Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR nodemonstrē izcilu sniegumu pret Ukrainas grandu "NaVi"

Rolands Eliņš

YEKINDAR nodemonstrē izcilu sniegumu pret Ukrainas grandu "NaVi"
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: brcho/HLTV

Latvijas esportists Mareks YEKINDAR Gaļinskis palīdzēja savai "Team Liquid" komandai datorspēles CS:GO gada lielākajā turnīrā "Paris Major 2023" gūt divas uzvaras divās spēlēs sacensību otrajā kārtā. Tas novedis viņa komandu vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas ceturtdaļfinālā. Savukārt Helvijs "broky" Saukants un "FaZe" abās spēlēs zaudēja.

"Liquid" Parīzes "Major" otro fāzi sāka ar maču pret Polijas komandu "9INE" un "Overpass" kartē izcīnīja drošu uzvaru ar 16:9, attaisnojot savu favorītes statusu un gūstot ceturto uzvaru šajā turnīrā pēc kārtas.

Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis sakrāja statistiku 17-15 un reitingu 1.24, kas bija ceturtais labākais komandā.
Iegūtā uzvara noveda pie mača pret Ukrainas spēcīgo komandu "NaVi", kas arī bija uzvarējusi savā pirmajā spēlē.

"Liquid" pret pasaules rangā trešajā vietā izlikto komandu vairs nebija favorīte, taču aizvadīja teicamu spēli un "Inferno" kartē uzvarēja ar 16:8, turklāt uzvarētāju praktiski noskaidrojot jau pirmajā puslaikā (14:1).

Par galveno uzvaras kaldinātāju kļuva tieši "YEKINDAR", kurš šajā turnīrā turklāt atsevišķās kartēs veic arī komandas kapteiņa jeb "in-game-leader" pienākumus. Latvijas esportists izcēlās ar brīžiem fantastisku precizitāti un nedeva pretiniekiem nekādas cerības.

"YEKINDAR" spēli pabeidza ar statistiku 29-14 un tik augstam līmenim ļoti novērojamo reitingu 2.00, kas, protams, bija pārliecinoši labākais šajā spēlē.

Nākamo spēli "Liquid" aizvadīs rītdien pret "Heroic" (plkst. 15.30), un uzvara nākamajā mačā garantēs komandas vietu "Major" ceturtdaļfinālā. Jāpiemin, ka pēc turnīra otrās fāzes pirmās dienas "YEKINDAR" ir pārliecinoši labākā individuālā statistika visā turnīrā.

Savukārt otra Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā komanda "FaZe" sestdien cieta divus zaudējumus, vispirms ar 7:16 aizvadot blāvu maču pret Dānijas "Heroic", bet pēc tam ar 12:16 zaudējot rangā daudz zemāk izliktajai Lielbritānijas komandai "Into the Breach".

"broky" otrajā mačā bija labākā statistika savā komandā (22-19 un reitings 1.28).

"FaZe" tikšanai ceturtdaļfinālā tagad būs jāuzvar trīs spēlēs pēc kārtas. Pirmā spēle par izvairīšanos no izstāšanos būs rītdien pret Polijas "9INE" (plkst 19.30).

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org