Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistēm klāt grupu turnīra svarīgākā spēle, tiešraide TV4

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistēm klāt grupu turnīra svarīgākā spēle, tiešraide TV4
Jana Filipsone spēlē pret Somiju vārtus sargāja līdz spēles vidum, foto: IFF Floorball

Latvijas sieviešu florbola valstsvienība svētdienas rītā pulksten 10:00 pēc Latvijas laika Singapūrā dosies laukumā, lai aizvadītu pirmā posma svarīgāko cīņu, sacenšoties ar Norvēģijas izlasi. Spēles tiešraide kanālā TV4.

Čempionāta ievadā Latvijas valstsvienība ar rezultātu 1:14 piekāpās pasaules vicečempionēm un vienām no turnīra galvenajām favorītēm Somijai. Lai gan Latvijas izlasei 15 minūtes izdevās nosargāt savus vārtus neieņemtus brīžos, kad laukumā atradās Somijas izlases draudīgākā maiņa ar māsām Vēru un Onu Kaupi, kā arī jauno talantu Mīsu Turunenu, atlikušajā laikā šis trio guva desmit vārtus, burtiski iznīcinot Latvijas izlases aizsardzību. Pēc spēles Jānis Inģists sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka šis trio milzu problēmas čempionāta turpinājumā sagādās visām izlasēm, tostarp jau ilgstoši nezaudējušajai Zviedrijai.

Latvijas izlasei vienīgos vārtus čempionāta ievadā guva Paula Egle, kura realizēja skaitlisko vairākumu, izmantojot kapteines Elīzas Elizabetes Bērziņas rezultatīvo piespēli. Mača trešajā periodā Latvijai bija vēl vairākas izdevības atzīmēties ar vārtu guvumiem, sevišķi Annai Ankudinovai. Vienreiz pēc viņas metiena bumbiņa trāpīja pa vārtu stabiņu, bet citā epizodē kopumā lieliskai soda metienu realizētājai tomēr neizdevās ar “bullīti” pārspēt Somijas izlases vārtsardzi.

Turnīra turpinājumā latvietēm gaidāma spēkošanās ar Norvēģijas izlasi, kas čempionātu iesāka ar 2:8 zaudējumu pret Šveici. Lai gan visa spēle aizritēja ar izteiktu Šveices izlases pārsvaru laukumā, līdz pirmajiem vārtiem favorītēm bija jāgaida 27 cīņas minūtes. Turpinājumā gan viņām vairākas reizes izdevās uzlauzt sāncenšu aizsardzību, aizmūkot 6:0 vadībā. Neliela atslābināšanās ļāva arī norvēģietēm izvairīties no sausā zaudējuma, bet spēles izskaņā norvēģietes nodemonstrēja, ka ne tikai Latvijai ir problēmas ar perioda izskaņām – cīņas pēdējās 15 sekundēs norvēģietes pamanījās ielaist pat divus vārtus, tādējādi piedzīvojot neveiksmi ar sešu vārtu deficītu.

Apzinoties komandu varēšanu, spēle starp Latviju un Norvēģiju visticamāk nozīmē cīņu par trešo vietu A apakšgrupā, lai gaidāmajā kvalifikācijas kārtas spēlē pretim dabūtu nomināli vājāku komandu no D apakšgrupas, kur šodien čempionātu ar uzvaru pār ASV sāka Igaunija, bet rīt to pašu lūkos paveikt Dānija, kas sacentīsies ar Japānu.

Lativja un Norvēģija savā starpā tikās arī pērn, kad latvietēm izrādījās ļoti neveiksmīga spēles pirmā trešdaļa, kad nācās nonākt pamatīgos iedzinējos un spēle tika zaudēta ar 6:9. Lai gan komandas spēkos uzskatāmas par gana līdzvērtīgāk, kopējā bilance krietni labāka ir mūsu pretiniecēm, kuras 11 savstarpējos mačos izcīnījušas septiņas uzvaras. Divas spēles noslēgušās ar neizšķirtu 2:2 rezultātu, bet vēl divās spēlēs pārāka bijusi Latvija.

Spēles sākums svētdien pulksten 10:00 un mača video tiešraide kanālā TV4.

A grupas turnīra tabula:

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Somija110014:12
2.Šveice11008:22
3.Norvēģija10012:80
4.Latvija10011:140

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
02.12.10:00Latvija – Somija1:14
03.12.10:00Latvija – Norvēģija
04.12.14:00Latvija – Šveice

     [+] [-]

, 2023-12-02 21:13, pirms 7 mēnešiem
Cik saprotu arī pret Norvēģiem izredzes ir ļoti mazas