Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

PČ florbolā: Āzijā pārsteigumi izpaliek, paliek trīsvadība

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

PČ florbolā: Āzijā pārsteigumi izpaliek, paliek trīsvadība
Taizemes izlase saglabājusi līderpozīcijas tabulā, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā sievietēm Āzijas un Okeānijas reģionā arī otrā diena aizvadīta bez pārsteigumiem, pie panākumiem tiekot visām trim favorītēm, kas tādējādi turpina cīņu par divām vietām finālturnīrā.

Pēc viena finālturnīra izlaišanas vadošo komandu turnīram kvalificēties cenšas Japānas izlase, kas turnīra otrajā dienā ar rezultātu 8:1 apspēlēja Koreju. Spēle aizritēja ar lielu Uzlecošās Saules zemes komandas pārsvaru, kas soli pa solim savu pārsvaru attīstīja arī uz rezultāta tablo. Tiesa, lielākās emocijas bija tieši pēc Korejas komandas vārtu guvuma trešā perioda vidū, kas kļuva par šīs izlases pirmo rezultatīvo raidījumu šajā kvalifikācijas turnīrā. Japānietēm rezultatīvākā ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm bija Jui Goto.

Dienas smagākā uzvara nāca Taizemes komandai, kas pirmā perioda izskaņā sākotnēji izvirzījās vadībā, taču pretinieces rezultātu ātri izlīdzināja. Otrās trešdaļas pašā ievadā Loella Andersone ar realizētu soda metienu vadībā izvirzīja jau filipīnietes, tādēļ neviltots bija taizemiešu prieks, kad 28. minūtē viņas panāca 2:2, bet pēc septiņām minūtēm beidzot atjaunoja vadību cīņā. Minimālais pārsvars saglabājās līdz pat 52. minūtei, kad otros no kopumā trijiem vārtiem mačā Taizemes labā guva Voranu Kamončanoka. Piecas minūtes vēlāk viņa panāca 5:2, bet pēdējā minūtē bumbiņa ielidoja arī Filipīnu izlases tukšajos vārtos – 6:2. Līdz ar to filipīnietes zaudējušas divām no trim vadošajām komandām un, lai saglabātu cerības uz finālturnīru, būs nepieciešama uzvara pār japānietēm un labvēlīgi rezultāti citās cīņās.

Jaunzēlandes valstsvienība rūpējās par pārsteigumu, mača devītajā minūtei Tesai Rodžersai ar tālu metienu vadībā izvirzot savu izlasi spēlē pret neapšaubāmajām favorītēm austrālietēm. Tā gan tā arī izrādījās vienīgā reize, kad bija iemesls priecāties par rezultatīvu metienu. Jau līdz pārtraukumam Austrālijas izlase bija ne vien atspēlējusies, bet iekrājusi 3:1 vadību. Otrajā trešdaļā ķenguru zemes pārstāves guva piecus vārtus, bet noslēdzošajā spēles posmā iemeta vēl piecas bumbiņas konkurentu vārtos, kas deva 13:1 panākumu. Karolīna Margetsa ar diviem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm bija rezultatīvākā savā izlasē.

Arī ceturtdien tiks aizvadītas trīs spēles un pirmo reizi notiks arī favorītu sadursme. Dienas pirmajā spēlē Filipīnas lūkos sarūgtināt japānietes, bet kārtas centrālajā mačā Taizeme un Austrālija krustos nūjas savā starpā, cenšoties pretiniecēm sagādāt pirmo zaudējumu. Dienas noslēdzošajā spēlē tiksies divas tabulas lejasgala komandas, korejietēm sacenšoties ar Jaunzēlandi.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm. Āzijas/Okeānijas grupa

Otrās dienas rezultāti

LaiksSpēleRezultāts
07:00Japāna – Koreja8:1 (3:0; 1:0; 4:1)
10:00Taizeme – Filipīnas6:2 (1:1; 2:1; 3:0)
13:00Austrālija – Jaunzēlande13:1 (3:1; 5:0; 5:0)

Trešās dienas kalendārs

LaiksSpēleRezultāts
07:00Filipīnas – Japāna
10:00Taizeme – Austrālija
13:00Koreja – Jaunzēlande

Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Taizeme220024:24
2.Austrālija220023:44
3.Japāna220016:14
4.Filipīnas20025:160
5.Jaunzēlande20021:210
6.Koreja20021:260