Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Uzvaras "Rīgas lauvām" un "Valmierai"

Jānis Pārums

Uzvaras "Rīgas lauvām" un "Valmierai"
"Rīgas Lauvas"

Svētdien tika aizvadītas pirmās ceturtdaļfināla spēles sieviešu florbola čempionātā, kā arī vienīgā spēle par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt augstākajā līgā.

Valmiera - Līgatne 5:1

"Valmieras" un "Līgatnes" abas cīņas regulārajā čempionātā bija sīvas, ja neskaita "Valmieras" neierašanos uz vienu no spēlēm. Šajā spēlē laukumā saimniekoja Valmieras florbolistes. Pirmās trešdaļas vidū Luīze Biļinska izvirzīja mājinieces vadībā, bet sākoties 2. trešdaļai Zane Krišjāne rezultātu dubultoja. Arī pēdējā trešdaļā spēles raksturs īpaši nemainījās. "Valmiera" guva vārtus jau 6. sekundē. Kaut arī nedaudz vēlāk vienus vārtus spēja gūt arī "Līgatne" (Kristīne Grigorjeva), tas bija viss uz ko komanda bija spējīga šajā spēlē. Zanda Amoliņa un Luīze Biļinska līdz spēles beigām guva vēl pa vārtiem un beigās "Valmiera" svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 5:1.

Rīgas Lauvas/LSPA - Impro/Lielvārde 6:2

Šo komandu cīņā viss norisinājās bez pārsteigumiem. Pirmajā trešdaļā Aija Zelmene un Elīna Ivanova izvirzīja rīdzinieces vadībā, bet otrajā trešdaļā viss tik labi negāja. Komanda 20 minūšu laikā neguva vārtus, toties nopelnīja divus noraidījumus. Vienu no tiem izmantoja pretinieces, kad Elīnas Ivanovas prombūtni izmantoja Līga Akmeņkalne, gūstot pirmos vārtus "Impro/Lielvārdei". Toties pēdējā trešdaļā rīdziniecēm atgriezās vārtu gūšanas garša. 38. sekundē Diāna Isjomina palielināja mājinieču pārsvaru. Kaut arī Līga Cebule samazināja rezultātu līdz minimumam, tomēr Diāna Isjomina, Inta Ļaudupe un Gundega Immere nodrošināja uzvaru "Rīgas Lauvām/LSPA". Beigu rezultāts 6:2.

Talsi - Ulbroka 5:1

Spēlē par vienīgo ceļazīmi uz augstāko līgu nākamajā sezonā "Talsi" pārspēja "Ulbroku". Mājinieces diezgan pārliecinoši aizvadīja spēles pirmo daļu. 38. minūtē spēles rezultāts bija 5:0 "Talsu" labā. Kaut arī līdz otrās trešdaļas beigām "Ulbroka" guva vienus vārtus, tomēr pēdējā trešdaļā rezultātu izlīdzināt nespēja, vien samazināja rezultāta starpību. Gala rezultāts - 5:3 "Talsu" labā.

Izmantotie resursi:
florbolazinas.lv