Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Filipsones savainojums nav tik nopietns, iespējams, spēlēs jau šonedēļ

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsones savainojums nav tik nopietns, iespējams, spēlēs jau šonedēļ
Jana Filipsone, foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Viena no labākajām latviešu florbola vārtsardzēm Jana Filipsone pagājušajā nedēļā bija pievienojusies Latvijas izlasei, lai palīdzētu kvalificēties pasaules čempionāta finālturnīram. Diemžēl savainojums liedza doties laukumā kaut vienā no spēlēm.

Kā zināms, Filipsone pirms šīs sezonas pārcēlās no Latvijas virslīgas kluba FK NND uz Zviedrijas vienu no spēcīgākajiem klubiem “Jonkopings IK”, kas šosezon gan spēlē valsts otrajā spēcīgākajā līgā. Diemžēl pirms paša sezonas sākuma florboliste iedzīvojās savainojumā, kas uz ilgāku laiku atlika viņas debiju Zviedrijas Allsvenskan līgā. Kad savainojums bija izārstēts Filipsone stājās vārtos un līdz šim laukumā devusies sešās spēlēs palīdzot komandai izcīnīt sešas uzvaras un izvirzīties turnīra tabulas galvgalī. Pašlaik Jenčepingas komanda var lepoties ar desmit uzvarēto spēļu sēriju.

Tomēr pagājušajā nedēļā vismaz sākotnēji šķita, ka labajam sākumam var nebūt tik labs turpinājums: “Ļoti neveiksmīgi sanāca satraumēt jeb, pareizāk sakot, atsvaidzināt veco savainojumu pēdējā treniņa iesildīšanās daļā tieši pirms spēles ar Nīderlandi,” par nelaimīgo situāciju stāsta vārtsardze. “Sanāca tā, ka reāli šajā sabraukumā piedalījos tikai vienā treniņā. Lai gan man vēl bija nelielas cerības, ka varbūt tomēr nekas nopietns nav noticis, nākamajā dienā joprojām bija sāpes un kopā ar ārstu un treneriem izlēmām, ka spēlēs nepiedalīšos. Vienlaikus tas bija arī mans lēmums, kas vairāk orientēts uz nākotni, jo tomēr tuvojas sezonas beigas un play-off turnīrs, kas manai komandai solās būt ļoti svarīgs un spraigs.”

Ja pirmajās spēlēs Filipsone vēl bija kopā ar komandu uz rezervistu soliņa, tad spēlē pret zviedrietēm pieteikumā bija vairs tikai Kristīne Kirilova, kura aizvadīja visu turnīru no sākuma līdz beigām. “Par traumu savam zviedru klubam paziņoju būtībā uzreiz un līdz ar to iespējamās opcijas un palīdzības sniegšana tika izplānota ļoti ātri. Atgriežoties klubā jau pēc stundas devos pie komandas ārsta, kas apskatīja kāju un konstatēja, ka nekādi jauni savainojumu vai papildus sliktas lietas nav notikušas. Līdz ar to esmu visai optimistiski noskaņota par tuvāko spēli nedeļas nogalē. Pagaidām gan par to ir pāragri spriest, jo pašreizējais plāns ir turpināt stiprināt muskuļus un pilnībā atgriezties vārtos.”

Piecas spēļu kārtas pirms Allsvenskan līgas regulārās sezonas noslēguma “Jonkopings IK” ar 37 puntkiem ieņem pirmo vietu astoņu komandu konkurencē savā reģionā. Izslēgšanas turnŗiam kvalificēsies divas labākās komandas. Nākamā spēle komandai ieplānota 12. februārī savās mājās ar trešajā vietā esošo “FBC Partille”.