Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Vidzemes Vasaras līgā sākušās izslēgšanas spēles

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vidzemes Vasaras līgā sākušās izslēgšanas spēles
Foto: vvl.lv

5. augustā tika aizvadītas pirmās trīs Vidzemes vasaras līgas florbola izslēgšanas spēles. Savas sērijas ar uzvarām uzsāka "Vindaiņi", "VV-Blice" un FK "Valmiera".

Pirmā spēlē bija C grupas vienīgais ceturdaļfināls, kurā tikās "Vindaiņi" un "Valmieras meitenes". Šajā duelī sērija ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām. Regulārajā turnīrā veiksmīgāk spēlēja "Vindaiņi", kuri uzvarēja abās savstarpējās spēlēs – 5:1 un 7:1. Savu favorītu statusu viņi apliecināja arī pirmajā izslēgšanas spēlē, jo jau pēc trim nospēlētām minūtēm rezultāts bija 2:0, "Vindaiņu" labā. Pēc divām minūtēm vienus vārtus izdevās atspēlēt "Valmieras meitenēm" – precīza bija Luīze Biļinska (1:2). Spēles 11. minūtē "Valmieras meitenēm" izdevās panākt arī neizšķirtu, kad pēc Ilzes Justamentes piespēles vārtus guva Indra Beķere – 2:2. Tad "Vindaiņi" guva trīs vārtus pēc kārtas, panākot 5:2 – divreiz precīzs bija Artūrs Poddujevs, bet vienreiz Oskars Niezers. Spēles 19. minūtē Luīze Biļinska guva savus otros vārtus spēlē un samazināja rezultāta starpību līdz -2 (3:5). Taču līdz ar puslaika beigu signālu, Oskars Niezers atkal atjaunoja +3 "Vindaiņiem" – pēc pirmā puslaika rezultāts 6:3, par labu "Vindaiņiem". Arī otro puslaiku veiksmīgāk uzsāka "Vindaiņi", ātri vien gūstot trīs bezatbildes vārtus un panākot 9:3, tādejādi pilnībā izkliedējot šaubas par spēles uzvarētāju. Divus vārtus guva Elvijs Beikmanis, bet pokeru jeb ceturtos vārtus spēlē guva Oskars Niezers. Mača beigās abas komandas vēl guva pa vieniem vārtiem, uzstādot mača galarezultātu - 10:4, par labu "Vindaiņiem". Rezultatīvākie "Vindaiņu" komandā šoreiz Elvijs Beikmanis ar 6 (4+2) punktiem, Oskars Niezers ar četriem vārtiem un Jānis Kalpaks ar četrām piespēlēm. Zaudētājām trīs vārti Luīzes Biļinskas kontā. Sērijā rezultāts 1:0, "Vindaiņu" labā.

Otrajā spēlē tikās B grupas komandas "VV-Blice" un "Melnie". Arī šajā grupā sērija noris līdz kādas komandas divām uzvarām. Atgādināsim, ka grupu spēļu posmā ar rezultātu 7:1 uzvaru svinēja "VV-Blice", taču šim rezultātam vairs nav nekādas nozīmes. Pirmie vadībā izvirzījās "VV-Blice" - spēlējot vairākumā, vārtus guva Mārtiņš Beķeris. Jau pēc minūtes Normunds Zēmelis no vārtu priekšās panāca izlīdzinājumu (1:1). 13. minūtē "VV-Blice" vēlreiz varēja spēlēt vairākumā. Arī šoreiz "VV-Blice" izmantoja vairākumu - pretuzbrukumā vārtus guva Matīss Salmiņš. Pēc minūtes vēl vienus vārtus iemeta "VV-Blice", kad Armands Valtiņš bija precīzs, sitot ar nūjas neērto pusi – 3:1. Pusotru minūti līdz puslaika beigām otros vārtus "Melno" labā guva Ritvars Bērziņš, kad viņš no patālas distances vārtus guva pēc velkošā metiena. Pēc pirmā puslaika rezultāts 3:2, "VV-Blice" labā. Otrajā puslaikā ātri vārtus guva "VV-Blice" - ar tālu metienu precīzs bija Mārtiņš Beķeris – 4:2. Pēc trim minūtēm jau 5:2 "VV-Blice" labā panāca Matīss Salmiņš. 26. minūtē "VV-Blice" guva sestos vārtus, kad no "Melno" aizsarga kājas bumbiņa atrada ceļu vārtos. 28. minūtē Mārtiņš Beķeris panāca drošo 7:2, "VV-Blice" labā. 29. minūtē vārtus guva "Melno" komandas spēlētājs Ritvars Klapars (3:7). Pēc neilga brīža abpusējo noraidījumu nopelnīja VV-Blice spēlētājs Armands Valtiņš un Melno spēlētājs Normunds Zēmelis. Pēc atgriešanās laukumā no noraidīto soliņa vārtus uzreiz guva Armands Valtiņš, 8:3. 33. minūtē mazākumā palika "VV-Blice", kad noraidīts tika komandas kapteinis Artis Leinišs. Spēlējot vairākumā, "Melnie" spēja gūt golu - vārtu priekšā aktīvi nospēlēja Normunds Zēmelis gūst vārtus (4:8). Laukumā turpināja dominēt dažādi asumi abu komandu izpildījumā, taču spēles gaitu tas nespēja lauzt. Pēdējo vārdu teica "VV-Blice", 38. minūtē Artis Leinišs guva devītos vārtus savas komandas labā, panākot 9:4. Ar šādu rezultātu noslēdzās spēle. Rezultatīvākie "VV-Blice" Mārtiņš Beķeris 5 (3+2) punkti. Matīsam Salmiņam 3 (2+1) punkti. "Melno" komandā Normundam Zēmelim 4 (3+1) punkti. Sērijas rezultāts 1:0, "VV-Blice" komandas labā.

