Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Dimantiem" divas uzvaras vienā vakarā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

17. jūlijā Vidzemes Vasaras līgas florbola turnīrā tika aizvadīti trīs mači, kad savā starpā tikās trīs C grupas komandas. Divas uzvaras izcīnīja "Dimanti", vienu – "Rubene ZPB".

Pirmajā spēlē tikās "Rubene ZPB" un C grupas līdere - "Dimanti". Uzvaras gadījumā rubenieši pat varētu noķert līderus, kas nozīmēja, ka cīņa būs par katru metru laukumā. Jau pašā mača sākumā "Rubene ZPB" bija iespēja izvirzīties vadībā, jo tika iegūts skaitliskais vairākums. Taču viņi nevis guva vārtus, bet ielaida, jo mazākumā precīzs bija "Dimantu" spēlētājs Ingars Priščepa. Vēlāk "Dimantiem" izdevās arī dubultot savu pārsvaru, taču "Rubene ZPB" ātri atspēlēja vienus vārtus 1:2. "Rubenei ZPB" bija iespēja vēlreiz uzspēlēt vairākumā, un šoreiz viņi šo iespēju garām nelaida, izlīdzinot rezultātu – 2:2. Ar šādu rezultātu tad arī beidzās pirmais puslaiks. Otrā puslaika sākumā "Dimantiem" izdevās izvirzīties vadībā, kad pēc vārtsarga piespēles precīzi meta Mārtiņš Broks (3:2). Pēc tam īsā laikā Ingaram Priščepam izdevās gūt vēl divus vārtus, panākot jau diezgan drošo 5:2, "Dimantu" labā. Lai arī kā "Rubene ZPB" necentās atspēlēties, taču bumbiņa negāja vārtos, un visas šaubas par uzvarētāju izkliedēja "Dimantu" sestie vārti divas minūtes pirms spēles beigām. "Dimantiem" mača izskaņā izdevās gūt vēl vienus vārtus pašā, uzstādot gala rezultātu - 7:2, par labu "Dimantiem". Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Ingars Priščepa, kuram trīs vārti, bet zaudētājiem Arnim Priedem un Ringoldam Kalniņam abiem pa 2 (1+1) rezultativitātes punktiem.

Dienas otrajā spēlē tikās "Dimanti" un "Vindaiņi". Pirmie vadībā izvirzījās "Vindaiņi", kas jau pirmajā mača minūtē atklāja rezultātu. Taču viņi prieki nebija ilgi, jo jau pēc mazāk nekās minūtes rezultāts tika izlīdzināts – precīzs bija Mārtiņš Broks – 1:1. "Vindaiņiem" vēlreiz izdevās izvirzīties vadībā mača 7. minūtē – 2:1. Jau no paša mača sākuma noritēja abpusēji rupja spēle, un īsā laikā abas komandas kopā sapelnīja piecus noraidījumus. Labāk šādu situāciju izmantoja "Dimanti", izlīdzinot rezultātu – 2:2. Puslaika izskaņā "Dimanti" nopelnīja jau kārtējo noraidījumu, un šoreiz par to arī samaksāja, jo trīs sekundes pirms puslaika beigām Reinis Grīnvalds izvirzīja vadībā "Vindaiņus". Pēc pirmā puslaika rezultāts 3:2, par labu "Vindaiņiem". Līdzīgi kā pirmajā spēlē, arī šajā mačā "Dimanti" ļoti pārliecinoši iesāka otro puslaiku. Vispirms viņiem izdevās izlīdzināt rezultātu, pēc tam arī realizēt vairākumu un jau izvirzīties vadībā (4:3). "Vindaiņiem" nācās ņemt 30 sekunžu pārtraukumu, taču tas īsti nepalīdzēja, jo "Dimanti" turpināja gūt vienus vārtus pēc otriem, paši neielaižot ne vienus. Līdz mača beigām tika panākts jau 9:3, "Dimantu" labā. Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Ingars Priščepa ar 5 (3+2) punktiem, Sandis Zolmanis ar 5 (1+4) punktiem un Rinalds Ansons ar trīs vārtiem.

Dienas pēdējā mačā tikās "Vindaiņi" un "Rubene ZPB". Šajā duelī komandu izredzes varēja vērtēt līdzvērtīgi. Taču rubeniešiem jau ļoti ātri vien izdevās panākt divu vārtu pārsvaru. Tomēr Oskars Niezers vienus vārtus atspēlēja – 1:2. "Rubene ZPB" atkal atjaunoja +2, kad precīzi meta Kristers Briedis (3:1). Puslaika izskaņā C grupas rezultatīvākais spēlētājs Reinis Krūkliņš panāca jau diezgan pārliecinošo 4:1, "Rubene ZPB" labā. Šāds rezultāts tad arī bija pēc pirmā puslaika. "Vindaiņiem" ātri izdevās vienus vārtus atspēlēt, taču Rubenes komanda drīz vien atjaunoja +3. Tas lika "Vindaiņiem" prasīt 30 sekunžu pārtraukumu, jo līdz spēles beigām vairs bija palikušas desmit minūtes. Pēc pārtraukuma vārtus atkal guva "Rubene ZPB", kad otros golu spēlē iemeta Arnis Priede – 6:2. Tad īsā laikā "Vindaiņi" guva divus vārtus (4:6), un varbūt pavīdēja iespēja atspēlēties, jo bija jāspēlē vēl trīs minūtes. Taču pēdējā minūtē Arnis Priede noformēja sev hat-trick, un spēles uzvarētājs bija skaidrs. Spēles galarezultāts - 7:4, par labu "Rubene ZPB". Rezultatīvākie uzvarētāju rindās bija Arnis Priede ar 4 (3+1) punktiem un Ringolds Kalniņš ar 2 (1+1) punktiem, bet zaudētājiem divi vārti Oskaram Niezeram.

Nākamās spēles paredzētas 20. jūlijā, kad savā starpā tiksies:

18:30RubeneLino.lv
19:30FK Līvāni307.lv/Limbaži
20:30VV-BliceRubene

Izmantotie resursi:
vvl.lv: Vidzemes vasaras līga - Sākums