Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:278, Did:0, useCase: 3

Inita Voitiņa: "Florbols sagādā prieku!"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Inita Voitiņa: "Florbols sagādā prieku!"
Inita Voitiņa
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Latvijas Florbola savienības (LFS) par Latvijas čempionāta 1. līgas "Sporta Punkts" mēneša labāko spēlētāju nosauktā komandas “Krustpils” uzbrucēja Inita Voitiņa uzsver, ka aktīva darbošanās florbolā kā spēlētājai, organizatorei un arī bērnu trenerei sagādā lielu prieku un papildus stimulu turpmākajai attīstībai.

Latvijas čempionātā 1. līgā sievietēm šosezon startēja piecas komandas, un tikai vienai nācās palikt ārpus izslēgšanas turnīra. Šādu likteni nevēlējās piedzīvot ne “Krustpils”, ne “Irlava/Tukums”. Abas šīs vienības 16 spēlēs sakrāja pa 16 punktiem, taču papildus rādītāji noteica to, ka augstāku vietu ieņems “Krustpils”. Pēdējā nepieciešamā punkta medības “Krustpilij” izvērtās par trilleri, jo regulārās sezonas pēdējā mačā ar LiepU visu varēja izšķirt viens precīzs metiens. Pamatlaiks beidzās ar “Krustpilij” tik vēlamo neizšķirtu (10:10), kas tai nodrošināja sešpadsmito punktu turnīra tabulā.

Pusfinālā “Krustpilij” pretī stājās regulārā čempionāta neapšaubāmā favorīte “Rīgas Lauvas”, kas šosezon bija guvusi 15 panākumus 16 mačos. 8. marta spēle Spuņģēnos izvērtās pretēji prognozēm, un “Krustpils” guva uzvaru ar 9:8. Mājinieču rindās Inita Voitiņa izcēlās ar četriem vārtu guvumiem.

“Šajā sezonā atlikušas tikai dažas izšķirošās spēles, tādēļ vairs nav nekāda pamatojuma taupīt spēkus. Ar šādu noskaņojumu arī devāmies laukumā šajā mačā pret “Rīgas lauvām”,” komentē “Krustpils” kapteine Inita Voitiņa. “Skaidrs, ka sērijas turpinājumā izbraukumā mums klāsies daudz grūtāk, taču cerības uz pozitīvu iznākumu palielina fakts, ka arī Ezerkrastu vidusskolā florbola laukums ir ievērojami mazāks par standartu. Uz lielajiem laukumiem mums pagaidām ir grūtāk spēlēt.”

Pusfināla sērijas turpinājumā, vakar vakarā, "Rīgas Lauvas" ar 6:1 revanšējās krustpilietēm. Izšķirošais mačs notiks svētdien, 23. martā, Ezerkrastu vidusskolas sporta zālē, Rīgā.

“Pārliecība par to, ka varam cīnīties ar “Rīgas lauvām” radās pēc decembra spēles viesos, kad zaudējām tikai ar 3:5. Kļuva skaidrs, ka ar šo komandu mēs varam cīnīties. Vēlreiz tikāmies februārī mūsu laukumā, taču vēlreiz līdzīgā cīņā piekāpāmies - 6:8. Prieks, ka pirmo panākumu pret rīdziniecēm guvām tieši tik svarīgā pusfināla mačā. Arī pēc šīs uzvaras nekādus konkrētus mērķus mēs neizvirzām, jo ar otro mēģinājumu esam iekļuvušas 1. līgas pusfinālā. Arī tas jau mums ir sasniegums, bet par medaļām domāsim nedaudz vēlāk. Pašreiz tikai ejam un cīnāmies, lai sasniegtu maksimāli iespējamo,” mērķus neatklāj Inita.

“Sporta punkts” mēneša labākās spēlētājas titulu Inita izpelnījās par sniegumu janvārī, palīdzot komandai gūt trīs uzvaras trijās spēlēs. Šajos mačos Voitiņa kopumā guva 13 rezultativitātes punktus. Arī pašreiz “Krustpils” florboliste pārliecinoši saglabā 1. līgas rezultatīvākās spēlētājas pozīciju – 49 punkti 17 spēlēs.

“Bez komandas palīdzības jau man nebūtu iespējams tikt pie šādas individuālās atzinības, jo es taču vienatnē piecas pretinieces nevarētu apspēlēt,” saka Voitiņa. ““Krustpils” vienība progresē, spēlētājas kļūst meistarīgākas. Prieks, ka sastāvu veido ne tikai Jēkabpils sportiskās meitenes, bet arī Aizkraukles, Pļaviņu pārstāves, kā arī uz Rīgu mācīties aizbraukušās spēlētājas. Šajā sezonā ar mūsu komandu darbojas “Krustpils” otrās līgas vīriešu vienības spēlētāji Artūrs Sproģis un Kaspars Bičolis, palīdzot gan fiziskās sagatavotības, gan taktikas jomā.”

