Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Valmierā uzvar "Dimanti" un "VV-Blice"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Valmierā uzvar "Dimanti" un "VV-Blice"
Foto: vvl.lv

14. augustā tika aizvadītas kārtējās florbola spēles Vidzemes vasaras līgā un Valmieras pašvaldības kausā. "Dimanti" pat divas reizes pārspēja "Vindaiņus", bet FK "Līvāni" pieveica "VV-Blici".

Pirmajā spēlē norisinājās C grupas pusfināls starp komandām "Vindaiņi" un "Dimanti". Pirmajā sērijas spēlē "Vindaiņi" parūpējās par tādu nelielu pārsteigumu un pārspēja C grupas regulārā turnīra uzvarētājus "Dimantus" ar 4:3, sērijā - 1:0, par labu "Vindaiņiem". Sērijas otrās spēles rezultātu atklāja "Dimanti" – puslaika vidusdaļā precīzs bija Uvis Veikšāns (1:0). Pēc četrām minūtēm izlīdzinājumu izdevās panākt Jānim Kalpakam pēc Oskara Niezera piespēles – 1:1. Taču Dimanti ātri vien atkal pārņēma vadību spēlē. Divas minūtes pirms puslaika beigām Dāgs Rozenbahs panāca jau +2 "Dimantiem". Rezultāts pēc pirmā puslaika - 3:1. Arī otrā puslaika sākumā nevienai no komandām kādu laiku neizdevās gūt vārtus, līdz beidzot puslaika 12. minūtē vārtus guva "Vindaiņu" spēlētājs Artūrs Poddujevs – 3:2, "Dimantu" labā. Sešas minūtes pirms spēles beigām noraidījumu saņēma "Vindaiņu" spēlētājs Ralfs Rutkovskis. Vairākumu "Dimantiem" neizdevās realizēt, taču neilgi pēc tā beigām vārtus viņi tomēr guva – precīzs bija Rinalds Ansons. Rezultāts 4:2, kad jāspēlē vēl nedaudz vairāk kā trīs minūtes. Divarpus minūtes pirms spēles beigām bumbiņu savos vārtos raidīja "Dimanti" – 4:3. Kad vēl bija jāspēlē vien 18 sekundes, "Vindaiņiem" izdevās izraut neizšķirtu (4:4). Sekoja pēcspēles metieni. Pēc diviem mēģinājumiem rezultāts bija 1:1, bet izšķirošo bullīti izdevās realizēt "Dimantu" spēlētājam Dāgam Rozenbaham ar metienu vārtu augšējā stūrī. 5:4 - "Dimanti" uzvarēja un izlīdzināja rezultātu sērijā – 1:1. Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Dāgs Rozenbahs ar 3 (2+1) punktiem un Rinalds Ansons ar 2 (1+1) punktiem.

