Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Sīvas cīņas Vidzemes Vasaras līgā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sīvas cīņas Vidzemes Vasaras līgā
Foto: www.vvl.lv

27. jūlijā tika aizvadītas trīs Vidzemes Vasaras līgas florbola spēles, divās no kurām uzvarētāji tika noskaidroti tikai ar pēcspēles metienu palīdzību.

Dienas pirmajā spēlē tikās divas A grupas komandas – FK "Līvāni" un "Old Crabs", kas solīja ļoti aizraujošu cīņu, un, jāsaka uzreiz, ka tāda tā arī bija. Spēles sākums veiksmīgāks izdevās FK "Līvāni", jo pēc 15 nospēlētajām minūtēm rezultāts jau bija 3:0, līvāniešu labā. Vispirms precīzs bija Mārtiņš Larinovs, bet tad divreiz Āri Ulmani pārspēja Atis Stepāns. Puslaika izskaņā divus vārtus izdevās atspēlēt arī "Old Crabs" – precīzi meta Jānis Bagāts un Ivars Jēkabsons. Pēc pirmā puslaika rezultāts 3:2, par labu FK "Līvāni". Otrā puslaika sākumā Ivaram Jēkabsonam izdevās izlīdzināt spēles rezultātu, un pēc pāris minūtēm Jānis Alps realizēja vairākumu un izvirzīja vadībā jau "Old Crabs" – 4:3. Spēles 28. minūtē komandas nopelnīja abpusējo noraidījumu, un labāk šo situāciju izmantoja FK "Līvāni", kuriem izdevās līdzsvarot rezultātu – 4:4. Taču viņu prieki bija īsi, jo jau pēc četrām sekundēm Guntis Bergs vadībā izvirzīja "Old Crabs" komandu (5:4). Nepagāja ne pusminūte, kad Atim Stepānam izdevās atkal izlīdzināt rezultātu (5:5). Arī šoreiz "Old Crabs" spēja ātri atbildēt un jau pēc divām sekundēm atkal izvirzījās vadībā - 6:5. Šoreiz vadību izdevās noturēt nedaudz ilgāk – tikai pēc četrām minūtēm rezultātu kārtējo reizi līdzsvaroja Atis Stepāns – 6:6. Uzreiz gan "Old Crabs" atkal atguva vadību (6:6), kad bija vēl jāspēlē sešas minūtes. Taču arī šoreiz šo pārsvaru neizdevās noturēt, jo 15 sekundes pirms spēles beigām vēlreiz precīzs bija Atis Stepāns, kuram šie bija jau sestie (!) vārti spēlē. Tas vēl nebija viss, jo līdz ar spēles beigām vārtus izdevās gūt "Old Crabs", taču šoreiz tiesnesis lēma, ka vārti gūti pēc spēles laika beigām, kas nozīmēja, ka jāseko pēcspēles metieni. Pēc trīs izpildītajiem metieniem rezultāts bija 1:1 – vārtsargus pārspēja Mārcis Bērziņš (FK "Līvāni") un Ivars Jēkabsons ("Old Crabs"). Uzvaras bullīti izdevās realizēt Andrim Jēkabsonam, kurš ar metienu vārtu augšējā stūrī pārspēja Kristapu Kīnu. Līdz ar to "Old Crabs" izcīnīja kārtējo panākumu – šoreiz ar 8:7, un nodrošināja 1. vietu A grupā, kas nozīmē automātisku vietu lielajā finālā. Uzvarētājiem rezultatīvākais Ivars Jēkabsons ar 4 (3+1) punktiem, bet zaudētāju rindās izcila spēle Atim Stepānam, kuram 7 (6+1) punkti.

