Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:278, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" saglabā līderpozīcijas, konkurentes min uz papēžiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekrings" saglabā līderpozīcijas, konkurentes min uz papēžiem
Cēsu "Lekrings" saglabā līderpozīcijas
Foto: FK Lekrings

Latvijas florbola čempionātā sieviešu 1.līgā galvgalī joprojām atrodas Cēsu "Lekrings", kas alkst izcīnīt pirmās medaļas pēc komandas atjaunošanas. Taču tuvākās sekotājas "Sala" un "Rubene-1" ir turpat netālu un gatavas izmantot jebkuru cēsnieču neveiksmju brīdi.

Kopš iepriekšējā apskata pārliecinoši turpinājušas spēlēt Cēsu "Lekrings" florbolistes, kas izcīnījušas uzvaras visās trijās aizvadītajās spēlēs, saglabājot līderpozīcijas turnīra tabulā. Cēsnieces savā laukumā rezultatīvā spēlē ar 13:7 pieveica "LiepU" komandu, kas vēl pērn spēlēja valsts stiprākajā florbola līgā, bet šosezon bez panākumiem sacenšas 1.līgas turnīrā. Turpinājumā cēsnieces aizvadīja divas spēles ar "Irlava/Tukums", vispirms savā laukumā tiekot pie 8:1 uzvaras, bet pretinieku laukumā panākumu izcīnot vien ar 5:2.

Pašlaik cēsnieces atrodas turnīra tabulas pirmajā vietā, septiņās spēlēs savācot 18 punktus. Taču tikai par vienas uzvaras tiesu atpaliek "Sala", kas pamanījusies piedzīvot nedaudz negaidītu 2:6 zaudējumu Irlavā pret vietējo komandu. Pārējos mačos izcīnītas uzvaras, tostarp Rīgā ar 22:4 saplosītas FK NND/RJTC florbolistes, izcīnot pārliecinošāko uzvaru šajā sezonā.

Par pirmo vietu cīņu turpina arī "Rubene-1", kas arī no cēsniecēm atpaliek vienas uzvaras tiesu, turklāt viņām viena nospēlēta spēle mazāk. Kocēnu komanda vienā no aizvadītajām cīņām pamanījās savā laukumā ar 5:8 zaudēt "Salai", kas neļauj tagad atrasties tabulas galvgalī.

Trīs augstāk nosauktās komandas var būt puslīdz drošas par spēlēšanu izslēgšanas turnīrā, bet ceturtās komandas liktenis visticamāk izšķirsies "Irlava/Tukums" un FK NND/RJTC komandu divcīņas, kuras pašlaik šķir trīs punkti. Pēdējā mēneša laikā abas komandas aizvadīja vienu savstarpējo cīņu, kurā kurzemnieces viesos bija pārākas ar 9:7.

Līdz gada beigām paredzēts nospēlēt vēl piecas cīņas, no kurām svarīgākā noteikti būs 26.novembrī, kad Jēkabpilī "Sala" uzņems Cēsu "Lekrings", sacenšoties par līderpozīcijām turnīra tabulā. Savukārt 17.decembrī Salas vidusskolā viesosies "Rubene-1".

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī atrodas divas cēsnieces – Klinta Mārtiņjēkaba ar 28 (18+10) un Paula Egle ar 26 (19+7) punktiem. Pēc ļoti rezultatīvā pēdējā mača viņām kā tuvākās sekotājas kļuvušas "Sala" uzbrucējas Linda Dadajeva ar 25 (14+11) un Rita Rancāne ar 21 (11+10) punktu. Turklāt abas Salas komandas florbolistes nospēlējušas pa piecām cīņām, kamēr cēsniecēm divi nospēlētie mači vairāk.

Starp vārtsardzēm pirmās divas vietas ieņem "Sala" komandas vārtsardzes – Kristīne Kirilova, kura savā vienīgajā cīņā nostāvējusi sausā, kā arī Laura Viktorija Lucāne, kura atvairījusi 85.71% pretinieču metienu, taču nospēlējusi vien nedaudz vairāk kā pusi no spēles laika. Starp vārtsardzēm, kuras spēlē regulāri, labākā ir cēsniece Klinta Kalniņa ar 84.76% atvairīto metienu. Viņai ar 84.18% seko vēl viena "Sala" vārtsardze Alise Lakija Širve.