Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Valmieras meitenēm" uzvara Vidzemes Vasaras līgā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Valmieras meitenēm" uzvara Vidzemes Vasaras līgā
Foto: vvl.lv

10. augustā Vidzemes vasaras līgā florbolā tika aizvadītas trīs izslēgšanas spēles. C grupas finālā jau iekļuva "Rubene ZPB", savukārt "Valmieras meitenes" var apsveikt ar pirmo uzvaru turnīrā.

Kā pirmā notika C grupas pusfināla otrā spēle – "Rubene ZPB" pret "Rubene". Sērijā ar 1:0 vadībā bija "Rubene ZPB" un uzvaras gadījumā tā jau tiktu finālā. Tā kā "Rubenes" meitenēm nebija kur atkāpties, tieši viņas veiksmīgāk iesāka maču. Spēles 4.minūtē pēc Lindas Līces piespēles vārtus guva Edīte Bankava – 1:0. Pārsvaru izdevās noturēt nepilnas 10 minūtes, kad rezultātu līdzsvaroja Ringolds Kalniņš (1:1). Pēc minūtes jau atkal vadībā izvirzījās Rubenes komanda – šoreiz vārtu guva Linda Līce, bet precīzi asistēja Edīte Bankava. 2:1, "Rubenes" labā, saglabājās līdz puslaika beigām, kas nozīmēja, ka "Rubenei" bija vismaz jānotur šis minimālais pārsvars, lai paildzinātu sēriju un pacīnītos par vietu finālā. Taču otrā puslaika sākums rubenietēm neizdevās veiksmīgs. Vispirms Edgars Vilkaitis izlīdzināja spēles rezultātu, bet tad vadībā jau "Rubene ZPB" izvirzīja Ringolds Kalniņš – 3:2. "Rubenei" vēl bija veselas 14 minūtes, lai glābtu situāciju, taču vārtus gūt tā arī neizdevās. Spēles beigu rezultāts - 3:2, "Rubene ZPB" labā. Līdz ar to rezultāts sērijā 2:0, un "Rubene ZPB" iekļuva C grupas finālā, bet "Rubenei" būs jāspēlē mazajā finālā par 3. vietu. Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Ringolds Kalniņš, kuram divi vārti, bet zaudētājām pa 2 (1+1) punktiem Lindai Līcei un Edītei Bankavai.

Dienas otrais mačs bija A grupas otrā pusfinālspēle starp FK "Valmiera" un FK "Līvāni" komandām. Sērijā rezultāts bija 1:0, FK "Līvāni" labā. Mača sākumā norisinājās visai lēna spēle ar abpusēji bīstamiem metieniem, taču veiksmīgi darbojās abu komandu vārtsargi. Spēles rezultātu izdevās atklāt vien 19. minūtē, kad Valmieras komandas vārtsargs ar tālu piespēli uzbrukumā izvirzīja Kasparu Janēviču, kurš apspēlēja gan pretinieku aizsargu, gan arī vārtsargu. 1:0, valmieriešu labā, saglabājās līdz pat pirmā puslaika beigām, kas nozīmē interesantas nākamās 20 minūtes. Otrā puslaika sākumā Mārcis Mednis nopelnīja noraidījumu par nepareizu sitienu, taču Līvānu komanda šo iespēju neizmantoja. Pēc tam vairākumā varēja arī uzspēlēt Valmieras florbolisti, taču arī nesekmīgi. Spēles 30. minūtē rezultātu dubultoja FK "Valmiera", kad reidu pāri visam laukumam sekmīgi noslēdza Kristaps Nīgals – 2:0. Neilgi pēc tam vienus vārtus izdevās atspēlēt Tomam Kirmužam, kurš, neviena nepiesegts, no vārtu priekšas raidīja bumbu vārtos – 1:2. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām rezultātu jau izlīdzināja Atis Stepāns, un viss varēja sākties no jauna – 2:2. Pusotru minūti pirms spēles beigām Valmieras komanda izvirzījās vadībā, kad ar nūjas neērto pusi vārtsargu pārspēja Mārcis Mednis. Taču jau pēc pusminūtes Einārs Ločmelis atkal panāca neizšķirtu – 3:3. Pēdējā minūtē vārti vairs netika gūti, un nācās izpildīt pēcspēles metienus. Vienīgo metienu izdevās realizēt FK "Līvānu" spēlētājam Eināram Ločmelim, izcīnot savai komandai uzvaru ar 4:3. Līdz ar to sērijā rezultāts jau 2:0, FK "Līvāni" labā. Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Einārs Ločmelis, kuram 3 (2+1) rezultativitātes punkti.

Dienas pēdējā spēlē tikās C grupas komandas "Vindaiņi" un "Valmieras meitenes". Šī bija otrā C grupas ceturtdaļfināla spēle. Uzvaras gadījumā "Vindaiņi" kvalificētos pusfināla mačiem. 11. minūtē Indra Beķere vadībā izvirzīja meiteņu komandu un jau pēc minūtes Ilze Justamente dubultoja pārsvaru – 2:0. Zanei Krišjānei vajadzēja vien 30 sekundes, lai panāktu jau 3:0, "Valmieras meiteņu" labā. Taču "Vindaiņi" 16. minūtē pierādīja, ka arī spēj gūt vārtus. Precīzs metiens padevās Jānim Ezergailim (1:3). Divas minūtes līdz puslaika beigām trīs vārtus pārsvaru atjaunoja Luīze Biļinska, kura vārtus guva pēc vārtsardzes Liānas Aldiņas piespēles. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 4:1, "Valmieras meiteņu" labā. Otrā puslaika astotajā minūtē Ilze Justamente panāca jau drošu pārsvaru meiteņu komandai - 5:1. "Vindaiņi" uzreiz pēc ielaistajiem vārtiem pieprasīja pusminūtes pārtraukumu. Šķiet, ka nelielā apspriede nesa augļus, jo 35. minūtē "Vindaiņi" guva otros vārtus – 2:5. Laika vēl bija daudz, lai atspēlētos, taču "Vindaiņu" komandai pietrūka veiksme, lai gūtu vārtus. Sešas sekundes līdz spēles beigām trešos vārtus "Vindaiņu" labā guva Jānis Ezergailis. Spēle noslēdzās ar rezultātu 5:3. Rezultatīvākās uzvarētājām bija Ilze Justamente un Indra Beķere - abām pa 2 (1+1) punktiem. "Vindaiņu" komandās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Jānis Ezergailis. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts - 1:1. Interesanti ir arī tas, ka "Valmieras meitenēm" šī bija pirmā uzvara Vidzemes Vasaras līgas florbola turnīrā. Varbūt maisam gals ir vaļā?

Izmantotie resursi:
vvl.lv