Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Dānijas izlasi vadīs zviedru speciālists Karlbergs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dānijas izlasi vadīs zviedru speciālists Karlbergs
Mikaels Karlbergs
Foto: Robert Edlund

Par Dānijas vīriešu florbola valstsvienības galveno treneri apstiprināts pieredzējušais zviedru speciālists Mikaels Karlbergs, kurš vadījis tādus Superlīgas klubus kā "Helsingborg" un AIK, kā arī bijis treneris Zviedrijas U-19 izlasei.

Dānijas izlase aizvadīja sekmīgu 2016. gada pasaules florbola čempionātu, sasniedzot piekto vietu, kas ir šīs izlases labākais panākums kopš 2000. gadā iegūtās ceturtās vietas. Pa ceļam pretim šim panākumam dāņi izslēgšanas turnīrā pēcspēles metienu sērijā pieveica arī Latvijas valstsvienību, kas tādējādi uzrādīja vājāko rādītāju valstsvienības vēsturē, čempionātu noslēdzot desmitajā vietā.

"Man šis ir liels izaicinājums, kļūstot par nacionālās izlases treneri. Man ir pieredze starptautiskajos mačos un Zviedrijas SSL, ko centīšos likt lietā darbā ar Dānijas izlasi. Šīs nācijas florbola nākotne izskatās ļoti cerīga, licencēto spēlētāju skaits turpina pieaugt, turklāt valstsvienība aizvadījusi divus sekmīgus čempionātus pēc kārtas. Tagad galvenais ir kvalificēties 2018. gada pasaules čempionātam. Turnīrā Rīgā dāņi pārsteidza ar lielisko spēli aizsardzībā, kas ir komandas lielais trumpis. Un, protams, vārtsargs Maiks Trolle Vede aizvadījis jau otro fantastisko pasaules čempionātu pēc kārtas. Spēlētāji lepojas vilkt mugurā nacionālās izlases kreklu," jaunais Dānijas izlases treneris atklājis intervijā Zviedrijas portālam innebandymazinet.se

Līdz ar to galveno treneri nomainījušas jau trīs no iepriekšējā čempionāta piecām labākajām izlasēm. Kā zināms, pasaules čempionus somus pēc ilgāka laika atkal trenēs Peteri Nuki, bet par Zviedrijas izlases galveno treneri apstiprināts Mikaels Hills.