Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:278, Did:0, useCase: 3

"Lekringam" neveiksme arī dāmu turnīrā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekringam" neveiksme arī dāmu turnīrā
Cēsu "Lekrings"
Foto: FK Lekrings

Kļuvis zināms, ka Latvijas sieviešu florbola čempionāta 1.līgas finālā sacentīsies "Rubene-1" un "Irlava/Tukums" komandas, kas pusfinālā tika galā attiecīgi ar "Salu" un "Lekringu".

Regulārajā sezonā par pārliecinošām uzvarētājām kļuva "Rubene-1" florbolistes, kas 20 mačos savāca 51 no 60 iespējamajiem punktiem. Astoņus punktus atpalika Cēsu "Lekrings" spēlētājas, kurām stabila otrā pozīcija. Trešajā vietā ar 34 punktiem ierindojās "Irlava/Tukums", bet punkts mazāk "Salas" spēlētājām. Ārpus izslēgšanas turnīra palika "LiepU", kurām vien 13 punkti un "FK NND/RJTC", kuras ar sešiem punktiem palika sestajā vietā.

Pusfinālā spraigāko cīņu paredzēja starp Cēsu un Irlavas komandām. Cīņas tiešām izrādījās spraigas, taču sērija noslēdzās jau pēc minimālā (trīs) spēļu duelēšanās. Pirmajā mačā Cēsīs pēc bezvārtu neizšķirta pirmajā periodā, otrās trešdaļas otrajā pusē viešņas guva trīs vārtus. Trešā perioda ievadā mājinieces divus vārtus atspēlēja, taču no 2:3 neveiksmes paglābties neizdevās. Dienu vēlāk abas komandas turpat Cēsīs tikās atkārtoti. Šoreiz viešņas vadībā izvirzījās jau otrajā minūtē, bet pēc diviem periodiem atkal bija panākušas 3:0 pārsvaru, ko trešajā periodā mājinieces spēja sadeldēt tikai par vieniem vārtiem. Pēc tam komandas pārcēlās uz Irlavu, kur sērijas trešajā spēlē "Irlava/Tukums" izcīnīja komfortablu 6:0 (2:0, 3:0, 1:0) uzvaru, visā sērijā triumfējot ar 3:0 un nedaudz negaidīti iekļuva turnīra finālā. Jāpiebilst, ka regulārajā sezonā cēsnieces bija apspēlējušas kurzemnieces trijās no četrām spēlēm, bet izslēgšanas turnīram nebija gatavas.

Otrā pusfinālā sacentās "Rubene-1" un "Sala". Abu šo komandu rindās laukumā devās vairākas virslīgas komandu spēlētājas, kuras arī bija vadošo lomu noteicējas. Pirmajā mačā savā laukumā "Rubene-1" neatstāja pretiniecēm nekādas cerības, uzvarot ar 14:4. Pāris dienas vēlāk "Sala" Kocēnos izcīnīja 5:3 uzvaru, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā. Trešā un ceturtā spēle tika aizvadītas Salaspilī un pirmajā no tām spēles vidū "sala" atradās vadībā ar 3:2, taču pārsvaru neprata nosargāt, piedzīvojot zaudējumu ar 4:6. Nākamajā mačā "Sala" vēl desmit minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 5:3, taču tad piecu minūšu sodu par bīstamu spēli nopelnīja Ieva Dimante un "Rubene-1" radušos situāciju izmantoja pilnībā, lielā vairākuma laikā divus vārtus gūstot Rebekai Laurei un Laurai Gaugerei. Uzvarētājām šajās spēlēs palīdzēja arī Edīte Bankava, bet rezultatīvākā bija Laura Gaugere. Savukārt "Salas" rindās ar hat-trick atzīmējās Anna Ankudinova.

Līdz ar to "Rubene-1" otro sezonu pēc kārtas spēlēs finālā. Pērn tajā viņas ar 9:8 pieveica tieši "FK NND/RJTC". Irlavas komanda, kas nodrošinājušas vismaz sudraba medaļas, pēdējo reizi 1.līgas finālā spēlēja 2012./13.gada sezonā, piedzīvojot zaudējumu pret FK "Ādaži".