Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Agris Stukāns: "Sportists neesmu, esmu sporta funkcionārs"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Agris Stukāns: "Sportists neesmu, esmu sporta funkcionārs"
Ogrēnietis Agris Stukāns pasaules čempionātā florbolā Helsinkos. Foto: Ritvars Raits

Ogrēnietis Agris Stukāns nav sportists, bet viņu spēļu laikā var redzēt pie florbola komandas "Ogres Vilki" soliņa kā pārstāvi, daudzos citos sporta pasākumos Agris iejūtas līdzjutēja lomā. Sports nav iedomājams ne tikai bez sportistiem, bet arī bez sporta funkcionāriem un faniem, tāpēc šī saruna būs ar sporta cilvēku Agri Stukānu.

- Agri, kāda ir tava saistība ar sportu, jo sportists Tu laikam neesi bijis?

- Varu teikt, ka sportists es neesmu, esmu tikai sporta funkcionārs. Vēl precīzāk – esmu sporta līdzjutējs, kurš uzņēmies arī funkcionāra pienākumus. Sports man patīk, bet pats ar to tā īsti nodarbojies neesmu. Jaunībā kaut kādi mēģinājumi bija, bet nevar teikt, ka nopietni. Visvairāk patrenēties iznāca badmintonā, man patīk arī riteņbraukšana.

- Stukānu ģimene Ogrē ir ienācēji. Kā jūs kļuvāt par ogrēniešiem?

- Esmu dzimis rīdzinieks, bet kopā ar sievu Anitu par ogrēniešiem kļuvām pirms tieši 17 gadiem, kad piedzima mūsu vecākais dēls Kārlis. Sākumā doma bija, ka Ogrē padzīvosim tikai kādu laiku. Tagad uzskatām sevi par ogrēniešiem, esam Ogres patrioti.

- Un kā tu nonāci līdz tam, ka vari sevi saukt par sporta funkcionāru?

- Tas saistīts ar bērniem. Dēls Kārlis sāka nodarboties ar florbolu, turklāt bija redzams, ka šis sporta veids viņam padodas. Mana galvenā ideja bija tā, lai jaunajiem florbolistiem, kad viņi sasniedz pusaudžu vecumu, būtu kur attīstīties. Tobrīd komanda "Ogres Vilki" spēlēja Virslīgā, bet bez īpašiem panākumiem. Mans redzējums bija, ka jāsakārto šīs komandas sistēma, lai būtu kaut kāds budžets, lai spēlētājiem būtu skaidrs, ko viņiem dos klubs, ko kluba vadība sagaida no spēlētājiem. Es kļuvu par komandas pārstāvi. Esmu pazīstams ar Latvijas Florbola savienības prezidentu Ilvi Pētersonu, kurš bija ieinteresēts, lai Ogrē attīstītos florbols. Viņš mani saveda kopā ar florbola speciālistu Juriju Fedulovu, kurš mums daudz ko iemācīja, kā notiek citos klubos. Tā sāku strādāt pie florbola saimniecības sakārtošanas, mūsu uzdevums bija, lai florbols kļūtu par vismaz trešo populārāko sporta veidu Ogrē.

- Zinu, ka esi arī Ogres novada Sporta attīstības konsultatīvajā komisijā.

- Darbam komisijā mani ieteica jauno florbolistu vecāki, lai es tur pārstāvētu florbola intereses.

- Daudzās sacensībās Tu esi redzams līdzjutēju rindās?

- Jā, par florbolu interesējos visos līmeņos, fanoju par Ogres, Lielvārdes un Kocēnu komandām. Vēl sekoju līdz hokeja un basketbola čempionātiem, kā arī vieglatlētikas sacensībām, kurās startē mani bērni.

Izmantotie resursi:
ovv.lv