Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Latviešu esportistu mačā "FaZe" ar karrigan priekšgalā revanšējas "Liquid"

Rolands Eliņš

Latviešu esportistu mačā "FaZe" ar karrigan priekšgalā revanšējas "Liquid"
Fins karrigan Andersens. Foto: theMAKKU/HLTV

Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda kvalificējusies BLAST rudens sezonas finālturnīram, šovakar ar 2:0 C apakšgrupas finālā pārliecinoši pieveicot Mareka YEKINDAR pārstāvēto "Liquid".

"BLAST Premier Fall Groups 2023" sacensībās datorspēlē CS:GO šovakar tika aizvadīts C apakšgrupas fināls. Gūstot uzvaru tajā, "FaZe" parūpējās par savu iekļūšanu rudens finālturnīrā, taču cerības ceļazīmi uz finālturnīru iegūt jau šajā turnīrā nav zaudējusi arī "Liquid", kas sestdien aizvadīs izšķirošo maču. Tajā būs jāspēlē pret "Astralis" un "Complexity" dueļa uzvarētāju.

Ar uzvaru C apakšgrupā "FaZe" kļuva par vienu no trim komandām, kas jau kvalificējušās rudens finālturnīram, kā arī par to nopelnīta prēmija 27.5 tūkstošu dolāru apmērā.

Abas komandas bija tikušās jau pirms dažām dienām C grupas izspēles pirmajā pusē, un toreiz "Liquid" guva uzvaru ar 2:1, kas ļāva izlaist iepriekšējo kārtu. Šodien "FaZe" revanšējās ļoti pārliecinoši.

Ne tā pati veiksmīgāka spēle šoreiz bija Marekam "YEKINDAR" Gaļinskim, kurš to pabeidza ar statistiku 23-38 un reitingu 0.66, kas bija zemākais komandā. Spēle no rokas gan negāja teju nevienam vasaras pārtraukumā būtiski pārveidotās "Liquid" komandas spēlētajam, kuri bija guvuši uzvaras abās iepriekšējās spēlēs.

Arī Helvijam "broky" Saukantam bija sliktākā statistika savā "FaZe" komandā, tiesa, tā tik un tā bija cienījamā līmenī (30-26 un reitings 1.00). Taču īpaši izcēlās "FaZe" kapteinis dānis Fins "karrigan" Andersens, kurš sev neierastā stilā sakrāja +15 statistiku (43-28) un reitingu 1.40.

Spēles pirmajā kartē ("Overpass") "FaZe" dominēja un uzvarēja ar 16:7, turklāt daudzi raundi noslēdzās ļoti pārliecinoši par labu "FaZe". Pēc tam sekoja "Liquid" izvēlētā karte "Ancient", kur "YEKINDAR" komandai bijušas labas sekmes, taču šoreiz nekas īsti neizdevās. Pirmajā puslaikā tika zaudēts ar 6:9, bet visā kartē nācās piekāpties ar 11:16.

BLAST rudens finālturnīrs, kam "FaZe" kvalificējusies, norisināsies novembra beigās Kopenhāgenā. Tajā piedalīsies astoņas komandas, kas sadalīs balvu fondu 425 tūkstošu dolāru apmērā. Reizē ar "FaZe" jau šobrīd finālturnīram kvalificējušās arī Dānijas "Heroic" un Zviedrijas "Ninjas in Pyjamas" komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/236524...