Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Jeige: "Pašai īpašāks bija mačs pret Šveici"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jeige: "Pašai īpašāks bija mačs pret Šveici"
Elīna Jeige (#69)
Foto: IFF Floorball

Viena no pasaules florbola čempionātu debitantēm Latvijas izlasē ir vārtsardze Elīna Jeige, kura aizvadīja spēles gan pret Poliju, gan Šveici. Pēc otrā mača Sportacentrs.com sazinājās ar sportisti, lai noskaidrotu viņas domas par iespaidiem šajos mačos.

Latvijas izlases vārtsardzei Elīnai Jeigei īpašas bijušas abas aizvadītās spēles pasaules čempionātā – pret Poliju viņa pirmo reizi stājās Latvijas valstsvienības vārtos čempionātā, bet mačā pret Šveici viņa varēja cīkstēties pret savām cīņu biedrenēm no šīs valsts čempionāta, kur jau trešo sezonu uzturas arī Elīna:

“Īpašāka laikam tomēr bija spēle pret Šveices izlasi, jo varēju spēlēt pret dažām savām komandas biedrenēm no Šveices. Mums ar viņām klubā ir labas attiecības, tādēļ, neskatoties uz to, ka šoreiz spēlējām dažādās komandās, tāpat bija prieks viņas redzēt laukumā un cīkstēties ar viņām. Protams, bija arī patīkami pēc spēles dzirdēt labus vārdus no viņām par manis parādīto sniegumu un to, ka esmu varējusi viņu spēli nedaudz pabojāt.”

Vaicājot vai tas, ka ar vairākām spēlētājām ir bijusi izdevība spēlēt klubā vai arī lielāko daļu no šīs valsts izlases spēlētājām ir izdevies redzēt darbībā vietējā čempionātā, nāca viņai par labu, Jeige atzina, ka “domāju, ka tas noteikti nedaudz palīdzēju, jo jau pirms spēles zināju, ko no viņām gaidīt. Pret lielu daļu no viņām esmu jau spēlējusi vai vismaz pāris reizes tuvumā redzējusi, ko viņas dara dažādās situācijās, kas man ļāva nedaudz ātrāk reaģēt. Tas gan netraucēja divām no manām trim komandas biedrenēm šoreiz iemest pa vārtiem, tādēļ laikam manai būšanai vārtos bija gan labā puse, gan varbūt arī negatīvais.”

Izlase ir zaudējusi pirmās divas spēles un vairs nevar tikt augstāk par pēdējo ceturto vietu grupā. “Komandā galvas neviena nenokar. Salīdzinot ar maču pret Poliju, domāju, ka bija vairāki pozitīvi momenti mūsu spēlē. Ja mēs būtu varējušas pirmajā spēlē nospēlēt tā, kā to darījām cīņas lielāko daļu pret Šveici, rezultāts noteikti būtu cits. Mēs cenšamies paņemt pieredzi no aizvadītajām spēlēm un ceru, ka ar katru nākošo maču varēsim sevi parādīt vēl nedaudz labāk.”

Domājams, ka nav liels pārsteigums, ka mačā pret Čehiju Jeigei tiks dota atpūta un vietu vārtos ieņems otra komandas vārtsardze Jana Filipsone: “Cerams, ka ar jaunu enerģiju aizsardzībā spēsim parādīt labu sniegumu un arī Janai izdosies sekmīgi aizvadīt cīņu.”