Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbola izlase atspēlē trīs vārtu deficītu un cīnās neizšķirti ar vācietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbola izlase atspēlē trīs vārtu deficītu un cīnās neizšķirti ar vācietēm
Simona Grāpēna pēdējās divās spēlēs pret Vāciju atzīmējusies ar septiņiem vārtu guvumiem, foto: Ritvars Raits (Floorball.lv)

Latvijas sieviešu florbola valstsvienība Kocēnos aizvadījusi otro spēli pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, desmit minūtes pirms mača beigām atrodoties 3:6 iedzinējos pret Vācijas valstsvienību. Tomēr spēles turpinājumā izdevās atspēlēties un spēli noslēgt ar neizšķirtu 6:6 rezultātu. Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Simona Grāpēna.

Latvijas un Vācijas izlases mainīgām sekmēm bija uzsākušas šo kvalifikācijas turnīru. Ja latvietes turnīra ievadā ar 11:1 apspēlēja Nīderlandi, tad vācietes cieta 0:25 sagrāvi pret pašreizējām pasaules čempionēm zviedrietēm. Ar vācietēm Latvijas sieviešu izlasei allaž bijušas spraigas cīņas, lai gan absolūtajā vairumā gadījumu pie uzvaras izdevies tikt latvietēm – no 15 aizvadītajām savstarpējām spēlēm latvietes zaudējušas tikai reizi, vēl vienu spēli noslēdzot ar neizšķirtu rezultātu.

Šoreiz gan viss tik rožaini neveidojās. Mača piektajā minūtē pretinieces veica pretuzbrukumu un Elena Botriha izmantoja partneres piespēli, lai no vārtu priekšas pārspētu Kristīni Kirilovu, atklājot rezultātu. Ļoti līdzīgā veidā tikai saņemot piespēli no pretējās malas, astotajā minūtē vācietes jau dubultoja savu pārsvaru, šoreiz izceļoties Randi Klērbaumai. Minūti vēlāk tālu Lauras Gaugeres piespēli vārtu guvumā pārvērta Simona Grāpēna, kura bija ļoti rezultatīva arī abu izlašu iepriekšējā savstarpējā spēlē, izceļoties ar četriem vārtu guvumiem. Šoreiz viņa panāca 1:2, bet turpinājums izpalika, turklāt perioda pēdējā minūtē Simona nopelnīja divu minūšu noraidījumu par spēli guļus.

Otrā perioda izskaņā vācietes vēlreiz izcēlās ar precīzu metienu no tuvas distances vārtu priekšā, atzīmējoties vienai no izlases līderēm Annai Lēnai Bestai. Tiesa, minūti vēlāk arī mūsu līdere Anna Ankudinova atbildēja ar savu vārtu guvumu pēc izspēlētas “sieniņas” ar Grāpēnu - 2:3. Trešdaļas turpinājumā par Martas Lības Zamecas pārkāpumu vārtu tuvumā un mūsu izlases cietoksni tika nozīmēts soda metiens, taču Paulīne Baumgartnere iespēju neizmantoja, aizmetot bumbiņu garām vārtiem. Prieki gan bija īsi, jo jau nākamajā epizodē Kirilova neveiksmīgi ievadīja bumbiņu spēlē, ko vācietes pārtvēra pie laukuma centra, veicot ātru izspēli un Besta guva savus otros vārtus. Kirilova metiena brīdi neredzēja, jo priekšā atradās komandas aizsardze Evelīna Garbare. Cīņas vidū latvietes neizmantoja iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet 34. minūtē ļoti pavirši nospēlēja savu vārtu tuvumā, kad ļāva Vanesai Veikumai izdarīt metienu, lai gan viņa bija viena starp piecām latvietēm - 2:5. Aurēlijas Zariņas pirmie vārti oficiālās spēlēs izlases rindās vēl viesa cerības, taču kārtējā paviršība perioda pēdējās sekundēs, kas ļāva vācietēm pēc stūra izspēles gūt vēl vienus vārtus situāciju padarīja nepatīkamu - 3:6 brīdī, kad atlikušas vien 20 spēles minūtes.

