Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un "FaZe" izgāžas "Major" turnīrā Brazīlijā

Rolands Eliņš

broky un "FaZe" izgāžas "Major" turnīrā Brazīlijā
Helvis borky Saukants. Foto: brcho/HLTV

Latvijas esportists Helvijs Saukants kopā ar "FaZe Clan" komandu piedzīvoja smagu neveiksmi Riodežaneiro notiekošajā "Major" turnīrā datorspēlē CS:GO. "FaZe" zaudēja trīs spēlēs pēc kārtas un bez nevienas uzvaras izlidoja no turnīr otrās kārtas, kas ir milzīga neveiksme pavasara "Major" čempioniem. Savukārt Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā "Team Liquid" ar bilanci 2-1 pietuvojusies vietai izslēgšanas spēlēs.

"FaZe" aizvadīja izcilu gada pirmo pusi, ieskaitot triumfu "Major" turnīrā Beļģijā. Uz Rio turnīru, kurā balvu fonds ir 1.25 miljoni dolāru, broky komanda ieradās kā pasaules ranga līdervienība un viena no galvenajām favorītēm. Šo statusu neizdevās attaisnot, sensacionāli vakardienas vakarā izstājoties no cīņas par godalgām.

"FaZe" turnīru sāka ar spraigu piekāpšanos "Cloud9" ar 14:16, kam sekoja smaga neveiksme pret "Vitality" (6:16). Šeit varēja raidīt pārmetumus turnīra rīkotāju virzienā, ka, neņemot vērā citas sacensības, jānonāk pie šāda grozu sadalījuma, kas "FaZe" lika 16 komandu grupā divas pirmās spēles aizvadīt pret citām pasaules "Top5" komandām.

Taču par neveiksmi trešajā mačā "FaZe" vairs nevar vainot nevienu citu kā vien sevi, jo, lai nosargātu vietu turnīrā, bija jāpārspēj Kosovas komanda "Bad News Eagles", kas pasaules rangā ieņem 23. vietu un ir objektīvi līmeni zemāka komanda nekā "FaZe". Tacu vakardien vakarā "FaZe" cieta sāpīgu sakāvi ar 1:2 (16:19, 16:8 un 20:22).

Abas zaudētās kartes tika izspēlētas papildlaikā, un tajos "FaZe" abas reizes piekāpās un līdz ar to kļuva par pirmo komandu kopš 2016. gada, kas uz "Major" līmeņa turnīru ieradusies kā pašreizējā čempione, bet to atstājusi bez uzvarām.

Starp citu, ja arī būtu izdevies pieveikt Kosovas komandu, tāpat turnīrā būtu vismaz viena sensācija, jo tad "FaZe" būtu bijis jātiekas ar Ukrainas "Natus Vincere". Tas būtu fināla cienīgs duelis, taču izspēlēts zaudētāju zarā par cerību saglabāšanu. Tagad pret "NaVi" uz vēl vienu sensāciju cerēs "Bad News Eagles".

Šis nebija ne tuvu spilgtākais turnīrs arī broky pašam individuāli – viņš kopumā tika pie reitinga 0.93, kas ir nedaudz zem turnīra vidējā rādītāja.

Ar izcilu individuālo sniegumu pagaidām neizceļas arī otrs Latvijas esportists šajās sacensībās Mareks YEKINDAR Gaļinskis, kurš pirmajos trīs mačos iekrājis reitingu 0.90, tiesa, viņa pārstāvētajai Ziemeļamerikas komandai "Liquid" izdevies gūt divas uzvaras trīs mačos – pēc smagās sakāves 2:16 pret MOUZ sekoja uzvara 16:5 pār "Sprout" un ļoti vērtīgs panākums 16:14 pār "NaVi".

Ar bilanci 2-1 "Liquid" ieņem vietu augšējā zarā, attiecīgi iekļūšanai ceturtdaļfinālā (kam nepieciešamas trīs uzvaras) būs vēl divas iespējas. Nākamā spēle "Liquid" būs jau šovakar 23:00.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/news/35014/rei...

     [+] [-]

, 2022-11-07 16:39, pirms gada
Džeikobs "Pimps" Vinešs pareizi ietvītojis - milzīga sensācija.

  -1 [+] [-]

, 2022-11-08 00:51, pirms gada
Nesaprotu gan, kāds šiem sakars ar sportu. Uzrakstiet arī par tamborēšanas konkursa rezultātiem Valdemārpils tautas namā arī .

     [+] [-]

, 2022-11-28 08:19, pirms gada
latvānijs rakstīja: Nesaprotu gan, kāds šiem sakars ar sportu. Uzrakstiet arī par tamborēšanas konkursa rezultātiem Valdemārpils tautas namā arī .
Varbūt esi dzirdējis tādu terminu kā : e-sports ?
Šie džeki sacenšās savā starpā. Trennējās kā jebkurš sportists. Ir vairāku h treniņi dienā.