Iespējams, ka kāda no komandām pēc tik laimīgas iekļūšanas pusfinālā nemaz īsti nespurotos pretī favorītēm, plānojot mačus par bronzas medaļām, taču šis nav “Krustpils” gadījums.

“Sezonas grūtākā spēle tika aizvadīta 9. martā, kad iekļūšanai izslēgšanas turnīrā cīņā ar LiepU mums bija nepieciešams vismaz viens punkts. To arī paveicām, jo liepājniecēm zaudējām tikai papildlaikā ar 10:11. Šim mačam tika iztērēti visi spēki, jo vēl vairākas dienas pēc tam treniņā bija grūti darboties ar pilnu atdevi. Arī šajā spēlē pret “Rīgas lauvām” akcentu likām uz spēlētājām, kuras šobrīd ir labākā sportiskā formā. Protams, arī šajā jomā ir vēl kur pielikt, taču kopumā esam konkurētspējīgas,” izvērtē Inita.

Krustpils florbola pierakstes vieta ir Spuņģēni, kas atrodas pāris kilometrus attālumā no Krustpils.

“Jēkabpilī pašreiz ir citas prioritātes, piemēram, basketbols, tādēļ esam spiesti visu florbola dzīvi veidot tieši Spuņģēnos, izmantojot Krustpils novada labvēlību. Tieši šo sporta zāli uzskatām par savu mājvietu. Veidojot jaunās zēnu grupas, potenciālajiem dalībniekiem jāņem vērā gatavība izvadāt bērnus uz treniņiem un spēlēm Spuņģēnos. Sākotnēji arī “Krustpils” komandas spēlētājām bija grūti pierast pie šāda režīma, taču pamazām viss ir sakārtots tā, lai meitenes tiktu uz florbolu Spuņģēnos,” sporta veida ikdienu atklāj Inita.

Pašreiz Latvijas čempionātā Krustpils ir pārstāvēta ar sieviešu vienību 1. līgā un ar vīriešu komandu 2. līgā. Pilsētas puišiem šī bija atgriešanās sezonas valsts čempionāta apritē, Latgales grupā ieņemot ceturto vietu piecu klubu konkurencē.

“Kopā ar “Krustpils” vīriešu komandas spēlētājiem arī nākamā mācību gada sākumā braukāsim pa tuvāko pagastu skolām, piedalīsimies sporta stundās ar florbola demonstrējumiem, lai ieinteresētu potenciālos florbolistus. Šovasar turpināsim tradīciju par četru posmu turnīra organizēšanu, kurā labprāt startē arī spēlētāji ar salīdzinoši mazām florbola iemaņām. 2013. gadā katrā no posmiem startēja desmit vienības, bet uz pēdējo jau nācās dažām atteikt. Arī šādi rodam papildinājumu komandām startam Latvijas čempionātā,” plānus ieskicē Inita.

Latvijas čempionāta 1. līgas pagājušās sezonas čempiones FK “Ādaži” šosezon debitēja Virslīgā, tiekot pie trijām uzvarām 20 spēlēs un ieņemot pēdējo, piekto vietu. Pašreiz šādas ambīcijas “Krustpils” vēl nelolo.

“Par Virslīgu varēsim domāt brīdī, kad būsim pārliecinātas – nevienai no sāncensēm nezaudēsim ar padsmit vārtu starpību. Vispirms mūsu komandai ir jāgūst pieredze, jānostabilizē sastāvs. Par “Krustpils” florbola nākotnes attīstību man šaubu nav, jo visas norises šajā sporta veidā man sagādā prieku. Ne tikai spēlēju florbolu, nodarbojos ar organizatoriskām lietām, bet arī vēl reizi nedēļā trenēju bērnus pamatskolā Kūkās. Mazo florbolistu darbotiesprieks iedvesmo arī mani. Iespējams, ka nākamajā sezonā arī “Krustpils” komandām izdosies piesaistīt kādu pieredzējušāko florbola speciālistu,” florbola progresa neizbēgamību Krustpilī apliecina Inita Voitiņa.

Ja “Krustpils” un “Rīgas lauvas” pusfināla sērijas trešo spēli aizvadīs 23. martā Rīgā, tad “Rubene-1” un “LiepU” cīņu turpinās šodien Kocēnos. Lai iekļūtu finālā, nepieciešams izcīnīt divas uzvaras.

Sporta Punkts

Intervēja:
Renārs Buivids
floorball.lv