Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Biļinskai atkal divi vārti, Trekše izrauj neizšķirtu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskai atkal divi vārti, Trekše izrauj neizšķirtu
Luīze Biļinksa (#3)
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Zviedrijas florbola Superlīgā ierasto rezultativitāti atguvusi Luīze Biļinska, bet Pēteris Trekše Somijā paglābis savu klubu no vēl viena zaudējuma. Tikmēr Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes klubs nespēj atgriezties pie uzvarām, bet Elizabetes Pavlovskas klubs regulāro sezonu noslēdzis augstajā otrajā vietā.

Biļinskai atkal divi vārti, komandai atkal neveiksme

No pēdējām trijām spēlēm Zviedrijas sieviešu florbola Superlīgā divās Luīze Biļinska atzīmējusies ar diviem vārtu guvumiem. Diemžēl abās viņas pārstāvētais “Karlstad IBF” piedzīvojis minimālu zaudējumu. Pēdējā no tām komanda savās mājās ar 2:3 (0:2, 2:1, 0:0) piedzīvoja zaudējumu pret “Warberg IC”. Pirmajā trešdaļā komanda ielaida divus vārtus, bet trešā perioda ievadā kapitulēja arī trešo reizi. Pēc tam Biļinska ar sešu minūšu intervālu tika pie diviem vārtu guvumiem, deficītu sadeldējot līdz minimumam. Otros vārtus latviete guva, realizējot skaitlisko vairākumu. Lai gan jāspēlē bija vēl teju puse no spēles pamatlaika, rezultāts vairs nemainījās un Karlštādes komanda piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas. Biļinska, kurai bija ļoti nerezultatīva sezonas pirmā puse, pašlaik 16 spēlēs atzīmējusies jau ar 7 (5+2) punktiem. Komandai gan sekmes ir gaužām bēdīgas, jo ar 12 punktiem 18 spēlēs vienība ieņem pirmspēdējo pozīciju tabulā. Tikpar punkti ir arī priekšā esošajam Jonkopings IK”, kurām par vienu nospēlētu maču vairāk. Pēdējā vietā esošais “IBK Lund Elite” savākušas 11 punktus, taču viņām divas spēles rezervē. Nākamā spēle “Karlstad IBF” vienībai paredzēta 14. februārī viesos ret tabulas līdervienību “Pixbo Wallenstam IBK”.

Trekše izrauj neizšķirtu, vēlāk sekmējot uzvaru

Somijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā pēdējās spēlēs smagi klājas Pētera Trekšes pārstāvētajam klubam. Kārtējā mačā viesos pret “Josba” pēc divām trešdaļām vienība atradās iedzinējos ar 1:5, taču mača noslēdzošajā nogrieznī prata lauzt cīņas gaitu, pēdējās setiņās minūtēs gūstot trīs vārtus un panākot 6:6. Pēdējos no tiem 31 sekundi pirms pamatlaika noslēguma ar metienu no tuvas distances guva tieši latviešu florbolists. Sekoja papildlaiks, kura trešajā minūtē pēc Trekšes piespēles kolēģis guva uzvaru nesošos vārtus – 7:6 (1:1, 0:4, 5:1, 1:0). Trekše spēlēja komandas otrajā maiņā, atzīmējoties ar 2 (1+1) rezultativitātes punktiem un pozitīvu (+2) lietderības koeficientu. Trīs kārtas pirms regulārās sezonas beigām “Koovee” ar 45 punktiem ieņem trešo vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no “Karhut”, bet tikai divus punktus esot priekšā “M-Team” un “SaiPa” komandām. Tieši ar šīm komandām “Koovee” arī aizvadīs divas nākamās spēles – 13. februārī mājās ar “M-Team”, bet dienu vēlāk viesos ar “SaiPa”. Pēdējā spēlē viesos jācīnās ar “AIF”.

Latvieši Čehijā debitē ar sauso zaudējumu

Uzreiz divi jaunie latviešu florbolisti debitējuši Čehijas florbola Superlīgā, dodoties laukumā “Hu-Fa Panthers Otrokovice” komandas sastāvā izbraukumā pret “FBC Liberec”. Kamēr Latvijas čempionāts ir apturēts Covid-19 dēļ, uz Čehijas Superlīgas pašlaik vājāko komandu devušies trīs “Oxdog Ulbroka” florbolisti – Valters Lapiņš, Rūdolfs Vilmanis un Reinis Rudzītis. Pirmie divi no viņiem jau paspēja debitēt pirmajā iespējamajā mačā. Viņu jaunā komanda gan viesos ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpās astotajā vietā esošajam “FBC Liberec”. Šī bija jau sestā neveiksme pēc kārtas “panterām”, kas nav ļāvis uzlabot istuāciju turnīra tabulā. Kopš komanda ir nomainījusi savu galveno treneri un amatā stājies Karels Topeks, vienībai ir uzlabojies sniegums aizsardzībā, taču pamatīgi klibo cīņa pie pretinieku vārtiem Jāpiezīmē, ka uzvarētāji vienus vārtus guva, spēlējot skaitliskajā vairākumā, bet otrus – realizējot soda metienu.

