Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

PČ florbolā: Taizemietes tiek galā ar Japānu, viss izšķirsies pēdējā kārtā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

PČ florbolā: Taizemietes tiek galā ar Japānu, viss izšķirsies pēdējā kārtā
Taizemes izlase sagādāja svētkus vietējiem līdzjutējiem, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā Āzijas un Okeānijas reģiona izlasēm arī pirms pēdējās kārtas trīs komandas pretendē uz divām ceļazīmēm braucienam uz finālturnīru. Tas kļuva skaidrs pēc Taizemes uzvaras pār Japānu.

Kvalifikācijas turnīra ceturtā diena sākās ar Jaunzēlandes un Filipīnu izlašu cīņu. Ja Filipīnu vīriešu izlase aizvadījusi jau divus pasaules čempionātu finālturnīrus, tad dāmas vēl tādu sniegumu nav rādījušas. Pirms kvalifikācijas turnīra gan šīs izlases spēlētājas tika pieskaitītas favorītu pulkā, bet pēc trim kārtām viņas ieņēma pēdējo vietu, vienīgās paliekot bez punktiem. Arī mačs pret Jaunzēlandi viņām nesākās sekmīgi, jo 13.minūtē filipīnietes atradās iedzinējos ar 0:2, bet spēles vidū nebija tikušas tuvāk (1:3). Vienīgi lieliskais sniegums otrā perioda otrajā pusē, kad septiņu minūšu laikā tika gūti pieci vārti, kas ļāva ne vien atspēlēties, bet arī panākt 6:3 vadību, ļāva kaut nedaudz uzelpot. Trešajā periodā vienība guva vēl divus vārtus, tādējādi tiekot pie 8:3 uzvaras, kas turnīra tabulā ļāva pakāpties uz ceturto vietu. Tiesa, bez izredzēm kvalificēties finālturnīram. Ariande Riveira uzvarētāju labā guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Neapšaubāmi centrālā bija dienas otrā spēle starp laukuma saimniecēm Taizemes izlasi un Japānu. Ņemot vērā vakar piedzīvoto zaudējumu Austrālijai, taizemietēm obligāti bija nepieciešama uzvara spēlē, lai saglabātu cerības uz kvalificēšanos finālturnīram. Spēli gan krietni labāk iesāka japānietes, kuras otrā perioda vidū iekrāja diezgan komfortablu 4:1 vadību. Laukuma saimnieces gan netaisījās ar šādu scenāriju samierināties, līdz perioda beigām sadeldējot deficītu līdz minimumam, bet trešā perioda vidū pēc pretuzbrukumā jau izvirzoties vadībā. Vēlāk pārsvars tika palielināts līdz 6:4 un 7:5, bet japānietes nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām, realizējot soda metienu, prata deficītu sadeldēt līdz minimumam. Lai būtu drošas par iekļūšanu finālturnīrā, taizemietēm jācer uz Austrālijas uzvaru pār Japānu un pēc tam pašām jāpaveic darbs, uzvarot Jaunzēlandi.

Dienas noslēdzošajā spēlē Austrālijas valstsvienība pārliecinoši ar 11:0 apspēlēja Koreju, praktiski nodrošinot līdzdalību pasaules florbola čempionāta finālturnīrā. Austrālietes katrā no pirmajiem diviem periodiem atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem, bet trešajā spēles nogrieznī bija nedaudz pieticīgākas, aziātu vārtos ieraidot trīs bumbiņas.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm. Āzijas/Okeānijas grupa

Ceturtās dienas rezultāti

LaiksSpēleRezultāts
07:00Jaunzēlande – Filipīnas3:8 (2:1; 1:5; 0:2)
10:00Japāna – Taizeme6:7 (2:1; 2:2; 2:4)
13:00Austrālija – Koreja11:0 (4:0; 4:0; 3:0)

Piektās dienas kalendārs

LaiksSpēleRezultāts
06:00Japāna – Austrālija
10:00Taizeme – Jaunzēlande
12:00Koreja – Filipīnas

Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Austrālija440040:68
2.Japāna430130:126
3.Taizeme430133:146
4.Filipīnas410317:272
5.Jaunzēlande40136:311
6.Koreja40133:391