Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Vasaras līga florbolā atsākas ar sīvām cīņām

Vasaras līga florbolā atsākas ar sīvām cīņām
Rezultatīvākā spēlētāja Evelīna Garbare
Foto: Kristīne Tauriņa

Vakar, 29. jūnijā, tika aizvadītas pirmās spēles pēc garajām Jāņu brīvdienām. Vispirms dāmu konkurencē pie otrās uzvaras divās spēlēs tika „Rīgas Lauvas”, pieveicot „Bulldogs” ar 7:5, kā arī „Zebiekstes”, uzvarot „Karstgalves” ar minimālu rezultātu 7:6. Vakara pēdējā spēle tikās Vīriešu B1 grupas līdervienības „Ropaži” un „Saulkalne”, kuru cīņā ar 6:5 pārāki izrādījās saulkalnieši.

Pēc 11 dienu pārtraukuma atsākās florbola cīņas atpūtas centrā „Lido” Krastā ielā. Līdz šim Sieviešu kategorijā katra komanda bija aizvadījusi pa vienai spēlei. Kā izrādījās, arī vakar laukumu kā uzvarētājas pameta tās komandas, kuras bija pārākās arī pirmajās spēlēs. Attiecīgi vispirms lauvenes pieveica „Bulldogs” ar 7:5. Savukārt, „Zebiekstes" pārkoda „Karstgalves” ar 7:6, izcīnot minimālu uzvaru tāpat kā pirmajā kārtā pret „Bulldogs”.

Par rezultatīvāko spēlētāju dāmu konkurencē kļuvusi Evelīna Garbare (meiteņu U-19 izlases spēlētāja un sieviešu nacionālās izlases kandidāte) no lauvām, divās spēlēs seši gūti vārti un viena rezultatīva piespēle. Uz papēžiem min Līga Vancāne no „Bulldogs” ar sešiem punktiem (4+2), kā arī zebiekste Līga Adamane (Virslīgā spēlē „Latvijas Avīze/LU)” ar trim goliem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Vienīgajā vīriešu spēlē tikās B1 grupas līdervienības no Ropažiem un Saulkalnes. Abām komandām bija pa divām uzvarām divās spēlēs, taču, ja saulkalnieši bija izcīnījuši divas pārliecinošas uzvaras ar 11:6 un 15:2, tad ropažnieki bija pārāki vien ar 5:4 un 3:2.

Uzvaru tik ļoti vēlējās abas komandas, ka uzvaras kausi par labu „Saulkalne” nosvērās tikai spēles beigās, izcīnot laimīgu uzvaru ar 6:5. Tādējādi saulkalnieši izvirzījušies pirmajā vietā grupā, nobīdot ropažniekus uz otro pozīciju. Arī „Lido” nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, taču komanda pagaidām ir aizvadījusi tikai vienu spēli.

Šovakar divas spēles aizvadīs Vīriešu A grupas komanda „Ikšķile”, sacenšoties ar buldogiem no Ķekavas un „Kvinta Plus” vienību. Vīriešu B2 grupā tiksies abas līdervienības – „Lattelekom/Optimisti” un „Ādaži”.

Izmantotie resursi:
florbolazinas.lv: Vasaras līga