Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:278, Did:0, useCase: 3

Sieviešu 1. līgā dominē "Rīgas Lauvas"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sieviešu 1. līgā dominē "Rīgas Lauvas"
"Rīgas Lauvas"
Foto: floorball.lv

1. martā pēc divu nedēļu pārtraukuma atsāksies cīņas Latvijas Florbola čempionāta sieviešu 1. līgā, kuras regulārajā turnīrā komandām vēl jāaizvada no vienas lūdz trim spēlēm. Jau labu laiku iepriekš regulārā turnīra uzvarētāju godu sev nodrošinājušas "Rīgas Lauvu" florbolistes, bet uz pēdējām divām vietām izslēgšanas spēļu turnīrā pretendē trīs komandas.

"Rīgas Lauvas" jau aizvadījušas 15 spēles, kurās pazaudējušas tikai četrus punktu. Tos rīdziniecēm spēja atņemt LiepU florbolistes, kuras līgas favorītēm savā laukumā piekāpās tikai papildlaikā – 3:4, kā arī "Irlava/Tukums", kas savā laukumā uzvarēja "Rīgas Lauvas" ar 4:2. Ļoti tuvu 2. vietai regulārajā turnīrā ir Kocēnu "Rubene-1", kam 14 spēlēs 21 punkts. Uz 3. un 4. vietu, kas arī dos tiesības spēlēt pusfinālā, kandidē trīs komandas: LiepU un "Krustpils", kurām pa 15 punktiem, kā arī "Irlava/Tukums", kam 14 punktu. Šobrīd labākās izredzes ir liepājniecēm, kurām vēl jāaizvada trīs spēles, tostarp divas ar tiešajām konkurentēm.

1. līgas rezultatīvākās spēlētājas gods pašlaik pieder "Krustpils" uzbrukuma līderei Initai Voitiņai, kura guvusi 37 (26+11) punktus. Tikai par vienu punktu atpaliek Monika Džigure (Rīgas Lauvas) – 36 (29+7) punkti. 3.vietā ar 28 (18+10) punktiem vēl viena "Rīgas Lauvu" pārstāve – Linda Dadajeva.

Starp līgas vārtsardzēm vislabāk veicies Kristīnei Kirilovai (Rīgas lauvas), kura atvairījusi 89.06 % pretinieču metienu. Irlavniece Dana Gulbe tikusi galā ar 87.04 %, bet kocēniete Sintija Bāliņa – ar 85.40 % metienu.

Spēļu kalendārs: ŠEIT

Izmantotie resursi:
floorball.lv