtējam pasaules florbola čempionātam, kurā sacentīsies gan Igaunijas izlase, gan daļa no "Rubenes" florbolistēm. Šajā nedēļas nogalē igaunietes aizvadīs pēdējās divas cīņas Latvijas čempionāta sacensībās, abas reizes spēkojoties tieši ar daudzkārtējām Latvijas čempionēm.

Šosezon Igaunijas izlase desmit spēlēs izcīnījusi 21 punktu, kas dod līderpozīcijas turnīra tabulā. Uz pēdējām divām spēlēm igaunietes pieteikušas vel divas aizsardzes un divas vārtsardzes, kuras šosezon Elvi florbola līgā vēl nav spēlējušas. No tām spēlētājām, kuras ir piedalījušās cīņās, rezultatīvākā ar 11 (3+8) punktiem ir Kristi Rickberga. Savukārt viņas vienaudze Merli Suvari ir visu laiku rezultatīvākā igauniete Latvijas čempionātā kura tuvojas 60 gūto punktu robežai.

Kocēnu "Rubene" līdz šim aizvadījusi par četrām spēlēm mazāk, no igaunietēm atpaliekot par sešiem punktiem jeb divu uzvaru tiesu. "Rubene" uzvarējusi pēdējās četrās spēlēs, vienīgo zaudējumu piedzīvojot septembra izskaņā, kad savā laukumā ar 6:7 piekāpās igaunietēm, lai dienu vēlāk varētu revanšēties ar 7:5. Pēdējā mačā novembra ievadā "Rubene" pārliecinoši ar 13:5 apspēlēja "Ķekavu". Komandas rezultatīvākā florboliste ar 25 (10+15) punktiem ir Laura Gaugere, kurai seko Simona Grāpēna ar 19 (8+11) punktiem un Jūlija Rozīte, kurai 17 (13+4) punkti. Neviena no pārējām spēlētājām nav tikusi pie vairāk kā septiņiem punktiem, ieskaitot Danuti Tinkusi, kura ļoti rezultatīva bija pašā sezonas ievadā.

Šovakar cīņa sāksies pulksten 17:30, bet rīt 10:00 abas komandas tiksies atkārtoti.