Valters Lapiņš laukumā bija uz trim nomaiņām, nospēlējot trīs minūtes un macu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Vilmanis bija pieteikts mačam, taču visu cīņu noraudzījās no rezervistu soliņa. Savukārt Reinis Rudzītis palika ārpus pieteikuma.

Pavlovskas klubs uzvar pēdējo spēli, taču paliek otrās

Somijas F-liiga sieviešu turnīra pēdējā spēļu kārtā savā starpā sacentās turnīra līderes “SB-Pro” un trešajā vietā esošais “SSRA” ar Elizabeti Pavlovsku sastāvā. Ņemot vērā, ka vicelīderes PSS paklupa spēlē pret “FBC Loisto”, Pavlovskas komanda varēja regulāro sezonu noslēgt pirmajā vietā – atlika uzvarēt vien “SB-Pro” komandu mača pamatlaikā. Spēle gan izvērtās ļoti smaga, jo SSRA praktiski visu maču bija iedzinēju pozīcijās, nereti ar divu vārtu deficītu. Tā arī sākās trešā trešdaļa (3:5), līdz kuras vidum gan izdevās panākt līdzsvaru. Turklāt minūti pirms pamatlaika beigām SSRA ieguva tiesības spēlēt vairākumā. Vienas spēlētājas pārsvaru izmantot neizdevās un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti. Papildlaikā SSRA izrāva uzvaru, taču ar to izrādījās par maz uzvarai regulārajā sezonā – 6:5 (2:4, 1:1, 2:0, 1:0). Abas komandas čempionātu noslēdza ar 41 punktu, taču labākas vārtu attiecības dēļ SB-Pro triumfēja regulārajā sezonā.Pavlovska regulārā čempionāta pēdējā mačā spēlēja komandas trešajā aizsargu pārī, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, spēli beidzot ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu.

Čempionāta turpinājumā SSRA būs neliels pārtraukums, jo divas vājākās A-divīzijas komandas aizvadīs izslēgšanas turnīra spēles ar labākajām B-divīzijas komandām, pēc tam cīņā iesaistoties arī čempionāta vadošajām komandām.

Ragovska un Orstes klubs nespēj atgūties

Sezonas pirmās puses patīkamākais pārsteigums Somijas F-liiga turnīrā bija Jāņa Ragovska un Rafa Orstes pārstāvētais LaSB, kas ilgāku laiku atradās čempionāta vadošo komandu kvartetā. Tuvojoties regulārās sezonas beigām, komandas sniegums ir krasi krities. Pēdējā mačā vienība savās mājās ar rezultātu 3:4 (1:1, 2:2, 0:1) piekāpās tabulas lejasgala vienībai OLS, tādējādi piedzīvojot jau sesto zaudējumu pēdējās septiņās spēlēs. Ragovskis spēlēja nomināli pirmajā maiņā, pie punktiem netiekot, taču cīņu pabeidza ar pozitīvu (+1) lietderību. Tikmēr Orste, kurš spēlēja trešajā maiņā, spēli beidza ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu.

Pēc šī zaudējuma LaSB atkāpušies no šķietami drošās piektās vietas turnīra tabulā. Aizvadītajās 23 spēlēs komanda iekrājusi 38 punktus, par punktu atpaliekot no “Happee”, kuriem par vienu nospēlētu cīņu mazāk. Aiz Lahti komandas piecu punktu attālumā ir SPV, kuriem viena spēle mazāk, bet “Indians”, kuri ir astotajā vietā, atpaliek par pieciem punktiem, nospēlējot divas cīņas mazāk. Lai pilnīgi droši pirmo reizi vēsturē iekļūtu izslēgšanas turnīrā, LaSB vienībai nepieciešami vēl divi punkti. Laba iespēja tos iegūt būs nākamajā mačā viesos pret pirmspēdējā pozīcijā esošo “JYMY’.