Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un "FaZe" izlien caur adatas aci un kvalificējas "Major"

Rolands Eliņš

broky un "FaZe" izlien caur adatas aci un kvalificējas "Major"
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO sezonas lielākajam turnīram Parīzes "Major" kvalificējusies Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe", kas Pēdējās cerības turnīrā sešu komandu konkurencē tika pie pēdējās pieejamās ceļazīmes uz "Major".

"FaZe" bija neveiksmīgi aizvadījusi savu kvalifikācijas turnīru, kur zaudēja trīs spēlēs pēc kārtas, neizmantojot trīs iespējas kvalificēties "Major". Taču "FaZe" bija starp sešām komandām, kas Eiropas zonā ieguva tiesības piedalīties Pēdējās cerības turnīrā. Siets, lai tiktu uz "Major", gan bija palicis pavisam šaurs - šajā turnīrā piedalījās sešas komandas, to vidū divas pasaules ranga "Top5" komandas, bet uz finālturnīru tika tikai viena.

"FaZe" vakardien ar 2:0 pārliecinoši apspēlēja Krievijas "Aurora" komandu, un broky šajā mačā uzrādīja statistiku 35:27, sakrājot reitingu 1.16, kas bija trešais labākais komandā.

Šī uzvara gan bija sagaidāma, jo "Aurora" tomēr ieņem krietni zemāku vietu pasaules rangā (39.vieta), taču pārliecinošais rezultāts ļāva uzreiz iekļūt Pēdējās cerības turnīra finālā, kamēr "Cloud9" vēl bija jāuzvar arī pusfinālā.

"Cloud9", kas pasaules rangā izlikta piektajā vietā un kuras sastāvu šobrīd veido bijušās Krievijas komandas "Gambit" spēlētāji, bija ļoti tuvu uzvarai pirmajā kartē "Mirage". Pirmajā puslaikā "Cloud9" uzvarēja ar 11:4, ieguva pārsvaru 13:4, taču "FaZe" CT pusē nospēlēja teicami un panāca papildlaiku, kurā uzvarēja ar 19:15.

Otrajā kartē "Inferno" ar tieši tādu pašu rezultātu 11:4 pirmajā puslaikā uzvarēja "FaZe", kas pēc tam nospēlēja stabili un aizveda spēli līdz uzvarai ar 16:9.

broky šodienas spēlē bija labākais savā komandā ar statistiku 43:30 un reitingu 1.22, tiesa, tāds pats reitings bija arī igaunim Robinam ropz Kolam.

Līdz ar to Parīzes "Major" nepaliks bez "FaZe", vienas no pasaules spēcīgākajām CS:GO komandām, tiesa, "FaZe" būs jāsāk turnīrs no pirmās kārtas, tāpat kā Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētajai "Team Liquid".

"Major" kopumā piedalīsies 24 komandas, no kurām astoņas sāks no otrās kārtas, kur pievienosies astoņas no 16 pirmās kārtas labākajām komandām. Turnīrs paredzēts Francijas galvaspilsētā maija vidū, un tā balvu fonds būs 1.25 miljoni dolāru.

Izmantotie resursi:
wwwhltv.org