Otrajā spēlē savā starpā vēlreiz tikās C grupas komandas "Valmieras meitenes" un "Vindaiņi". Spēle iesākās ar lielāku bumbiņas kontroli "Valmieras meiteņu" izpildījumā, uz ko "Vindaiņi" atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Devītajā minūtē ar negaidītu metienu Liānu Aldiņu pārspēja Ralfs Frīdbergs, izvirzot "Vindaiņus" vadībā (1:0). 19.minūtē Jānis Ezergailis dubultoja "Vindaiņu" pārsvaru, saņemot piespēli no Ralfa Frīdberga un raidot bumbiņu tukšos "Valmieras meiteņu" vārtos. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 2:0, Vindaiņi labā. Otrā puslaika sākumā trešos vārtus "Vindaiņu" labā guva Artūrs Podovjevs, pārspējot "Valmieras meiteņu" vārtsargu ar patālu metienu -3:0. "Vindaiņi" palika mazākumā, kad par nesportisku uzvedību noraidīts tika Elvijs Beikmanis. Veiksmīgi mazākumā nospēlēja "Vindaiņi", pretuzbrukumā gūstot ceturtos vārtus (4:0). Pēc kopumā nospēlētām 35 minūtēm "Vindaiņi" panāca jau drošo 5:0. Divas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām "Vindaiņi" jau atradās vadībā ar 7:0. Tomēr divas sekundes līdz spēles beigām "Valmieras meitenes" arī varēja uzgavilēt, jo vārtus guva Ilze Justamente. Spēles beigu rezultāts 7:1, Vindaiņu labā. Rezultatīvākie "Vindaiņu" komandā bija Jānis Ezergailis 2 (2+0), Oskars Niezers 2 (2+0) un Ralfs Frīdbergs 2 (1+1). Ļoti labs sniegums arī "Vindaiņu" vārtsargam Laurim Zilēvičam, kuram divas rezultatīvas piespēles.

Dienas pēdējā spēlē arī tikās divas A grupas komandas – FK "Līvāni" un FK "Valmiera". Spēli veiksmīgāk iesāk Valmieras florbolisti, kad līdz tukšiem vārtiem izspēlē Ints Vilks ar Jurģi Pakalnu, otrajam gūstot vārtus (1:0). Tad divu minūšu noraidījumu par turēšanu izpelnījās jau pieminētais Pakalns, un šādu kļūdu nepiedeva FK "Līvāni" – no stūra precīzi meta Atis Stepāns (1:1). Pusminūti pirms puslaika beigām vadībā jau izvirzījījās līvānieši - 2:1. Taču vienu sekundi pirms puslaika beigām valmieriešiem izdevās panākt izlīdzinājumu – no centra metienu izdarīja Ričards Broks, un bumbiņa, trāpot pa aizsarga kāju, atrada ceļu vārtos. Rezultāts pēc pirmā puslaika - 2:2. Otrā puslaika sākumā FK "Līvāni" izdevās izvirzīties vadībā, kad pretuzbrukumu izgājienā viens pret vārtsargu realizēja Einārs Ločmelis (3:2). Spēles 27. minūtē vārtsarga atsisto bumbiņu jau tukšos vārtos iebakstīja Reinis Mirkšs, nodrošinot +2 FK "Līvāni" komandai. Vienus vārtus FK "Valmiera" izdevās atspēlēt spēles 36. minūtē, kad tālu vārtsarga piespēli izmantoja Kaspars Janēvičs – 3:4. Valmieriešiem izdevās arī izlīdzināt spēles rezultātu, kad bija vēl jāspēlē nepilna minūte līdz spēles beigām. Turpmākajā laikā nevienai komandai vairs neizdevās gūt vārtus, un sekoja pēcspēles metienu sērija. FK "Līvāni" izdevās realizēt divus no trim bullīšiem, uz ko FK "Valmiera" atbildēja tikai ar vienu, līdz ar to līvānieši varēja svinēt uzvaru ar 5:4. Uzvarētājiem 3 (1+2) punkti Atim Stepānam, bet zaudētājiem Intam Vilkam 2 (1+1) punkti.

Izmantotie resursi:
Vidzemes vasaras līga - Sākums