Cīņas trešajā periodā vairāk ar bumbiņu bija latvietes, taču ilgstoši neizdevās tikt pie vārtu guvuma. Pēc izlases kapteines Jūlijas Rozītes metiena vācietes glābu vārtu pārliktnis, taču deviņas minūtes pirms mača beigām pret savām “klientēm” vēl vienus vārtus guva Simona Grāpēna, tādējādi panākot 4:6 un saglabājot cerības uz izglābšanos. Vācietes sāka spēlēt ļoti no aizsardzības un par to dārgi samaksāja, jo ar divām ātrām diagonālām piespēlēm Latvijas izlases pirmā maiņa noorganizēja vēl vienu vārtu guvumu Simonai un uz tablo jau vairs tikai 5:6. Pēc piektajiem ielaistajiem vārtiem vācietes nolēma, ka ir laiks izmantot 30 sekunžu pārtraukumu.

Tas gan, iespējams, bija novēlots, jo pagāja vien minūte, kad Rozīte no vārtu priekšas cauršāva pretinieču vārtsardzi un latvietes bija atspēlējušas četru vārtu deficītu, panākot 6:6 neizšķirtu. Panākušas neizšķirtu, latvietes nedaudz nomierinājās, kas varēja maksāt dārgi. Vispirms Kirilova rupji kļūdījās, cenšoties ar kāju piespēlēt partnerei, kas šādu darbību negaidīja. Pēc tam gan vārtsardze savu kļūdu laboja, atvairot gan šo metienu, gan sekojošo raidījumu mirkli vēlāk. Nepilnas divas minūtes pirms mača beigām uz 30 sekunžu apspriedi savas padotās sauca jau Latvijas izlases treneru korpuss, taču atlikušajā laikā bīstamākas epizodes veidojās tieši pie mūsu valstsvienības cietokšņa. Vārti gan netika gūti un komandas šajā cīņā punktus dalīja uz pusēm, nospēlējot neizšķirti 6:6.

Rīt Latvijas izlasei turnīrā paredzēta brīvdiena, kamēr vācietes spēkosies ar Nīderlandi. Latvietes laukumā atkal dosies piektdienas vakarā, lai spēlētu ar Lielbritāniju. Savukārt sestdien turnīra noslēgumā paredzēta spēle ar Zviedrijas valstsvienību.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

Latvija – Vācija 6:6 (1:2; 2:4; 4:0)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Simona Grāpēna 4 (3+1), Jūlija Rozīte 2 (1+1), Marta Lība Zameca 2 (0+2), Aurēlija Zariņa 1 (1+0), Anna Ankudinova 1 (1+0), Laura Gaugere 1 (0+1), Evelīna Garbare 1 (0+1)

Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Latvija211017:73
2.Zviedrija110025:02
3.Nīderlande21017:122
4.Vācija20116:311
5.Lielbritānija10011:60

     [+] [-]

, 2023-02-01 21:59, pirms gada
Bravo meitenēm par lielisko atspēlēšanos. Tagad jāuzvar Lielbritānija un jānoskaņojas kārtīgai cīņai pret Zviedriju. Lai izdodas!

  -2 [+] [-]

, 2023-02-02 00:11, pirms gada
Izskatās, ka vācietes pirmajā spēlē nemaz necentās tērēt enerģiju un bija 100% gatavojušās spēlei ar Latviju kā svarīgākajai šajā kvalifikācijā, jo Liebritāniju un Nīderlandi gan jau viņas tāpat uzveiks...

Labi, ka kvalificēsies 3 komandas... ja kvalificētos tikai divas, tad neizšķirts šajā spēlē vairāk būtu par labu Vācijai, nekā Latvijai...

     [+] [-]

, 2023-02-02 07:42, pirms gada
petravicus rakstīja: Izskatās, ka vācietes pirmajā spēlē nemaz necentās tērēt enerģiju un bija 100% gatavojušās spēlei ar Latviju kā svarīgākajai šajā kvalifikācijā, jo Liebritāniju un Nīderlandi gan jau viņas tāpat uzveiks...

Labi, ka kvalificēsies 3 komandas... ja kvalificētos tikai divas, tad neizšķirts šajā spēlē vairāk būtu par labu Vācijai, nekā Latvijai...
Ko tu te murgo, ibio, rio, paskaties uz vārtu šķirbu, kam viņa ir labāka un kam būs galarezultātā?

     [+] [-]

, 2023-02-02 09:29, pirms gada
Pirms tam ziņās bija, ka LV būs favorītes spēlē

     [+] [-]

, 2023-02-02 13:13, pirms gada
MalacItes...Bet vArtos gan mums caurums...