Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistes ar pārliecinošu uzvaru pār Nīderlandi sāk PČ kvalifikāciju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistes ar pārliecinošu uzvaru pār Nīderlandi sāk PČ kvalifikāciju
Jūlija Rozīte lieliski debitēja kapteines amatā ar diviem vārtiem un divām piespēlēm, foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Kocēnos notiekošajā pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā sievietēm Latvijas valstsvienība turnīra ievadā pārliecinoši ar rezultātu 11:1 sagrāva Nīderlandi. Rezultatīvākā mūsu izlasē bija kapteine Jūlija Rozīte, bet par labāko spēlētāju atzina Kati Melderi.

Latvijas un Nīderlandes izlases līdz šim savā starpā bija tikušās tikai vienu reizi, kad pirms četriem gadiem līdzīgā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē latvietes savas konkurentes sagrāva ar rezultātu 11:2. Toreiz rezultatīvākā Latvijas izlasē bija Paula Metāla, kura guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Šoreiz viņa nav Latvijas izlases sastāvā, taču mūsu valstsvienība tik un tā bija izteikta spēles favorīte.

Savu statusu latvietes sāka apliecināt jau ar pirmo uzbrukumu, kad precīzu metienu izpildīja Zane Darša, atklājot cīņas rezultātu. Līdz nākamajam vārtu guvumam gan bija jāgaida vairāk nekā deviņas minūtes, kad pēc ātras saspēles bumbiņu praktiski tukšos vārtos raidīja Simona Grāpēna. Neliela atslābināšanās un kļūda savu vārtu tuvumā, kur tika zaudēta bumbiņa, noveda pie vārtu zaudējuma, kad arī Kristīne Kirilova netika galā ar Anukas Joneres metienu. Vārtu zaudējumus saniknoja mūsu meitenes, kuras līdz pārtraukumam paspēja gūt vēl četrus vārtus. Vispirms Anna Ankudinova ar asu metienu no laukuma apmales panāca 3:1 mūsu izlases labā, pēc minūtes viņas komandas biedrene Šveices klubā “Floorball Zurich Lioness” rindās Kate Meldere iemeta arī ceturtos vārtus. Turpinājumā latvietes nopelnīja tiesības spēlēt vairākumā, ko pēc minūtes izmantoja, Laurai Gaugerei atmetot bumbiņu Simonai Grāpēnai. Savukārt perioda izskaņā Džeina Eglīte savā laukuma pusē pārtvēra bumbiņu, iespēlējot to Aurēlijai Zariņai. Viņa ar ātru piespēli izveda mūsu kapteini Jūliju Rozīti vienatnē pret sāncenšu vārtsardzi un rezultāts kļuva 6:1.

Otrajā trešdaļā mūsu izlase nebija tik rezultatīva, turklāt tā vidū Samanta Bērziņa atstāja komandu skaitliskajā mazākumā. Tas gan nebija uz ilgu laiku, jo pretiniecēm noraidījumu izprovicēja Ankudinova. Spēlējot vienādos, bet nepilnos sastāvos Meldere saņēma piespēli vārtu priekšā, gūstot septītos vārtus. Drīz pēc tam Ankudinova neizmantoja izgājienu pret vārtsardzi, bet Zane Darša 36. minūtē guva astotos vārtus, kamēr Emīlija Salaciete pēc 19 sekundēm lika vēlreiz mainīt rezultātu uz tablo - 9:1 Latvijas izlases labā.

Trešais periods sākās ar ātriem Rozītes vārtiem, kura ieguva bumbiņu savā laukuma pusē, veica reidu pa labo malu un pati izšķīrās par metienu, ar kuru pretinieču vārtsardze netiak galā. Turpinājumā komandas apmainījās noraidījumiem, bet Emīlijas Salacietes vārtu guvums 54. minūtē pēc Melderes diagonālās piespēles ļāva panākt 11:1. Mača turpinājumā latvietes varēja patrenēt arī mazākumā trijatā pret piecām sāncensēm, vārtus neielaižot. Līdz ar to izdevās izcīnīt pārliecinošāku uzvaru pār Nīderlandi nekā tas tika paveikts pirmajā tikšanās reizē.

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 4 (2+2) puntkiem bija Jūlija Rozīte, bet par labāko atzina Kati Melderi, kurai divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Jāpiezīmē, ka deviņus no 11 vārtiem Latvijas izlasē guva florbolistes, kuras šajā sezonā spēlē ārzemēs.

Līdz ar to Latvijas valstsvienība spērusi pirmo soli pretim kādai no pirmajām trim vietām apakšgrupā un ceļazīmes iegūšanai uz finālturnīru Singapūrā. Jau rīt pulksten 20:00 Latvijas izlasei, iespējams, svarīgākā spēle šajā kvalifikācijas turnīrā, kurā jātiekas ar allaž principiālo Vāciju. Spēles tiešraide kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievētēm

Latvija – Nīderlande 11:1 (6:1, 3:0, 2:0)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Jūlija Rozīte 4 (2+2), Zane Darša 3 (2+1), Simona Grāpēna 3 (2+1), Kate Meldere 3 (2+1), Emīlija Salaciete 2 (2+0), Anna Ankudinova 2 (1+1), Laura Gaugere 2 (0+2), Aurēlija Zariņa 2 (0+2), Samanta Bērziņa 1 (0+1)

Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Zviedrija110025:02
2.Latvija110011:12
3.Lielbritānija00000:00
4.Nīderlande10011:110
5.Vācija10010:250

     [+] [-]

, 2023-01-31 23:43, pirms gada
Zviedrija - Vācija 25:0 ,,,, Zviedrija tad jau principā bez vārtsarga varēja spēlēt ...

     [+] [-]

, 2023-01-31 23:55, pirms gada
Kāpēc Zviedrijai ir jāspēlē vispār kvalifikācijā? Piemēram, regbijā grandiem nav jāspēlē PK kvali, jo tam nebūtu nekādas jēgas.

     [+] [-]

, 2023-02-01 01:39, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc Zviedrijai ir jāspēlē vispār kvalifikācijā? Piemēram, regbijā grandiem nav jāspēlē PK kvali, jo tam nebūtu nekādas jēgas.
nekas jau traks nebūs, ja tie komunisti, terorisma atbalstītāji un krievu glorificētāji uzspēlēs. Vdrug, netiks

     [+] [-]

, 2023-02-01 15:01, pirms gada
pavisam istais experc rakstīja: nekas jau traks nebūs, ja tie komunisti, terorisma atbalstītāji un krievu glorificētāji uzspēlēs. Vdrug, netiks
Vdrug - ļoti latvisks vārds.. ja noliec krievzemi, tad iemācies arī pareizi rakstīt!