Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky ar izcilu maču sagaida jauno komandas biedru un sāk sezonas finālu

Rolands Eliņš

broky ar izcilu maču sagaida jauno komandas biedru un sāk sezonas finālu
Helvijs broky Saukants. Foto: theMakku/HLTV

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants pamanījās iekrāt statistiku +21 savas komandas "FaZe" uzvarā pār Dānijas "Heroic", sekmīgi sakot datorspēles CS2 gada noslēguma turnīru "BLAST Premier World Final", kura balvu fonds ir viens miljons dolāru.

Helvijs "broky" Saukants aizvadīja pirmo oficiālo spēli ar jauno komandas biedru Davidu "frozen" Čerņanski, Slovākijas esportistu, kurš tika piesaistīts no MOUZ komandas. "FaZe" papildinājums bija nepieciešams pēc tam, kad komandu atstāja kanādietis Rasels "twistzz" van Dulkens, kurš jau iepriekš bija vienojies par pāreju uz "Team Liquid", ko pārstāv Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis.

21 gadu vecais slovāks "frozen" 2022. gada CS:GO spēlētāju individuālajā rangā tika novērtēts kā 17. labākais spēlētājs pasaulē. Viņš tagad atkalapvienojis spēkus ar igauni Robinu "ropz" Kolu un dāni Finu "karrigan" Andersenu, ar kuriem spēlēja kopā iepriekš MOUZ komandā.

"frozen" debija "FaZe" komandā noslēdzās ar uzvaru 2:0 pret "Heroic". Šis panākums ļāva "FaZe" nonākt B apakšgrupas finālā, kurā rītdien būs jātiekas ar "G2 Esports", turklāt jau tagad izdevies garantēt vietu izslēgšanas spēlēs.

Ja izdosies pieveikt "G2 Esports", tad "FaZe" jau būs garantējusi vietu pusfinālā sestdien. Ja rītdien tomēr sekos zaudējums, tad piektdien būs jāspēlē ceturtdaļfinālā.

Uzvarā pār "Heroic" lielu lomu spēlēja "broky", kurš maču pabeidza ar statistiku 45-24 un reitingu 1.48 (viņa vidējais reitings iepriekšējos trīs mēnešos bija 1.13, kas jau tā bija sestais labākais pasaulē elites spēlētāju vidū). Viņš pārliecinoši ieguva spēles MVP atzinību.

"FaZe" vispirms droši uzvarēja "Overpass" kartē ar 13:3, kam sekoja krietni sarežģītāka cīņa "Ancient" kartē. "Heroic" bija izvirzījusies vadībā 11:8, taču tad "broky" pieteicās ar lielisku raundu, kurā izcēlās ar trim fragiem ar AWP, un "FaZe" panāca neizšķirtu 12:12 un pēc tam uzvarēja papildlaikā ar 16:13.

"BLAST Premier" gada finālturnīrā piedalās astoņas komandas - četru lielo turnīru uzvarējas un četras BLAST gada ranga līderes. Visas turnīra dalībnieces ir pasaules ranga "Top11" komandu lokā, izņemot "Heroic", kas noslīdējusi uz 22. vietu.

Turnīra balvu fonds ir viens miljons dolāru, un Apvienotajos Arābu Emirātos notiekošajās sacensībās uzvarētāji saņems pusmiljonu dolāru (komanda kopā).

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/news/37760/faz...

     [+] [-]

, 2023-12-16 12:53, pirms 4 mēnešiem
Twistzz, protams, dīvainu izvēli izdarīja...