Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Neticama atspēlēšanās un spēcīga uzvara: YEKINDAR iekļūst Katovices pusfinālā

Rolands Eliņš

Neticama atspēlēšanās un spēcīga uzvara: YEKINDAR iekļūst Katovices pusfinālā
Foto: Team Liquid

Datorspēles CS:GO turnīrā "Intel Extreme Masters Katowice 2023" pusfinālā iekļuvusi Ziemeļamerikas komanda "Liquid", kas ar Latvijas esportista Mareka YEKINDAR Gaļinska palīdzību ļoti smagā mačā pārspēja "Vitality" ar 2:1.

"Liquid" nebija šī ceturtdaļfināla favorīte, taču ar gūto uzvaru nodrošināja sev vietu pusfinālā, kas Polijas pilsētā Katovicē norisināsies sestdien. "Liquid" 20:00 spēkosies pret G2 komandu.

Par iekļūšanu pusfinālā "Liquid" sev garantējusi prēmiju 80 tūkstošu dolāru vērtībā un turpina cīnīties par galveno balvu - 400 tūkstošiem dolāru.

Mareks YEKINDAR Gaļinskis šodienas spēli pabeidza ar trešo labāko statistiku komandā (51-64 un reitingu 0.96), kas viņam ir salīdzinoši viduvējs rādītājs. Taču šī šoreiz bija spēle, ko ar statistiku vien nevar aprakstīt, un droši saucama par vienu smagāko un sīvāko uzvaru kopš YEKINDAR pievienošanās "Liquid" komandai.

Spēle tika sākta "Overpass" kartē, un "Liquid" uz lielās skatuves Katovices arēnā pie gandrīz pilnajām tribīnēm pirmo pusstundu pavadīja nelielā šoka stāvoklī. Francijas "Vitality" maču sāka ar 12(!) uzvarētiem raundiem pēc kārtas.
CS:GO elites līmenī rezultāts 12:0 ir ļoti reti novērojams, pat tad, kad viena komanda ir acīmredzami pārāka, un no šāda deficīta atspēlēšanās ir vēl retākas. Kā situāciju raksturoja portāla HLTV aprēķins, tobrīd "Liquid" bija gandrīz 0% iespējas uzvarēt šajā kartē.

Pirmais puslaiks tika pabeigts beidzot uzvarētu raundu un nelielām pozitīvām emocijām, taču negatīvo tāpat bija vairāk (2:13). Pēc tam CT pusē "Liquid" jau klājās nedaudz labāk, taču "Vitality" tāpat tika pie astoņām iespējām pielikt punktu kartei (15:7).

Šajā brīdī "Liquid" parādīja raksturu. Komanda, kas vairākkārt tikusi piesaukta kā vienība, kas svarīgākajos brīžos sabrūk, šoreiz grūtā brīdī nodemonstrēja tieši pretējo un, piespiesta pie sienas, vairs neatkāpās. Ar YEKINDAR palīdzību un amerikāņa Džonatana EliGE Jablonovska lielisko spēli "Liquid" atspēlēja visus astoņus raundus, tika pie papildlaika, kurā jau uz emociju viļņa uzvarēja ar 19:16.

Tam sekoja "Nuke" karte, kurā "Vitality" pēc saspringta pirmā puslaika (9:6) droši tika pie uzvaras ar 16:7, panākot neizšķirtu.

Viss izšķīrās "Mirage" kartē, kurā "Liquid" nospēlēja pārliecinošāk, turpināja ierobežot pretinieku zvaigzni ZywOo, izmantoja arī pāris veiksmīgas epizodes (piemēram, uzvarot 12. raunda pēdējā sekundē) un tika pie uzvaras ar 16:12. Trešajā kartē agresīvu un precīzu spēli nodemonstrēja "YEKINDAR", vairākkārt raunda sākumā nogādājot savu komandu labākās pozīcijās.

Otrā pusfinālā rītdien sacentīsies Ukrainas "Natus Vincere" un Dānijas "Heroic".

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org

  +1 [+] [-]

, 2023-02-11 01:51, pirms gada
Overpassā bija labākā spēle, ko esmu redzējis pēdējā laikā. Nezinu, kas Vitality notika, jo līdz 12:0 tur vispār variantu nebija

  +1 [+] [-]

, 2023-02-11 09:21, pirms gada
Hm, ja autors tikpat aizrautīgi un informatīvi rakstītu arī par sportu, iegūtu gan SC, gan lasītājs.

     [+] [-]

, 2023-02-11 11:57, pirms gada
bļāviens-nu rakstīja: Overpassā bija labākā spēle, ko esmu redzējis pēdējā laikā. Nezinu, kas Vitality notika, jo līdz 12:0 tur vispār variantu nebija
Tas bija labs. Skatījos highlights un tieši teicu, ka viss skaidrs 0:2 un brauc mājās XD