Otrajā spēlē "VV-Blice" un FK "Līvāni" krustoja nūjas, lai cīnītos Pašvaldības kausā. Sērijā rezultāts 1:0, FK "Līvāni" labā. Interesanti tas, ka "VV-Blice" uz šo spēli ieradās vien četru laukuma spēlētāju un viena vārtsarga sastāvā. Taču tas viņiem neliedza jau trešajā minūtē izvirzīties vadībā. Matīss Salmiņš savā laukuma pusē pārtvēra piespēli un ātrā pretuzbrukumā raidīja bumbiņu vārtu devītniekā. Devītajā minūtē vispirms Mārtiņš Kājiņš guva otros vārtus "VV-Blice" komandai, bet pēc 30 sekundēm Mārtiņš Auziņš jau panāca 3:0. Turpinājumā FK "Līvāni" nodemonstrēja, ka arī viņi māk gūt vārtus, un triju minūšu laikā rezultātu izlīdzināja (3:3). Precīzi bija Einārs Ločmels, Reinis Mirkšs un Kaspars Antons. Pēc minūtes Matīss Salmiņš vēlreiz izvirzīja vadībā "VV-Blici", raidot bumbiņu vārtos ar nūjas neērto pusi – 4:3. Spēles turpinājumā "VV-Blices" florbolisti spēlēja ļoti lēnu florbolu, jo nogurums darīja savu. To izmantoja FK "Līvāni". Vispirms Kaspars Ločmelis izlīdzināja rezultātu, bet divas minūtes līdz puslaika beigām Reinis Mirkšs izvirzīja vadībā FK "Līvāni" komandu. Pēc pirmā puslaika 5:4, FK "Līvāni" labā. Otrais puslaiks iesākās līdzīgi kā pirmajā komandu tikšanās reizē. Arī šoreiz ātrus vārtus guva Reinis Mirkšs. Piektajā minūtē pēc stūra izspēles Mārtiņš Beķeris panāca 5:6. Spēles turpinājumā notikumus laukumā pilnībā diktēja FK "Līvāni". Desmitajā minūtē Kaspars Antons guva septītos vārtus FK "Līvāni" labā, bet 13. minūtē ar 30 sekunžu intervālu divus vārtus guva Reinis Mirkšs un rezultāts jau 9:5. "VV-Blicei" arī bija labi vārtu gūšanas momenti, bet pietrūka veiksmes. 17. minūtē noraidīts tika FK Līvāni florbolists Einārs Ločmels, bet vairākumu "VV-Blices" florbolisti nespēja realizēt. Pusotru minūti līdz spēles beigām Jānis Vidzis guva vēl vienus vārtus, bet līdz ar beigu signālu gala rezultātu uzstādīja Einārs Ločmels. Spēles beigu rezultāts 11:5, FK "Līvāni" labā. Lielisku spēli aizvadīja FK "Līvāni" spēlētājs Reinis Mirkšs, kuram 5 vārti un 4 piespēles. "VV-Blice" komandā rezultatīvākie Matīss Salmiņš – 2 (2+0), un Mārtiņš Kājiņš – 3 (1+2) punkti. Līdz ar to "VV-Blicei" cīņa par pašvaldības kausu ir beigusies, bet FK "Līvāniem" būs jātiekas ar "Lino.lv" un FK "Valmiera" pāra uzvarētāju.

Savukārt dienas noslēgumā norisinājās C grupas pusfināla izšķirošā spēle starp "Vindaiņiem" un "Dimantiem". Komandas tajā vakarā jau vienreiz bija tikušās laukumā, taču šoreiz spēles likme daudz augstāka, jo uzvarētājs iekļuva C grupas finālā. Izšķirošo spēli ļoti veiksmīgi iesāka "Dimanti" – vispirms jau 40 sekundē rezultātu atklāja Rinalds Ansons, bet jau pēc trim sekundēm to dubultoja Roberts Pūpols – 2:0. Vienus vārtus "Vindaiņiem" izdevās atspēlēt pēc Artūra Poddujeva metiena (1:2). "Vindaiņu" prieki nebija ilgi, jo jau pēc 16 sekundēm +2 Dimantiem atjaunoja Dāgs Rozenbahs (3:1). Nedaudz vairāk kā minūti pirms puslaika beigām ceturtos vārtus "Dimantu" labā guva Mārtiņš Broks, bet 17 sekundes pirms puslaika izskaņas jau diezgan drošo 5:1 panāca Dāgs Rozenbahs. Otrā puslaika 8. minūtē vienus vārtus atspēlēja "Vindaiņu" spēlētājs Elvijs Beikmanis, bet jau pēc 30 sekundēm viņu līderis Oskars Niezers panāca savai komandai -2 – 3:5. Puslaika vidū "Vindaiņi" nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, taču "Dimanti" šo situāciju neizmantoja. Trīs minūtes pirms spēles beigām vēl vienus vārtus atspēlēja "Vindaiņi", panākot 4:5. Lai kā pēdējās minūtēs necentās "Vindaiņi", taču gūt vārtus viņiem neizdevās, un laimīgu uzvaru ar 5:4 varēja svinēt "Dimanti". Līdz ar to "Dimanti" iekļuva C grupas finālā, kurā būs jātiekas ar "Rubene ZPB" komandu, savukārt Vindaiņu komandai turnīrs ir beidzies. Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Rinalds Ansons ar 3 (1+2) punktiem un Dāgs Rozenbahs ar diviem vārtiem.

Izmantotie resursi:
vvl.lv