Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

"FaZe" atspēlē mačpunktu un uzvar, "Liquid" iekļūst "Major" ceturtdaļfinālā

Rolands Eliņš

"FaZe" atspēlē mačpunktu un uzvar, "Liquid" iekļūst "Major" ceturtdaļfinālā
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO gada lielākajās sacensībās "Paris Major 2023" dalību turpina Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda, kas ar 2:1 pārspēja Kosovas "Bad News Eagles" un izvairījās no izstāšanās no turnīra. Savukārt Mareks YEKINDAR Gaļinskis un "Liquid" ar uzvaru 2:0 pār "Into the Breach" garantēja vietu ceturtdaļfinālā.

"FaZe" turnīra otro fāzi, tā saukto "Legends Stage", bija sākusi neveiksmīgi, zaudējot divās pirmajās spēlēs, kas nozīmēja, ka katrs nākamais būs zaudējums. Vakardien izdevās izvairīties no izstāšanās, apspēlējot Polijas "9INE" komandu, bet šodien pretim stājās "Bad News Eagles", komanda, kas pasaules rangā izlikta krietni zemāk, bet jau iepriekš svarīgās spēlēs pratusi pieveikt "FaZe".

Kosovas komanda to gandrīz paveica arī šodien. "Bad News Eagles" dominēja pirmajā kartē "Overpass", kur pirmajā puslaikā uzvarēja ar 12:3 un pēc tam ātri pielika kartei punktu ar 16:3. Trīs "FaZe" spēlētāji, neskaitot latvieti "broky" un igauni "ropz", karti pabeidza ar tikai sešiem fragiem...

Otrajā kartē "Mirage" jau bija konkurētspējīga cīņa, kurā "FaZe" ar "broky" un "ropz" priekšgalā jau darbojās krietni sekmīgāk un ieguva vadība 14:10. Taču tad CT pusē radās problēmas ar pretinieku apturēšanu un "Bad News Eagles" uzvarēja piecos raundos pēc kārtas, nonākot viena raunda attālumā līdz uzvarai.

Taču "FaZe" kritiskajā brīdī nezaudēja galvas un panāca 15:15, kas noveda pie papildlaika, un tajā "FaZe" bija labāki, uzvarot ar 19:17. "broky" un "ropz" šajā kartē katrs izcēlās ar 30 fragiem.

Uzvarētājs noskaidrojās "Inferno" kartē, kuru "FaZe" sāka iespaidīgi, pirmajā puslaikā uzvarot ar 12:3. Pēc tam CT pusē atkal radās problēmas ar pretinieku apturēšanu, taču šoreiz vadība tomēr tika noturēta, beigās uzvarot ar 16:14.

"broky" spēli pabeidza ar statistiku 64-50 un reitingu 1.13, kas bija otrs labākais komandā aiz Robina "ropz" Kola, kuram 66-50 un reitings 1.31.

"FaZe" līdz ar to ieguvusi bilanci 2-2 un rītdien aizvadīs izšķirošo spēli par iekļūšanu "Major" izslēgšanas spēlēs. "FaZe" pretiniece noskaidrosies dienas gaitā.

"Major" turnīrā dalību turpina arī Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis ar "Liquid" komandu, kas ar bilanci 3-1 nokārtoja sev vietu ceturtdaļfinālā, šodien ar 2:0 pārspējot britu komandu "Into the Breach".

"Liquid" vispirms tika pie smagas uzvaras "Overpass" kartē, atspēlējoties no 5:10 un papildlaikā uzvarot ar 19:17. "YEKINDAR" papildlaikam pielika punktu, brīdī, kad viņa komanda bija palikusi trijatā pret vienu pretinieku, raundu noslēdzot ar "knife kill" jeb nazi.

Pēc tam "Anubis" kartē "Liquid" bija krietni pārāka un uzvarēja ar 16:9, nokārtojot vietu izslēgšanas spēlēs.

"YEKINDAR" šodienas mačā iekrāja statistiku 39-34 un reitingu 1.12, kas bija ceturtais labākais komandā. Individuālās statistikas ziņā Mareks ir 11. vietā visā turnīrā, kamēr "broky" ir devītajā vietā.