Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR BLAST gada finālu sāk ar uzvaru pār savu bijušo komandu

Rolands Eliņš

YEKINDAR BLAST gada finālu sāk ar uzvaru pār savu bijušo komandu
Mareks YEKINDAR Gaļinskis pēcspēles intervijā. Foto: theMAKKU/HLTV

Latvijas esportists Mareks YEKINDAR Gaļinskis ar savu pārstāvēto komandu "Team Liquid" šorīt guva uzvaru 2:1 pār "Outsiders", garantējot sev vietu "BLAST Premier World Final" izslēgšanas spēlēs.

• Marekam "YEKINDAR" Gaļinskim šī bija pirmā spēle pret savu bijušo komandu, ko viņš pārstāvēja divus gadus un atstāja šī gada maijā Krievijas sāktā kara Ukrainā dēļ. Sadarbības pārtraukšana neizvērtās vienkārša, un "YEKINDAR" brīvā aģenta statusu ieguva tikai pēc krietna laiciņa, taču beigu beigās varēja noslēgt jaunu līgumu ar Ziemeļamerikas komandu "Liquid".

• "Outsiders" arī šajā turnīrā piedalās kā neitrālie spēlētāji, jo to pārstāvētā komanda "Virtus.pro" ir saistīta ar Kremlim pietuvinātu oligarhu, attiecīgi nevar startēt ar savu nosaukumu un simboliku.

• "Outsiders" uz "BLAST Premier" gada finālturnīru ieradās kā rudens "Major" čempione, tiesa, reizē arī tā aizvadīja pirmo spēli pēc mēneša ilga pārtraukuma.

• "Liquid" nebija mača favorīte, taču izcīnīja nozīmīgu uzvaru ar 2:1. Šis panākums ļāva nonākt A apakšgrupas finālā, kur būs iespēja garantēt sev vietu pusfinālā, taču vieta ceturtdaļfinālā jau nodrošināta, kamēr "Outsiders" atbīdīta uz apakšējo zaru, kur tikai uzvara ļaus kvalificēties ceturtdaļfinālam.

• "YEKINDAR" pats neaizvadīja savu spilgtāko spēli un pret bijušajiem komandas biedriem viņam klājās sarežgīti, it īpaši pirmajā kartē, taču mača otrajā pusē viņš nospēlēja daudz labāk un palīdzēja "Liquid" gūt uzvaru. Marekam šajā spēlē bija statistika 43-52 un reitings 0.99 (ceturtais labākais komandā).

• Izcilu maču savā rēķinā tikmēr ierakstīja viņa komandas biedrs Kīts "NAF" Markovičs – kanādiešu spēlētajam 53-31 un reitings 1.28.

• "Liquid" nākamā spēle būs rītdien, sacenšoties ar cita Latvijas esportista "broky" pārstāvētās "FaZe" un G2 komandu spēļu uzvarētāju.

• Šodienas mača sakarā jāatzīmē, ka Abu Dabi notiekošo turnīru "Liquid" sāka ļoti pieticīgi, "Inferno" kartē pirmo puslaiku zaudējot ar 2:13. Pēc tam izdevās nedaudz atgūties, taču atspēlēties neizdevās (10:16).

• "Inferno" bija Amerikas komandas izvēle, kamēr pārsteidzoša bija sekojošā "Outsiders" kartes izvēle – Krievijas komanda riskēja un izvēlējās spēlēt jauno "Anubis" karti, kas tikai nesen iekļauta sacensību programmā. Risks neattaisnojās, jo "Liquid" karti iesāka ļoti veiksmīgi un pārsvaru nosargāja, uzvarot ar 16:8.

• Attiecīgi viss izšķīrās "Mirage" kartē, un tajā "Outsiders" spēlē vairs nebija jūtama stabilitāte un pārliecība par sevi. "Liquid" droši pārņēma vadību un praktiski nelika šaubīties par savu uzvaru (vēlreiz 16:8).

• Visu spēļu tiešraides latviski piedāvās "Goexanimo" savā "Youtube" un "Twitch" kontā.

"BLAST Premier World Final 2022" pirmā spēļu diena

LaiksKomandasApakšgrupaRez.
8:00Liquid-OutsidersA2:1
11:00FaZe-G2A
14:00Heroic-OGB
17:00Natus Vincere-VitalityB

Turnīra prēmijas

VietaPrēmija (ASV dolāri)
1.500 000
2.250 000
3.-4.85 000
5.-6.25 000
7.-8.15 000

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/events/6349/bl...