Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Latvijas esporta federācija kļuvusi par "Global Esports federation" biedri

Rolands Eliņš

Latvijas esporta federācija kļuvusi par "Global Esports federation" biedri
"Olympic Esports Series 2023" logo. Foto: SOK

Latvijas Elektroniskā sporta federācija uzņemta "Global Esports federation" biedru vidū, kas varētu pavērt iespējas arī olimpisko spēļu sakarā, portālam Sportacentrs.com norādīja federācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Dzērve.

Latvijas Elektroniskā sporta federācija (LESF) dibināta 2018. gadā, taču lielāku aktivitāti sākusi nesen, kas tagad rezultājies ar iekļaušanu "Global Esports federation" biedru vidū. "Global Esports federation" ir Singapūrā bāzēta organizācija, kas ir viena no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) partnerēm un kopīgi strādā pie esporta iekļaušanas olimpiskajās spēlēs.

SOK par ideju iekļaut esportu OS programmā ieinteresēta ir jau ilgāku laiku, un sadarbībā ar SOK tikuši aizvadīti daži mazāka mēroga turnīri, taču tagad tiek liktas cerības uz Parīzes OS 2024. gadā. Francijā esporta kustība ir visnotaļ spēcīga, kas mudina domāt, ka varētu saņemt vietējo atbalstu, izteicās LESF vadītājs Jānis Dzērve.

Kā norādīja Dzērve, LESF pievienošanās šai organizācijai paplašinās iespējas piedalīties starptautisko turnīru kvalifikācijas sacensībās un kaut kad nākotnē tēmēt uz iespēju piedalīties OS sacensībās. Piemēram, šogad SOK rīko "Olympic Esports Series 2023", kuras fināls norisināsies jūnijā Singapūrā.

Šajā "Olympic Esports Series 2023" ir iekļautas deviņas datorspēles, kuru vidū gan lielākās esporta spēles velti meklēt. Kā paskaidroja Dzērve, tad SOK cenšas pārsvarā izmantot sporta simulatorus kā "Virtual Regatta", "Virtual Taekwondo", "Tennis Clash" utml. Šeit lieta gan tāda, ka šīs datorspēles pārsvarā gluži vienkārši nav īpaši populāras, taču drīzumā arī nevajadzētu gaidīt, piemēram, CS:GO parādīšanos SOK atbalstītajos turnīros, jo šajā spēlē aktīvu lomu ieņem šaujamieroču pielietošana. Taču tāds variants kā populārā spēle "Rocket League", kas ir futbola un autosporta apvienojums, gan varētu tikt izskatīts un patiešām apvienot esporta un sporta auditorijas.

Šogad paredzētas arī Eiropas spēles Krakovā, un arī tajās būs esporta disciplīna - futbola datorspēle "eFootball™ 2023". Šīs sacensības kopīgi rīkos "Global Esports federation" un Eiropas Olimpiskā komiteja, un kvalifikācijas turnīru Latvijā atbalsta arī Latvijas Futbola federācija. Kvalifikācijai var pieteikties pilngadīgi Latvijas pilsoņi, un pieteikšanās iespējama līdz 14. aprīlim.

Dzērve uzsvēra, ka LESF ir bezpeļņas organizācija, kuras mērķis ir attīstīt esporta kustību Latvijā un nodrošināt godīgas spēles ievērošanu, kā arī atbalstīt Latvijas esportistu dalību starptautiskajos turnīros. Attīstot savu darbību, LESF aicina esporta aktīvistus iesaistīties federācijas darbā, kļūstot par organizācijas biedru.

Jāpiemin, ka LESF padomē pārstāvēts ir arī viens no slavenākajiem Latvijas esportistiem - Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis. Viņš aktīvi turpina piedalīties augstākā mēroga esporta sacensībās, attiecīgi ikdienas aktivitātēs gluži neiesaistās, taču gatavs ar savu palīdzību un pieredzi veicināt esporta attīstību arī savā valstī, norādīja Dzērve.

     [+] [-]

, 2023-04-05 16:55, pirms gada
Roland, varbūt vari uztaisīt pētniecisko rakstu (ar jautājumiem kā Indrašim) par to, vai YEKINDAR Gaļinskis pietiekami ātri notinās no krievu komandas. Viņš tomēr ņemas ar ieročiem un ir labs šāvējs, tāpēc būtu bīstami, ja viņš izrādītos nelojāls Latvijai...

https://sportacentrs.com/esports/23...