Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas Florbola savienība izrādījusi interesi rīkot 2022. gada pasaules čempionātu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvijas Florbola savienība izrādījusi interesi rīkot 2022. gada pasaules čempionātu
Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons un Starptautiskās Florbola federācijas prezidents Tomass Eriksons
Foto: Floorball.lv

Latvijas Florbola savienība izteikusi interesi Starptautiskajai florbola federācijai rīkot divus pasaules florbola čempionātus, tostarp 2022. gada pasaules čempionātu vīriešu valstsvienībām.

Kā zināms, Latvijas Florbola savienība (LFS) aizvadītā gada decembrī pirmo reizi vēsturē organizēja pasaules florbola čempionātu vīriešiem, kas neizvērtās veiksmīgs Latvijas valstsvienībai, bet par čempioniem trešo reizi valstsvienības vēsturē kļuva Somijas florbolisti, kas pēcspēles metienu sērijā tika galā ar Zviedriju.

Janvārī notikušajā LFS Valdes sēdē tās prezidents Ilvis Pētersons informācija, ka "pasaules 2016. gada čempionāts florbolā ir izdevies par 90%, esam saņēmuši pozitīvas atsauksmes un mums ir izdevies šo čempionātu noorganizēt bez lielām problēmām. Protams, bija mazas nianses, bet tās bija nesvarīgas un tika atrisinātas uzreiz. Pavasarī būs gatavs pētījums par pasaules 2016. gada čempionāta florbolā ietekmi, kas parādīts, kādu finansiālo pienesumu valstij ir devis šis turnīrs."

Vienlaikus Andirs Dzenis atzinis, ka LFS izrādījuši interesi Starptautiskajai Florbola federācijai par to, ka LFS vēlas organizēt 2021. gada pasaules U-19 čempionātu junioriem, kā arī 2022. gada pasaules čempionātu vīriešiem.

Līdz šim trīs reizes vīriešu pasaules čempionātu organizējusi Zviedrija, pa divām reizēm to organizējušas Čehija, Somija un Šveice, bet vienu reizi – Norvēģija un Latvija. Jau tagad zināms, ka 2018. gadā pasaules čempionāts notiks Čehijā, bet 2020. gadā – Somijā.