Savukārt dienas pēdējā spēlē notika A grupas pirmā pusfināla spēle starp FK "Valmiera" un FK "Līvāni" komandām. Sērija ilgs līdz kādas komandas trim uzvarām. Regulārajā turnīrā komandas dalīja uzvaras uz pusēm – pirmajā spēlē pārāki bija FK "Valmiera" ar 6:5, bet otrajā spēlē bullīšos ar 5:4 uzvaru svinēja FK "Līvāni". Kaut arī regulārajā turnīrā abas spēles bija sīvas, tad šoreiz, jāsaka uzreiz, tāda spēkošanās izpalika. Kaut arī FK "Valmiera" pirmie izvirzījās vadībā pēc Inta Vilka precīza metiena vārtu tālajā augšējā stūrī, spēles turpinājums viņiem izvērtās pavisam neveiksmīgs. Tā vispirms no vārtu priekšas precīzs bija Mārtiņš Gailis, tad ar pagriezienu vārtus guva Atis Stepāns – 2:1. Pēc tam neveiksmīgi nospēlēja arī valmieriešu vārtsargs, pēc Mārtiņa Larinova metiena ielaizdams vārtus starp kājām (3:1). Spēles 17. minūtē vārtu priekšā neviena nepiesegts vēl vienu golu guva FK "Līvāni" spēlētājs Kaspars Antons, bet vēl pēc minūtes ātrajā pretuzbrukumā viens pret vienu vārtsargu apspēlē Atis Stepāns, un panāk jau ļoti drošo 5:1, par labu FK "Līvāni". Ar šādu rezultātu arī beidzās pirmais puslaiks. Valmieriešiem bija kaut kas jāmaina, lai lauztu spēles gaitu, taču jau otrā puslaika sākums atkal bija neveiksmīgs. Vispirms noraidījumu nopelnīja Ints Vilks, un pēc tam vairākumu realizēja Atis Stepāns – 6:1. Spēles 25. minūtē pa laukuma malu izlauzās Reinis Mirkšs un precīzi meta vārtu tuvajā apakšējā stūrī, panākot jau graujošo 7:1. Puslaika vidusdaļā vienus vārtus izdevās gūt arī FK "Valmiera", kad vārtsargu pārspēja Mārcis Mednis – 2:7. Pēc pāris minūtēm vēl vienus vārtus izdevās gūt FK "Līvāni", kad pretuzbrukumā no gaisa bumbiņu vārtos raidīja Kaspars Antons (8:2). Puslaika izskaņā Valmieras komandai bija iespēja divreiz uzspēlēt vairākumā, taču arī šīs izdevības palika neizmantotas. Spēles galarezultāts 8:2, par labu FK "Līvāni", kuri ir vadībā arī sērijā - 1:0. Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Atis Stepāns ar 4 (3+1) punktiem un Reinis Mirkšs ar 3 (1+2) punktiem. Zaudētājiem vārti un piespēle Intam Vilkam.

Izmantotie resursi:
vvl.lv