Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Old Crabs" – Vidzemes Vasaras līgas čempioni

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Old Crabs" – Vidzemes Vasaras līgas čempioni
"Old Crabs" - Vidzemes Vasaras līgas A grupas čempioni
Foto: vvl.lv

24. augustā Vidzemes Vasaras līgas florbola turnīrā tika izspēlētas trīs spēles. Taču, atšķirībā no citām reizēm, šoreiz mači notika zem jumta - Vidzemes Olimpiskā centra florbola laukumā. Tas gan netraucēja komandai "Old Crabs" kļūt par A grupas čempioniem.

Kā pirmie laukumā devās "Melnie" un "Old Crabs", kuri izspēlēja Valmieras Pašvaldības kausa pirmo pusfināla spēli. Pirmie vadībā izvirzījās "Melnie", kad pēc Janeka Lužinska piespēles bumbiņu vārtos raidīja Roberts Mačulāns – 1:0. Jānim Bagātam vajadzēja vien 30 sekundes, lai rezultātu līdzsvarotu (1:1). Devītajā minūtē ar metienu no vārtu priekšas "Old Crabs" vadībā izvirzīja Mārtiņš Jēkabsons (2:1). Pēc pusminūtes trešos vārtus "Old Crabs" guva Ivars Jēkabsons - 3:1. Taču pēc pusotras minūtes tablo vēstīja jau 3:3 - "Melno" komandas labā vārtus guva Janeks Lužinskis un Ritvars Bērziņš. Spēles turpinājumā sīva spēkošanās izpalika, jo pieredzējušākie "Old Crabs" ņēma virsroku. 14. minūtē Jāņa Bagāta diagonālo piespēli vārtu guvumā pārvērta Guntis Bergs, bet puslaika izskaņā divi J.Bagāta un vieni M.Jēkabsona gūtie vārti izvirzīja "Old Crabs" drošā vadībā - 7:3. Otrajā puslaikā "Melnie" sāka spēlēt individuālāk, ka nenesa augļus, jo ar skaistu komandas spēli "Old Crabs" guva vienus vārtus pēc otriem. Spēles 30. minūtē pēc skaistiem Uģa Ulmaņa gūtajiem vārtiem tablo jau vēstīja graujošo 12:3, "Old Crabs" labā. 32. minūtē Ivars Jēkabsons atrada kreisajā malā nepiesegtu Gunti Bergu, kurš nekavējoties raidīja bumbiņu vārtos. Pēc divām minūtēm pēc soda izspēles Ivars Jēkabsons panāca 14:3. Pēc reida gar laukuma labo malu Mārtiņš Jēkabsons guva 15. vārtus savas komandas labā, bet punktu spēlei pielika Gunta Berga vārti, metot vārtu tuvajā stūrī. Spēles beigu rezultāts - 16:3, "Old Crabs" labā. Rezultatīvākie "Old Crabs" sastāvā Ivars Jēkabsons – 8 (4+4) un Jānis Bagāts 8 (3+5). "Melno" komandā rezultatīvākie bija Roberts Mačulāns un Janeks Lužinskis, abiem pa 2 (1+1) punktiem.
Sērijā rezultāts 1:0, "Old Crabs" labā.

