Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Beidzot Elvi sieviešu līga ārpus Kocēniem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Beidzot Elvi sieviešu līga ārpus Kocēniem
"Rubenes" vadošās uzbrucējas
Foto: kekavasbulldogs.lv

Janvāra mēnesī Elvi sieviešu florbola līgā aizvadītas piecas spēles un visas izspēlētas Kocēnu sporta namā. Šodien vienīgais mačs beidzot tiks izspēlēts kur citur jo Kocēnu komanda izbraukumā spēkosies ar "Ķekavas Bulldogs".

"Ķekavas Bulldogs" šosezon nav demonstrējušas labāko sniegumu, 13 aizvadītajās spēlēs izcīnot tikai vienu uzvaru un tiekot pie četriem rezultativitātes punktiem. Turnīra tabulā viņas līdz ar to atrodas pēdējā pozīcijā. Komandas pārliecinoši rezultatīvākā spēlētāja ar 37 (11+26) punktiem ir Līga Vancāne, kamēr Inga Ametere iekrājusi 18 (14+4) punktus. Jāpiezīmē, ka Ametere piedalījusies tikai sešās spēlēs, tādējādi atzīmējoties ar vidēji trim punktiem mačā. Pāreju perioda izskaņā "Ķekavas Bulldogs" savas rindas papildinājusi ar uzbrucēju Keitu Druvaskalnu, kura karjeras lielāko daļu pavadījusi "Rīgas Lauvas" sistēmā, šā kluba rindās nospēlējot arī 36 spēles Latvijas čempionāta virslīgā, tajās atzīmējoties ar 10 (6+4) rezultativitātes punktiem. Latvijas čempionātā pēdējais ieraksts gan datēts ar 2017./18. gada sezonu, kad florboliste aizvadījusi astoņus mačus "FK NND/RJTC" komandas sastāvā 1. līgā, iekrājot 11 (2+9) punktus.

"Rubene" iztikusi bez pastiprinājumiem komandas sastāvā un tas arī nav bijis diži nepieciešams, jo 12 aizvadītajās spēlēs komanda iekrājusi 31 no 36 maksimāli pieejamajiem punktiem, tādējādi ieņemot pārliecinošu pirmo vietu turnīra tabulā. Komanda uzvarējusi pēdējās trīs spēlēs, ieskaitot sauso 6:0 pēdējā mačā pret Latvijas U-19 izlases kandidātēm. Komandas rezultatīvākā florboliste ar 47 (17+30) punktiem ir Laura Gaugere, kurai seko Simona Grāpēna ar 35 (22+13) un Jūlija Rozīte ar 27 (16+11) punktiem.

Abām komandām šī būs ceturtā savstarpējā spēle turklāt trešā pēdējā mēneša laikā. Pirmais mačs tika izspēlēts 6. oktobrī, kad "Rubene" savās mājās bija pārāka ar 12:5. Nākamā cīņa tika aizvadīta īsi pirms Ziemassvētkiem, kad "Rubene" no izbraukuma pārveda 14:5 uzvaru. Savukārt 5. janvārī savās mājās Kocēnu komanda triumfēja ar 11:2. Redzams, ka katrā spēlē čempiones gūst vairāk par desmit vārtiem un ar līdzvērtīgu rezultativitāti "buldodzes" nespēj atbildēt.

Šodienas spēles sākums pulksten 16:00.