Dienas otrā spēle arī bija Valmieras Pašvaldības kausa izcīņas mačs starp FK "Valmiera" un FK "Līvāni". Abas komandas pirmo kārtu bija pārvarējušas divās spēlēs. Ļoti veiksmīgi spēli uzsāka "Līvānu" komanda, kas jau mača 39. sekundē atklāja rezultātu pēc Mārča Bērziņa tālmetiena – 1:0. Spēles 4. minūtē "Valmierai" izdevās panākt neizšķirtu, kad, atsitoties bumbai pret gala bortu, ar atkārtotu sitienu bumbu vārtos raidīja Gatis Liepiņš (1:1). Pēc divām minūtēm FK "Valmiera" jau izvirzījās vadībā – no soda izspēles ar tālsitienu bumbu vārtos raidīja Ivars Laktiņš – 2:1. Taču pēc neilga brīža FK "Līvāni" panāca neizšķirtu – 2:2. Trīs minūtes pirms puslaika beigām Ivars Laktiņš, iznākot no aizvārtes, pārspēja "Līvānu" vārtsargu – 3:2. Jau pēc pusminūtes vēl vienus vārtus gūst valmierieši, panākot jau 4:2 savā labā. Ar šādu rezultātu arī beidzās pirmais puslaiks. Arī spēles otro puslaiku veiksmīgāk turpināja "Valmiera" ar Ivara Laktiņa vārtu guvumu – izlīdis no stūra, viņš apspēlēja vārtsargu un raidīja bumbu jau tukšajos vārtos – 5:2. Drīz pēc tam "Līvāniem" izdevās atspēlēt vienus vārtus –tuvajā augšējā vārtu stūrī bumbiņu trāpīja Atis Stepāns (3:5). Vēl pēc divām minūtēm "Līvāniem" izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam - pēc Mārtiņa Gaiļa metiena rezultāts kļuva vairs tikai 4:5, FK "Valmiera" labā. Taču tad pamodās "Valmieras" spēlētājs Ints Vilks, īsā laikā gūstot divus vārtu un atjaunojot +3 Valmieras komandai – 7:4. Nepilnas septiņas minūtes pirms spēles beigām pēc sitiena no laukuma centra vienus vārtus atspēlēja "Līvānu" spēlētājs Atis Stepāns (5:7). Lai arī "Līvāniem" bija daudzas labas iespējas gūt vēl vārtus, taču tas viņiem neizdevās, un spēle beidzās ar rezultātu 7:5, FK "Valmiera" labā. Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Ivars Laktiņš ar 3 (3+0) punktiem un Ints Vilks ar 3 (2+1) punktiem. Zaudētājiem pa diviem vārtiem Atim Stepānam un Mārtiņam Gailim. Sērijā rezultāts 1:0, Valmieras komandas labā.

Dienas pēdējā spēle bija Vidzemes Vasaras līgas A grupas trešais finālmačs starp FK "Līvāni" un "Old Crabs". Sērijā rezultāts bija jau 2:0, "Old Crabs" labā (abās iepriekšējās spēles beidzās ar 5:3). Arī šo maču veiksmīgāk iesāka tieši viņi – jau mača 5. sekundē pēc pāris ātrām piespēlēm vārtus guva Mārtiņš Jēkabsons. Taču arī FK "Līvāni" ātri atbildēja – Atis Stepāns guva vārtus mača pirmajā minūtē – 1:1. Spēles 5. minūtē vadībā jau izvirzījās "Līvāni", kad ar tālmetienu vārtsargu pārspēja Mārcis Bērziņš – 2:1. Puslaika vidusdaļā vadību atkal pārņēma "Old Crabs". Pēc diviem identiskiem Mārtiņa Jēkabsona gūtiem vārtiem īsā laikā rezultāts kļuva 3:2. Vēl pēc brīža jau tukšos vārtos meta "Old Crabs" spēlētājs Anrijs Vazdiķis (4:2). Divarpus minūtes pirms puslaika beigām vēl vienus vārtus guva "Old Crabs" – saņēmis piespēli aiz vārtiem, no aizvārtes bumbiņu ieāķeja Ivars Jēkabsons – 5:2. Taču tas šajā puslaikā vēl nebija viss, jo pēdējā minūtē vēl divus vārtus guva "Old Crabs" un lielā mērā jau izšķīra spēles likteni – 7:2 pēc pirmā puslaika. Spēles otro cēlienu veiksmīgāk iesāk FK "Līvāni". Vispirms pēc piespēles no aizvārtes, no vārtu priekšas precīzs bija Mārtiņš Larinovs (3:7), bet pēc tam pēc skrējiena gar bortu precīzi vārtu tālajā augšējā stūrī meta Toms Kirmužs - 4:7. Trīs minūtes pirms spēles beigām savus ceturtos vārtus spēlē guva Mārtiņš Jēkabsons, atjaunojot diezgan drošo +4 – 8:4, "Old Crabs" labā. Vēl mača pēdējā sekundē vienus vārtus guva Anrijs Vazdiķis, uzstādot mača galarezultātu - 9:4. Līdz ar to "Old Crabs" ir uzvarējuši arī sērijā un kļuvuši par čempioniem Vidzemes vasaras līgas A grupā. Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Ivars Jēkabsons ar 7 (2+5) punktiem un Mārtiņš Jēkabsons ar 4 (4+0) punktiem.

Nākamās spēles paredzētas 25. augustā un arī notiks Vidzemes Olimpiskā centra florbola laukumā:

18:00VPKOld CrabsMelnie(sērijā 1:0)
19:00VPKFK ValmieraFK Līvāni(sērijā 1:0)
20:00B finālsMelnieLino.lv(sērijā 1:0)

Izmantotie resursi:
vvl.lv